Alonso: Nesretan trenutak, ali nije bilo namjere – Lewis nije mogao nestati; komentirali i Leclerc, Ricciardo, Button, Palmer, Coulthard i Webber

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 5 min 76 komentara

Fernando Alonso je sudar između Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona nazvao “nesretnim trenutkom”, te je napomenuo da ne vjeruje kako tu ima namjere. Štoviše, kaže da po njegovom mišljenju nijedan vozač nije napravio ništa krivo.

“Teško je procijeniti izvana… Izgledalo je jako blizu, Lewis je imao više od pola bolida do Maxa. Na neki način, Lewis nije mogao nestati s unutarnje strane.”

“Bio je to nesretan trenutak, ali nije bilo namjere. Ne vjerujem da je bilo tko od njih dvojice napravio bilo što pogrešno. To je bio nesretan trenutak.”

Charles Leclerc je imao sličan pogled na situaciju:

“Teško je suditi iz bolida, sjedimo jako nismo i teško je vidjeti sve kad se dogodi tako brzo. Vidio sam da se ispred mene svašta događa. Mislim da je to bio trkaći incident, teško je kriviti jednog ili drugog.”

“Očigledno, bilo je mjesta s unutrašnje strane. Možda Lewis nije bio potpuno na vrhu zavoja, ali je isto tako istina da je Max bio prilično agresivan s vanjske strane. Ove stvari se događaju, ali je najvažnije da je Max neozlijeđen.”

Zanimljivo, Leclerc je dodao kako se bojao da će i on u sličnoj situaciji kasnije s Lewisom doživjeti istu sudbinu, pa nije htio previše riskirati:

“Iskreno, da, vidio sam u tom pretjecanju sličnosti s onim što se dogodilo u prvom krugu. Nisam htio riskirati jer se ne borim protiv Lewisa za naslov. Pokušao sam ostati ispred, a jedino što me malo zeznulo je bilo na izlasku iz zavoja kad sam otišao izvan staze.”

Daniel Ricciardo kaže da je taj dvoboj bio žestok, ali da je Lewis malo pretjerao:

“Kad vozite tako brzim zavojima bolid do bolida, obojica ćete izgubiti nešto aerodinamičke efikasnosti.”

“Mislim da su obojica ušli vruće glave, ali Lewis je na kraju malo pretjerao i za onu količinu gripa koju je imao – samo je proklizao u Maxa. Potpuno nenamjerno, ali to je priroda ovih bolida, morate im ostaviti malo margine. No, neću sjediti tu i suditi tko je trebao što napraviti.”

Jenson Button se tijekom prijenosa složio da očekuje kaznu za Lewisa, ali je nakon utrke malo prikočio:

“Max je ostavio dovoljno prostora, ali pri toj brzini teško je proći unutrašnjom stranom tog zavoja. Morao je odustati i promašio je vrh zavoja, što je pošteno jer prilazite velikom brzinom iz novog kuta. Teško je dati definitivan odgovor na to tko je kriv. Shvaćam kaznu jer je lansirao nekoga u zid, ali je nezgodno.”

Jolyon Palmer kaže da on ovo vidi kao trkaći incident:

“Obojica se žestoko bore… Max je ušao u taj zavoj znajući da mu je Lewis s desne strane. Lewis je za nijansu promašio vrh zavoja, nije otišao preširoko, promašio je samo za malo.”

Palmer je dodao kako je Max bio jako agresivan ove sezone:

“Pogotovo s Lewisom. Vidjeli smo to u Imoli i u Barceloni, Lewis je uvijek popuštao u duelima.”

