Alfa Romeo bi mogla zamijeniti i Raikkonena i Giovinazzija za 2022.

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 3 godina 3 min 5 komentara

U Alfi nisu otpisali mogućnost da zamijene oba svoja vozača za narednu F1 sezonu, navodeći kako se i Kimi Raikkonen i Antonio Giovnazzi moraju poboljšati.

Nakon što je ova momčad sa sjedištem u Švicarskoj potpisala novi ugovor s talijanskim proizvođačem automobila, šef momčadi Fredu Vasseuru su odriješene ruke da donese odluku o tome koga želi u momčadi za 2022.

Ali, unatoč pozornosti koju Raikkonen privlači kao zvijezda momčadi i sve boljoj formi Antonija Giovinazzija, Vasseur nije otpisao ideju da zamijeni obojicu.

Na pitanje o tome je li ključno da zadrže barem jednog vozača za iduću godinu kako bi osigurali barem nešto kontinuiteta, Vasseur je odgovorio sljedeće:

„To može biti jedan od argumenata, ali nije nužno. Može se reći da je uvijek dobro imati određeni kontinuitet u momčadi, jer onda barem imate referencu i možete raditi usporedbe u odnosu na prošlu godinu i tako dalje. Ali vidjet ćemo.

Donijet ćemo odluku kad će biti pravo vrijeme da ju donesemo. Možda ostavimo istu [vozačku] postavu, a možda ju promijenimo; sve je otvoreno.

Mislim da je također poprilično korisno za momčad da je sve otvoreno. Dobro je za Antonija i dobro je za Kimija. Ne smatram da je pritisak nužno loš. Mislim da trebamo pritisak kako bi obavljali posao [na razini] i ne želim da im bude lako“.

– Fred Vasseur

Vasseur je potvrdio kako obojici vozača ističe ugovor na kraju ove sezone, i kako nema opcija s Raikkonenove strane da zahtijeva mjesto za 2022.

„Nema obveze. Nema ugovora. To znači da se radi o otvorenoj raspravi“.

– Fred Vasseur

I iako tvrdi kako niz dobrih performansa od strane Giovinazzija stavlja ovog Talijana na vrh liste za iduću sezonu, Vasseur je bio jasan kako želi vidjeti još više od Giovinazzija.

„Antonio je na popisu definitivno. On je dio obitelji. Poboljšava se, ponovno je obavio dobar posao, i on će biti na vrhu popisa za iduću godinu.

Sad želim vidjeti još napretka i još rezultata u utrci. Svi smo pod pritiskom. Ja sam pod pritiskom, inženjeri su pod pritiskom; i vozači moraju biti pod pritiskom. Radi se o svijetu pritiska“.

– Fred Vasseur

Vasseur je nadodao kako mu se ne žuri s odlukom i kako čeka momčadi s vrha poretka da odrede svoje postave prije nego što donese odluku o tome što će napraviti.

„Vidjet ćemo kako će se tržište razvijati. Mislim da će kao i uobičajeno sistem ispuniti mjesta na samom vrhu. To znači da Mercedes mora donijeti odluku i onda Red Bull mora donijeti odluku. Zatim, kao domino, u jednom trenutku, mi ćemo imati određene ponude na stolu i tad ćemo donijeti odluku“.

– Fred Vasseur

[profil broj=”7″]

[profil broj=”99″]


Odgovor

5 komentara

  1. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    a koga ce uzet….zalosno je da Kimmi sa 42 vozi bolje utrke od mase mladica……i ovaj A.G ….mislim,pa moro bi obrisat pod sa Kimmijem….on se bori sa njim…..navodni talent….isto kao i Ocon,navodni talent….kad njih prebijaju ljudi za mirovinu……..daleko su oni od talenta za F1…..



    16
    16

    0
  2. Kimi Raikkonen 7
    Dragan3333 Prikaži

    Kiki je star,ali se u trci snalazi odlicno.Gio je dobar u kvalama ali ga u trci slabo ima.Ja bih ostavio kimija jos jednu godinu jer bi davao bolje povratne informacije obzirom na situaciju sa novim bolidima.



