Norris: Novi bolidi nisu tako ugodni za vožnju

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 11 komentara

Lando Norris otkrio je svoje prve dojmove o bolidu za 2022. i rekao kako nisu toliko ugodni za vožnju kao trenutna generacija bolida.

Iako nove bolide u stvarnosti nećemo vidjeti sve do početka predsezonskih testiranja, momčadi uvelike rade na njihovom razvoju i testiranju u simulatorima. Prema mišljenju McLarenovog vozača, bolidi napravljeni prema novom pravilniku bit će nešto zahtjevniji od sadašnjih.

“Znatno je drukčiji bolid za vožnju. Na neki način nije tako ugodan kao ove sezone”, rekao je Norris o novom bolidu za Motorsport.com.

“Nadam se da je tako i kod drugih momčadi. Vidjet ćemo, nema smisla govoriti je li sjajan ili užasan. Samo moramo odraditi najbolji mogući posao i nadati se da ćemo na predsezonski test stići s dobrim bolidom.”

Proizvodnja bolida u McLarenu još nije započela, a Norris kaže kako se dizajn redovito mijenja.

“Jedini bolid kojeg smo vidjeli bio je onaj u Silverstoneu”, rekao je Britanac misleći na model kojeg je predstavila Formula 1.

“Bolid u našoj tvornici nije bolid, to je skica na papiru. Ne vjerujem da ćemo ga vidjeti u idućih dosta mjeseci, možda ni do početka iduće godine. Vidjeli smo neke skice i dizajne za iduću sezonu, ali svakog tjedna ima nešto novo i nešto drukčije jer ima toliko različitih stvari na bolidu.”

“Svakog tjedna sve je lakše napraviti promjene i napraviti bolid sve bržim i bržim.”


Odgovor

11 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Pa dobro, vjerujem da će prva generacija biti malo teška, ali riješit će se to… Ja bih volio da su bolidi malo manji, ali šta sad, samo neka nam donesu zgusnuti poredak i bolje utrkivanje… I bit će dovoljno



    21
    21

    0
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      E tu si pogodio. Veličina je trebala ostati na razini 90ih i tu je pravilnik zakazao.



      15
      15

      0
      • Carlos Sainz 55
        Tudum Donator Prikaži

        Ne znam zašto su svi opsjednuti veličinom bolida? Koga briga? Trenutni bolidi su ogromni, a sezona nikad bolja. Oni od prije 20 godina su bili puno manji, a 90% utrka u sezoni bilo negledljivo. Samo se nadam da će novi bolidi postignuti željeni efekt tj. da će utrkivanje biti puno bliže, ostalo je nebitno.



        8
        -2

        10
      • Nigel Mansell
        drv Prikaži

        Veličina nije mogla ostati ista, jer se u bolid trebala ugurati nova i veća hibridna pogonska jedinica. Osim toga, zabranjeno je dolijevanje goriva, pa je i spremnik morao biti puno veći. A tu su i sigurnosna pravila zbog kojih su morala biti uvedena ojačanja (i veličina) bolida.

        Pravilnik nije zakazao, on je samo odraz tih promjena. Dok su takve stvari na snazi, i bolidi će morati biti veći.



        13
        13

        0
  2. Ayrton Senna
    OffLiberyMedia Prikaži

    Ako se koncept dizajna stalno mijenja ništa od MCL, posebno što su timovi već odavno trebali biti u fazi optimizacije a ne dizajniranja. Mcl fanovi nadajte se da se loše izrazio namjerno ili slučajno



    7
    7

    0
  3. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    To je i cilj.



    1
    0

    1
  4. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    mislim da nas očekuju neka iznenađenja po pitanju dugoročne forme nekih vozača. neki će isplivat neki će potponut jer sigurno da novi bolidi traže novu filozofiju pristupa vožnji, neki stilovi vožnje, nekih vozača će zasigurno bolje prolaziti a neki lošije..



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.