David Coulthard kaže da je odgovornost za sudar na Hamiltonu:

“Uhvatio je slipstream, bilo je mjesta, Max je ostavio prostora, ali s tim brzinama koje prenose u taj zavoj – Hamilton je morao popustiti. On mora preuzeti odgovornost za to jer mu je Max ostavio mjesta. Znamo da to nije zavoj u kojem se može pretjecati osim ako ste apsolutno pogodili s unutrašnje strane. Lewis zna da protiv Maxa mora ostaviti bolid tamo gdje jest i onda vidjeti što će se dogoditi. Ovo je velika bitka, ovo je Senna protiv Prosta, Mansell protiv Piqueta, ovo se moralo dogoditi. Sreća je da nitko nije ozlijeđen.”

Mark Webber se složio s njime i dodao kako je taj pokušaj pretjecanja bio “šeprtljav” i “nevjerojatno optimističan”:

“Mislim da na prste jedne ruke možemo nabrojati situacije u kojima je Lewis Hamilton sudjelovao, a da su bile kontroverzne.”

“Da, s Nicom Rosbergom, ali ovaj tip, mislim da neće biti ponosan na ovaj potez, neće biti sretan zbog toga. Mislim da bi volio imati priliku ponoviti to pa da se povuče jer je to bio Maxov zavoj u posljednjem trenutku.”

“Bio je to nevjerojatno optimističan potez, pomalo šeprtljavo od Lewisa.”

Webber smatra da je ulogu igrala i lokacija na kojoj se sve odvilo:

“Bi li on pokušao to izvesti da nismo na Silverstoneu? Mislim da su okolnosti bile posebne, emocije su takve da je pokušao izvesti nešto vrlo, vrlo posebno. On ima nevjerojatan ormar s trofejima, znamo da je na ovoj stazi doživljavao najbolje trenutke karijere, ali ovo je bilo zaista optimistično. Možda sam u krivu, ali mislim da su okolnosti izvukle lošiju stranu Lewisa.”

Tko je kriv za sudar?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

76 komentara

  1. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Ekipa vozača, ili je mudro suzdržana ili krive Hamiltona. Sve je jasno.

    Najsmješnije mi je ono – Lewis je za nijansu promašio. To je to, vrhunski odigrano za bušača guma.



    34
    22

    12
  2. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Samo mi reci jel’to impliciraš da smo mi koji kritikujemo potez Lewisa ili ga možda ne volimo rasisti? Ti s bijelim kapama ili KKK?



    21
    17

    4
    • Mercedes
      Serviser Donator Prikaži

      Pa od juče do danas je bilo 4 članka ko je koga nataknuo,i sve se ponavlja,iznose se činjenice,kritizira se onog i ovog,a niko ne piše previše osim te nesreće,kako se kome svidjela utrka.Naravno da je sarkazam ,nema tu rasizma.Ali malo i na samu utrku da se skrene pažnja,na središnji poredak i itd.Tko je mogao bolje tko ne, kužiš



      5
      -15

      20
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Jebale te bijele kape. U F1 je on prvi crnac, ali žutih i smeđih je bilo na lopate i trenutno ih ima, pa nitko od njih ne priča o rasizmu osim fanova privilegiranog crnca. I zato lijepo molim…



    48
    45

    3
  4. Jim Clark
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …maxova prošlost dolazi na naplatu, koliko god je krivica ovdje više na lewiso-voj strani, brojne ‘nepodopštine’ od prije mu se vraćaju..ne opravdavam ovim dakako lewisa ali karma is a bitch i može max sad lajati na mjesec i lewisa koliko god hoće…kad god nešto progledaš kroz prste (ovdje mislim na FIA-u) kad tad ti se vrati često dvostruko…no ionako odluke ‘steward-a’ graniče s logikom u više od 80% slučajeva…što se tiče ‘red flag-a’ iako je ispalo u lewisovu korist dojma sam da bi ga objavili i da se mazepin razbio na tom mjestu…



    19
    16

    3
  5. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Zanimljivo mi ovo: Nije mogao samo nestat-ima tu istine.Btw: zašto je zbog sudara s radara nestala ćinjenica da je Max na samom startu u 1.zavoju sa sva 4 točka izašao van itd…Padne u ne bitnu priču a zapravo je pod pritiskom bio od samog starta.Trebamo pravo napadanje al bojim se ovih scena još jel obojica očigledno kreću na nož u ovim situacijama.Poraz je sastavni dio uspjeha a ne sudari i guranja sa staze..