    5
    4

    1
  3. mika50 Prikaži

    Mislim da je Rajko spreman za mirovinu



    1
    0

    1
  4. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Rajko je još ok, ali bolje iskoristiti vrijeme na nekoga tko može biti bolji. Što ti vrijedi solidni Rajko ako je to njegov maksimum?! Što se tiče talijanca – on nikada nije bio nešto posebno. Neka stave Hulka i Schumachera u Alfu i mirna Bosna. Imaju s njima iskustvo i početnika s potencijalom.



    2
    2

    0
  5. avalon Prikaži

    posli pročitana ova 2 komentara i sam sam doša do zaključka da su veki66 i Dragan3333 u pravu jer kimi sa 41 vozi bolje od masu mladaca samo … večina tih mladaca je bolje plasirana od kimija . OK i do bolida je ali ko zna kako bi bilo da je williams nešto bolji bolid , a haas nije tek prošlogodišnji ? GR bi bija bolje plasiran od kimija pa možda čak i rookie MS . ne sjećam se da sam čita da je AG neki ekstra talent no u “dvoboju” sa kimijem koji je po broju odvoženih GP – a na vrhu ljestvice svih vozača u povijesti F 1 sa 339 trka Vs 49 AG je po bodovima i plasmanima u trkama ( 5 Vs 4 za kimija ) skoro izjednačen , a u Q je AG “pomeja” kimija ( 8 Vs 2 ) . AG bi treba obrisat pod sa KR ? a kimi spada u grupu naj talentiranijih vozača novije F 1 zar ne ? da , ima 41 ( ne 42 ) godine no i ogromno iskustvo u odnosu na AG koji sa 27 ima tek 49 trka ” u nogama” , a kad su isti bolidi onda po meni to pruža veliku prednost iskusnijem . a navodni talent ocon ? pa šta bi trebalo očekivat u srazu momčića koji ima 76 trka iza sebe u “dvoboju” sa vozačem koji je odvozija 321 trku i mnogi misle da je najkompletniji vozač novije F 1 ? uostalom 6 Vs 4 za FA u Q i trkama 5 Vs 4 z a alonsa . alonso je sad 11. , ocon 13. sa 8 bodova manje . i tu bi bili blizu da se FA nije osmjehnula srića u bakuu odustajanjem maxa , a lewis ukenja trku nakon restarta . da se to nije dogodilo prednost možda najkompletnijeg vozača novije F 1 , koji ima i 2 titule pred momčićem bi bila 4 boda ;) ajde , recimo da je kimi pred mirovinu ali alonso sa 39 ? pa LH je onda također blizu toga jer ima 36 :) :) :) ne komparira se iskustvo , odavno postavljene reference kimija i alonsa nego godine života ? i zato bi AG koji je po trkama i bodovima skoro identičan kimiju ( osim šta ga “uništava” u Q ) treba obrisat pod sa KR ? a EO bi treba bit bolji od FA da ima talenta ? netalentirani ocon je dobro namučija pereza koji sada vozi RB . btw , kad je ocon doša u FI ima je iza sebe tek 9 trka , sergio 114 , a na kraju sezone SP je ima tek +13 bodova u odnosu na vozača koji je prije toga odvozija tek 9 trka za manor . vjerovatno je to bilo uz pomoć trikova , a ne talenta ocona .
    uostalom daleko je do kraja prvenstva i ako se desi da AG , EO budu bolji od KR i FA to će biti zbog sriće i omjera godina zar ne ? kod FA i zato jer je ima 2 sezone pauze ( ima je i ocon jednu ;) ) , a ako ih veterni koje smatraju izuzetnim talentima pobjede to će značit da su ovi mlađi daleko od talenata za F 1 ? fanovi FA vole spomenut kako je ovaj 2 sezone pobjedija MS , osvajača 7 titula , a sad bi neisksni EO treba šta ? “razvalit” fernanda ?
    volim ove (pr)ocjene talentiranosti mladaca .. sa gasly – em se sprdalo dok je vozija za RB , landa skoro do nedavno niko nije “primjećiva” , CS niko ne uzima ka neki talent , sa LS se sprdalo , yuki je “dočekan” ka talentirana mlada nada , a kako sada svari stoje ? jesu li se (pr)ocjene pokazale točne jer … sa PG se više ne sprda , landa su sad svi primjetili , super talent CL još nije “nadvozija” CS , LS je sasvim solidan sa 1 PP i 3 podija , a yuki je razočarenje . možda s obzirom na ovo navedeno treba bit oprezan sa (pr)ocjenama talenata ? ;)



    1
    -3

    4

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.