Ricciardo: Nadam se da ću se moći boriti za naslov 2024.

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 9 komentara

Zak Brown nedavno je izjavio da za njegovu ekipu više neće biti isprika da se ne bore za titulu 2024. godine jednom kad kompletna infrastruktura, uključujući i zračni tunel, bude funkcionirala u punom kapacitetu.

“Samo ću vam reći da ćemo 2024. godine biti spremni s čitavom infrastrukturom. Tu posebno mislim na zračni tunel. Mislim da tad više nećemo imati isprika.”

McLaren već skoro deset godina koristi Toyotin zračni tunel u Kölnu, a 2019. su objavili da planiraju napraviti vlastiti. Planirane dvije godine gradnje odužile su se zbog pandemije.

Ugovor Daniela Ricciarda ističe 2023. godine, ali osjeća da ekipi treba još par godina da uhvati priključak za vodećima:

“Shvaćam da je ekipa na sjajnom putu, ali tu je još par prepreka koje će nas omesti u namjeri da se borimo za naslov kroz iduću godinu ili dvije.”

“Zračni tunel je veliki dio slagalice, možda i posljednji. Što se mene tiče, ja samo pokušavam graditi na ovome što imam i onda se nadam da ću biti spreman za borbu za titulu 2024. godine.”

“Zvuči ludo pričati toliko unaprijed, ali da, ponekad se tako mora razmišljati.”

Ricciardo se ove godine strašno muči protiv Landa Norrisa koji nema većih problema da ga redovito pobjeđuje. 32-godišnji Australac priznaje da će mu trebati još malo vremena da se navikne na specifičnosti McLarenovog bolida:

“Nemojte me krivo shvatiti, definitivno se trudim! Želim sve što mogu već danas! Ali, iskustvo mi kaže da će to potrajati. S godinama i mudrosti dolazi i doza smirenosti. Kad sam bio mlađi bio sam drukčiji i ako nisam odmah dobio ono što želim – vjerojatno bih malo poludio i mentalno se pogubio.”

“Sad mi pomaže da malo zastanem, odmaknem se i pokušam shvatiti zašto mi trenutno ne ide tako sjajno. Moram pronaći odgovore, a ne dići ruke i otići.”


Odgovor

9 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Nema tebe na gridu te godine…



    10
    4

    6
  2. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    A ako i ne budeš do tad si im uzeo dobre novce 😁



    6
    5

    1
  3. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Definitivno ce biti jedna od vaznijih stavki da ekipa ostane na okupu.
    Prvenstveno mislim na vozace.
    Ne svake 2 godine nekoga mjenjati , nego biti 5+ godina u istom sastavu i onda ce svi biti upoznati sa svime maximalno sta mogu biti i to je naravno velika stvar.



    7
    7

    0
  4. Kimi Raikkonen
    Mentor_Kimi Prikaži

    Preskup vozač s obzirom da ne daje nikakve rezultate, zato smatram da neće biti u F1 još dugo. Šteta, drag mi je vozač …



    3
    1

    2
  5. Mclaren
    raca Prikaži

    ako i bude McLarenov bolid konkurentan za naslov, ti se sigurno ne ćeš borit za njega. Pitanje je dal ćeš dobit novi ugovor, a i ako se netko bude borio za naslov, bit će to Lando, za kojeg smatram da će bit uvijek korak ispred tebe



    6
    4

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.