    11
    8

    3
  6. Charles Leclerc 16
    Catta Prikaži

    “Iskreno, da, vidio sam u tom pretjecanju sličnosti s onim što se dogodilo u prvom krugu. Nisam htio riskirati jer se ne borim protiv Lewisa za naslov. Pokušao sam ostati ispred, a jedino što me malo zeznulo je bilo na izlasku iz zavoja kad sam otišao izvan staze.”

    Koja razlika u razmisljanju, Max je u slicnoj situaciji dao izjavu tipa, on se bore za titulu, ja nemam sta izgubiti.



    18
    18

    0
  7. Antonio Giovinazzi
    Mazzacane Prikaži

    Trkači incident, koji su oba mogla izbjeći da su htjela. Sudar koji se dogodio u Silverstoneu, mogao se dogoditi u Imoli i Barceloni. Nije se dogodio isključivo jer je Hamilton popustio, iako je u obje situacije i Max mogao drugačije odreagirati, a ne pustiti bolid u Lewisa, a onda nek on odluči kakav će biti završetak. To u F1 jednostavno ne ide tako. Ne može jedan vozač uvijek voziti svoju utrku, bez da se obazire na ovog drugog, a onda neka taj drugi koči, uništava gume, izlazi sa staze, sve čini kako ne bi došlo do sudara. To je Hamilton napravio u Imoli i Barceloni, u Silverstoneu nije, dok je Max u sve tri utrke imao isti pristup.

    Podsjeća na Leclerca 2019. koji je imao kudikamo drugačiji nastup protiv Maxa na Silverstoneu, nakon Austrije kada je Max samo pustio bolid, a onda neka Leclerc odlučuje hoće li doći do kontakta ili ne.



    17
    6

    11
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Da je ovaj slučaj imao 1% trkačeg incidenta u sebi, suci ne bi kažnjavali Hamiltona.
      Kada prednjim kolom udariš u zadnje kolo protivnika – kriv si, takvo je pravilo.

      Čak nemam ništa protiv da se najmjerno guraju, ali ne na ovakvom mjestu, ne pri ovoj brzini.



      14
      5

      9
      • Lewis Hamilton
        Sodoff Baldrick 44 Prikaži

        Kaznili su ga jer se Max slupao u zid. Da je bila velika izletna zona i da se Max samo okrenuo i vratio na stazu, bio bi sigurno trkaći incident u krugu nakon starta.



        12
        3

        9
      • lukarak Donator Prikaži

        Doslovce su rekli predominantly dakle nije nikakva iskljuciva odgovornost Hamiltona.



        7
        2

        5
      • Antonio Giovinazzi
        Mazzacane Prikaži

        Da je ovaj slučaj imao 1% trkačeg incidenta u sebi, suci ne bi kažnjavali Hamiltona.

        Evo @Sodoff Baldrick 44 je odgovorio.

        I u Japanu 2018. je došlo do kontakta stražnjeg kotača jednog bolida (Verstappena) i prednjeg kotača drugog bolida (Vettela), pri čemu se Vettel izvrtio. Ne sjećam se da je Vettel dobio kaznu od 10 sekundi zbog toga. Jednako kako se Vettel tada izvrtio, mogao se i Hamilton jučer, a Max nastaviti utrku, jer nitko pri onakvim brzinama ne može predvidjeti kako će se koji bolid ponašati pri kontaktu, i do kakvog će oštećenja doći. Hamilton je dobio kaznu jer je Max izvukao deblji kraj.



        8
        2

        6
        • Aston Martin
          F1fantech Prikaži

          Kakva teorija. Sad procitaj jos jedom sta si napisao pa razmisli tko je koga udario i tko se izvrtio.



          6
          5

          1
        • Antonio Giovinazzi
          Mazzacane Prikaži

          @F1fantech

          Nitko nikog nije ˇˇudarioˇˇ, kao što rekoh trkači incident, koji je Max mogao izbjeći da je pustio nogu s gasa i otišao šire u zavoj, no nije to napravio, jer bi Lewis otišao naprid. Trkači incident koji je Hamilton mogao izbjeći da je ranije odustao od napada, ili dobro prikočio, no nije to napravio, jer bi Max otišao naprid. I jedan i drugi su mislili da će ovaj drugi popustiti, što se nije dogodilo. Incident je završio loše za Maxa, sutra mogu biti iste uloge, u kojem će deblji kraj izvući Lewis.



          2
          -7

          9
        • Nigel Mansell
          The Simpsons Prikaži

          @Mazzacane

          Jednako kako se Vettel tada izvrtio, mogao se i Hamilton jučer, a Max nastaviti utrku, jer nitko pri onakvim brzinama ne može predvidjeti kako će se koji bolid ponašati pri kontaktu, i do kakvog će oštećenja doći.

          Ne može jer Merc ima posebne dodatke na točkovima.
          Pogledaj Ben Hur film iz 1959.



          3
          2

          1
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Pozivanje na suce je prvi znak licemjerja i dvostrukih arsina kad je u pitanju Formula 1, a vala i kod drugih sportova. Na sudije se poziva kada je kome prigodno, kada nije onda je FIA organizacija nesposobnih ljudi koja svojim inkonzistentnim odlukama unistava utrkivanje :thumbs:



        4
        -8

        12
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Najgora stvar za Maxa je ta da je već mnogima unistio utrke i mnogi bi mu mogli vratili za to i barem mu otezati posao. Dok s druge strane imam dojam da je Lewisa spremno propustiti pola grida.



      5
      -2

      7
      • Ferrari
        Boris_CRO Prikaži

        Lewis je uvijek imao protežiranje od strane drugih timova. Ferrarijevim vozačima doslovno smetaju svi. Jučer je Leclercu Russell zakočio ispred nosa, a s druge strane Lewisu se maknu dok je ovaj 200 metara iza.

        Recimo Lewisov proboj za naslov u brazilu 2008. – svi su mu se micali bez muda… jedini mu je Vettel pred kraj rekao “papak jedan, prestigni mene ako možeš”… i nije mogao, ali mu je Glock omogućio naslov.



        15
        9

        6
        • lukarak Donator Prikaži

          Vettel ga je prestigao dok se Kubica unlapao i dosao ispred Hamiltona koji je izgubio downforce u zavoju,, nije mu se sta imao micati. Glock mu nije nista omogucio nego je bio ispred samo zato sto nije bio u boxu. Kisa u pravom trenutku mu je omogucila naslov.



          4
          -5

          9
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Sve u da je istina to šta pišeš zašto je tome onda tako?
          Ako je Lewis takva gnjida kakvom ga mnogi ovdje smatraju zašto nitko nema problema s njim na stazi ni van nje?
          Nešto u toj logici je štima ili mu se ne sklanjaju ili nije takav kakvim ga smatraš, ne može oboje biti istina



          1
          -3

          4
    • Alpine
      Laguna Prikaži

      Nepristrano i uravnoteženo opisano. Kao što je i Alonso vidio i izjavio.



      5
      -2

      7
  8. Aston Martin
    JB005 Prikaži

    Ovo je 100% racing incident.

    Koliko god je Ham mogao ici jos vise desno tako je Max mogao ici isto vise i lijevo. Kad imas bolid pored sebe moras racunat da mu das vise mjesta.

    Ham kaznu nije trebao dobiti. Neznam kako je uopce dobio kaznu kad su sve englezi u uroti za naslov? hehe

    Kako se Hamilton nije zabio u Leclerca? Isto mjesto.
    Nije se zabio jer je prikocio jer nije bio dovoljno naprijed, te je morao odustat od napada.
    Godinama pljujete Maxa jer vozi kao da je sam na stazi, a sad je super posten. hehe
    Meni se Maxov stil voznje svidja jer je uvijek na granici, ali i to ima svoju cijenu.



    10
    -9

    19
  9. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    ovo je bio trkaci incident u kojem je vozac mercedesa imao vecu odgovornost za sudar

    sto se tice kazne, utjecaj na prvenstvo se mora uzeti u obzir kod donosenja kazni pa smatram da bi drive-through bio pravednija opcija

    bilo bi jedino zalosno da ovakve stvari budu kljucne u odlucivanju svjetskog prvaka. da je verstappen posve kriv, onda ga ne bih zalio

    identicna situacija s grosjeanom i sainzom 2018: https://youtu.be/5DEFgVxSZGI



    2
    -1

    3
  10. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    jos 13 stanica…



    4
    4

    0
  11. etnes Prikaži

    Ma tko god da je kriv, 99% sam siguran da nije bilo nikakve namjere za sudar.
    Ljudi zaboravljaju da su Lujo i Max cijeli prvi krug bili opasno blizu jedan drugome (i stvarno je bilo za gust gledati taj prvi krug). Mogli su se sudarit 10 puta da su imali neke sumnjive namjere. Lujo je imao dobru zavjetrinu i probao proci. Bilo je riskatno, i dogodilo se kaj se dogodilo. Nije ni prvi ni zadnji takav sudar i sigurno ce ih biti jos u buducnosti. Suci su samom kaznom potvrdili da je Lujo kriv. Mislim da previse ljudi jednostavno hejta Luju pa su nezadovoljni time kaj je sad pobjedio.



    8
    1

    7
  12. Robert Kubica 1
    Stipe Prikaži

    moj komentar na utrku:
    interesting tactics :)



    9
    9

    0
  13. Pirelli Wet
    r2d2 Donator Prikaži

    Objektivan navijač je oksimoron.



    2
    2

    0
  14. Lewis Hamilton 44
    NRteamLH44 Prikaži

    Jel se rodio neko na ovoj stranici,evo npr ti ili tvoja Ferrari ekipa, da su rekli svaka cast za Hamiltona i Mercedes?

    Bar jednom?

    Max je preagresivan vozač sa stavom boli me briga ili ću ja proći ili ćemo se razbiti.

    Gledas li ti F1? Šta je bilo u Imoli i Barceloni? Tada si gledao utrkivanje bez incidenta samo zato sto se Hamilton oba puta povukao.

    Jesi li tada rekao Hamilton svojim potezom ostavio obojicu u trci bez da iko ode u bolnicu? Naravno da nisi i tada si srao o nečemu drugom tipa eto ti GOAT i slično.

    Ovo je prvi put da je Hamilton poručio Maxu dosta je te nadmenosti i sebičnosti. Ići ćeš vani svaki put kad to budeš tražio.

    I sad kad imamo borbu dva gladijatora i borbu za titulu i sad kad van KONAČNO F1 više nije dosadna, vi po običaju stare plačipicke tražite ko je kriv.

    Druže nije ovo sud,ovo je F1 dešavalo se uvijek,šta je sad sa tom krivicom toliko?
    Koji k. brate? Šta reci onda za Ferrarijevog Šumahera koji je namjerno izbacio rivala za titulu ? Koje je to onda tek smece?



    7
    4

    3
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Jel Schumacher bio kažnjen za sve sto je prljavo uradio? Jeste, ne znam zasto Schumachera sad ubacujete u ovu priču?

      Pa evo ja sam prvi rekao, vozio je odlično, samo mu nije trebalo ono preseravanje po stazi sa zastavom! Hamilton ima 7 titula, plus 35 godina, valjda u tome je razlika između velikog šampiona i jednog talentovanog malca!

      Ono je bilo ružno vidjeti da se cijela ekipa raduje kao da su direktno na stazi popisali Maxa I RBR, tad im se treba skinuti kapa, ali izbijes konkurenta sa staze i onako salutiras je potez očajnika.

      Plus kad je to Mercedes imao pravu konkurenciju pa da smo im mogli salutirati? 7 godina dominiraju, ubili su svaki atom volje za ovaj sport, sad kada se napokon nesto zanimljivo dešava, oni šalju smiješne tužbe,, raduju se sto su konkurenta za titulu zabili u zid!

      Svi ovdje palamudimo da Hamilton treba konkurenta, da se malo šampionat zabiberi. Čak ja (crveni) sam želio Russella u Mercedesu samo da se nesto dešava, ovo sto Hamilton je radio godinama je doslovno pisanje po konkurenciji, jel ti to volis da gledaš? Koja je tvoja satisfakcija u tome?


      0
      0

      0
  15. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Ha, vidi, objektivni Englez
    Volim ga gledati – negove youtube uratke.
    https://youtu.be/I2fn0D2wqko



    8
    7

    1
    • Niki Lauda
      Vordas Pretplatnik Prikaži

      I ja ga volim gledati, jedna stvar mi je zapela koju je rekao. Vozač kalibra Hamiltona je trebao ukalkulirati rizik ulaska u takav potez, hladne gume, količina goriva. Zato smatra njegovom greškom . Dobra analiza bez navijanja. Hamilton je sada imao sreću a slijedeći puta možda neće.



      6
      5

      1
  16. Mclaren
    draz Prikaži

    Trebao je prije taj Max dobit po repu. Sad place i cendra ko curica. 😂😂😂



    4
    -6

    10
  17. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Ako ništa barem će ovo sad uskomešati već uskomešanu javnost. Što je dobro za f1. Očekujem fanatične navijače na tribinama koji su spremni na sve. Mislim da nikad nije bilo toliko interesa za f1 koloko je ove sezone, unazad 10 godina. Treba nam još jedan incident da sve podivlja. Polarizacija će biti strašna. Nešto poput nogometnog prvenstva. Nedaj Bože krive odluke sudaca, padat će glave.



    3
    3

    0
  18. Rolex
    ImSpeed Prikaži

    Gdje je Fittipaldi komentator koji je rekao da svi bivsi vozaci kazu da je ovo trkaci incident i da nije Hamiltonova greska?



    4
    4

    0
  19. Pirelli Hypersoft
    Einspritz7 Prikaži

    Nema tu govora o Lewisovoj krivici, ovo je u najmanju ruku trkaći incident, a rekao bi prije Maxova krivica. Jer Je Max krenio zatvarati Lewisa onda kada to nije smio.
    Znam da je dosta ljudi ovdje prepuno mržnje prema Lewisu , ali molim da ne pišete potpune neistine ! Jer nije tu Lewis nikoga udario, ako je neko nekoga udario, onda je to Max Lewisa. Max je išao na Lewisa, a ne obrnuto.



    5
    -12

    17
    • Ferrari
      miki the pirate Donator Prikaži

      Je… max je samo skrenuo u zavoj… blento… tko je to vidio – trebao je kao lujo ravno.



      9
      6

      3
    • OnlyAlonso Prikaži

      Koju si ti utrku gledao??



      4
      1

      3
      • Pirelli Hypersoft
        Einspritz7 Prikaži

        A koju si ti gledao ???
        https://www.youtube.com/watch?v=oIKel6jVD3Q
        Na 0:12 Max počinje zatvarati Lewisa , iako su gotovo poravnati



        3
        -2

        5
        • Ferrari
          miki the pirate Donator Prikaži

          Jbt pa Lujo uopće nije išao u zavoj… što bi se u nogometnom žargonu reklo “nije išao na loptu”… fakat ne kužim kako to ne vidite. Pogledaj idealnu putanju kroz taj zavoj.



          5
          4

          1
        • Michael Schumacher
          DDR Donator Prikaži

          Znaci po tebi je ovdje Vettel kriv?
          Link

          A ovdje Hamilton…
          Link



          1
          1

          0
        • Pirelli Hypersoft
          Einspritz7 Prikaži

          @DDR
          Kakve veze imaju te dvije situacije s ovom ?! Pa nisu Vettel i Hamilton uopće zatvarali ove na unutarnjoj strani, čak štoviše , suprotno , tu ima elemenata guranja prema van s unutarnje strane Rosberga i Verstappena.
          Pa mislim , vidi se i u te dvije situacije i ovdje između Lewisa i Maxa lijepo ko se kreće prema kome i ko zatvara , reže putanju drugome.


          0
          -2

          2
        • Pirelli Hypersoft
          Einspritz7 Prikaži

          @miki the pirate
          Šta želiš reći da je Lewis gurao Maxa prema van ?!
          Idealna putanja je poprilično relativan pojam i ne mora se proći idealnom putanjom , što se često i dešava.
          A mislim , Lewis je očito prošao taj zavoj , još uz dodir koji mu je sigurno narušio stabilnost.


          0
          -2

          2
        • avalon Prikaži

          Einspritz7 … a koju si ti trku gleda i di ? na sky – u ( SK mislim preuzima njihov prenos ako si tamo gleda ) tokom prekida trke karun je na “onom ekranu” koji pruža gomilu mogučnosti pustija snimku iz kokpita maxa iz koje je očito da max kad su bili skoro poravnati okreće volan livo da da još malo prostora lewisu . svak ko je gleda trku moga je to vidit ali naravno da je “avio” snimka puno mjerodavnija i točnija od snimke kamere iz kokpita maxa zar ne ? :) :) a kad smo već kod ” iako su gotovo poravnati” jesu li bili poravnati 0,5s ( otprilike) kasnije ili je max skoro cilom dužinom bolida bija ispred lewisa ? je li LH uša “usko” u šikanu , uz liniju ili je ima do linije skor 1/3 širine bolida ? uostalom gotovo cilu dužinu bolida ( posli gotovo poravnanja ) max je “zaradija” time šta je u prethodnih nekoliko pokušaja lewisa kasnije kočija šta je spomenija i martin brundle .
          oko gleda ali mozak “vidi” , kreira našu sliku ( tako su zaključili znanstvenici koji su se time bavili , provjerit u knjizi naslova “koji k…. uopće znamo” ) no čak i na snimci čiji si link postavija je evidentno ko je za dužinu bolida ispred , koliko prostora lewis ima na desnoj strani , a na snimci koju je pokaza karun vidi se da max pokušava dat još malo prostora LH . u prilog tome ide i izjava DR “Mislim da su obojica ušli vruće glave, ali Lewis je na kraju malo pretjerao i za onu količinu gripa koju je imao – samo je proklizao u Maxa. ” neko ko ima 6 titula i toliko pobjeda sa MB je apsolvira bolid i zna šta se može dogodit s obzirom na grip koji u ovom slučaju nije na “visini zadatka” ali vjerovatno je LH sje?ala taština jer ipak je to njegova domaća staza , a kap koja je prelila čašu taštine je vjerovatno i činjenica da je max u zadnjih 5 trka ostvarija 4 pobjede gotovo uzastopno ako zanemarimo da je i u bakuu vodija trku do 6 krugova prije kraja kad mu je otišla guma šta bi bilo 6 uzastopnih . LH u ovih 7,5 sezona to NIKAD nije doživija i valjda je mislija da mora reagirat makar i ne rezonski ili kako je izjavija coulthard „Znamo da to nije zavoj u kojem se može pretjecati osim ako ste apsolutno pogodili s unutrašnje strane.” ili webber ” Bio je to nevjerojatno optimističan potez, pomalo šeprtljavo od Lewisa.” uostalom i palmer iako englez je izjavija “Lewis je za nijansu promašio vrh zavoja, nije otišao preširoko, promašio je samo za malo.” “zemljak” button ““Max je ostavio dovoljno prostora, ali pri toj brzini teško je proći unutrašnjom stranom tog zavoja. Morao je odustati i promašio je vrh zavoja, što je pošteno jer prilazite velikom brzinom iz novog kuta. ” CL ““Očigledno, bilo je mjesta s unutrašnje strane. Možda Lewis nije bio potpuno na vrhu zavoja, ali je isto tako istina da je Max bio prilično agresivan s vanjske strane. ” znači ova trojica se slažu da je LH promašio vrh zavoja , DC spomije slično “Znamo da to nije zavoj u kojem se može pretjecati osim ako ste APSOLUTNO POGODILI s unutrašnje strane. ” = ako apsolutno ne pogodiš onda si promašio … makar malo kao što LH pokušava makar donekle opravdat palmer . ali šta znaju ovi vozači F 1 , “budalaš” kad ti imaš krunski dokaz … “avio snimku” iz koje si vidija šta je max uradija neposredno prije kontakta , zatvara je lewisa zar ne , a bili su poravnati hahahahahaha . čak i da pronađeš snimku koju je karun analizira ti i tebi slični bi tupili svoje zar ne ? jer di vitez može odigrat prljavo ? možda se u svojim pokušajima prebacivanja krivice na maxa možeš “pozvat” na pička*ti dio izjave CL koji kaže da je max ostavija mista lewisu koji jnije bija potpuno u vrhu zavoja ( znači .. promašija je apeks ? ;) ) no ovo nije bitno , ne “pozivaj” se na ovaj dio nego na ovo “… ali je isto tako istina da je Max bio prilično agresivan s vanjske strane. ” valjda je max treba branit poziciju “slinavo” ka šta ju je “branija” CL u 49. krugu kad ga je LH napa u istom zavoju di je sje*a maxa . jer eto on se ne bori da lewisom za titulu . i to je rezoniranje nekoga kome predviđaju blistavu karijeru ? jbte , padne mi na pamet monza 2011. posli belgije lewis 5. u generalnom , MS 8. sa 104 boda manje ali mu je u monzi priredija takvo “klanje” i da nije bilo “kukanja” preko TR karikirano LH bi još uvik vozija iza MS . zato šta se istinski šampion ( ili potencijalni ) bori do zadnje kapi krvi makar i ne ima šansu za titulu ili inferiorniji bolid jer bez obzora na sve ima šampionski mentalitet . a kakav mentalitet pokazuje CL svojom izjavom “Nisam htio riskirati jer se ne borim protiv Lewisa za naslov. ” pa jbte , riskiraš svaki put kad uđeš u kokpit bolida zar ne ?



          6
          3

          3
  20. OnlyAlonso Prikaži

    Definitivno pekmez,nije mogao dozvlit da je netko bolji od njega,a nasa princeza



    4
    2

    2
  21. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Lujo je jednostavno usavrsio gađanje zadnjih kotaca protivnika 😁 Masterclass..
    Recimo da je Seb nekog tak spicio prednjim kotacem, em bi pjevo “spin me round round…” a vjerojatno bi se raspala i zadnja desna guma…



    5
    3

    2
  22. Pedalino Prikaži

    Ha, komentari velikih vozača a jeli ih netko pitao da li bi oni na isti način na istom mjestu išli pretjecati?
    Baš me zanimaju kako bi odgovorili. To se zovu dvostruka mjerila.

    LP



    2
    -1

    3
  23. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Avalone bi li si da truda pa vidit ovi link pa ćeš bolje vidit ovi deveti zavoj.
    https://www.youtube.com/watch?v=66xbAfKHll4
    Čovjek ga je lijepo pripremio za sve nas ovdje. Obrati pažnju na dolnji plavi kružić kojeg moš micat naprid/nazad. Spot ima slowmotion a može i skoro frame by frame.



    1
    -4

    5

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.