U Mercedesu će možda pričekati zimu kako bi donijeli odluku Bottas/Russell

Izdvojeno

Momčad Mercedesa već nekoliko godina ima istu postavu vozača, no u posljednje vrijeme česte su glasine da će George Russell doći na mjesto Valtterija Bottasa. Kada je riječ o pregovorima, iz Mercedesa su rekli kako se nadaju da će sa Lewisom Hamiltonom postići dogovor oko ljetne stanke, dok bi se pregovori sa Bottasom mogli odužiti čak i do zimske stanke.

Glasine su se pojavile zbog činjenice da i Russellu i Bottasu ugovori istječu krajem ove sezone, ali i zbog Bottasove lošije forme u posljednjih nekoliko utrka. No, na konferenciji za novinare šef momčadi Toto Wolff je, o tome kad bi svijet Formule 1 mogao dobiti vijesti što se tiče pregovora, rekao sljedeće:

“Mislim negdje na zimu. Ali, ne znam je li to prosinac, siječanj ili veljača.”

Naglasio je kako je trenutno sve u Bottasovim rukama, odnosno da ih on mora uvjeriti hoće li ga zadržati i iduće sezone. Na pitanje o tome što Valtteri mora učiniti kako bi ga zadržali, Toto je odgovorio:

“Brzo voziti bolid u subotu i nedjelju. Ako to učini, dovodi se u vrlo dobru situaciju u pogledu sljedeće godine. “

Na samom kraju dodao je da će u donošenju odluke presuditi krajnji nastup, a ne želja da dođe do promjene vozačke postave:

“Je li taj [novi poticaj] jedna od stvari koje treba uzeti u obzir? Apsolutno. Ali to nije glavni pokretač.”

“Glavni pokretač su dosljedni nastupi. Posebno u ovoj teškoj godini, trebaju nam dva vozača koji se utrkuju na vrhu. Ako jedan ima loš vikend ili se ne kvalificira u utrci, trebate drugog da dođe do cilja. I zato je uvijek važno da oboje budu jednostavno na maksimumu svojih mogućnosti.”

Toto Wolff

Odgovor

15 komentara

  1. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Dali mu šasiju od hamiltona i prvi put u ovoj sezoni je zadovoljan.ć, a hamilton ne blista… Mercedes je dosta čudan ove godine



    10
    6

    4
    • Formula1
      Formula Fan Prikaži

      Moguće je da šasija ima oštećenja.

      I u Monaku su podešavanja rađena prema Bottasovim analizama jer su bila najoptimalnija, pa je bio P2, dok je Hamilton visio na P7.

      Znači da im odgovaraju različita podešavanja W12 koja Mercedes u jednoj trci ne može isporučiti.



      4
      4

      0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Nema tu ništa čudno. Pola ekipe je na otkaznom roku, Lauda je umro prije dvije godine, a Torger će se pokazati kao luftbremzer.



      3
      3

      0
  2. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    S ovim su postali dosadni kao i sa pricom o brzem Red bullu.



    10
    8

    2
  3. Williams
    Montoya Prikaži

    Da bog da im Russel otišao u Red Bull



    16
    16

    0
  4. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Pa zar neće Bottasa zamijeniti u Silverstone? Šalu na stranu, italijanskim medijima ne treba ništa vjerovati kad pišu o Mercedesu. Ja ne znam kad su zadnji put pogodili sa svojim insajderskim izvorima.

    S druge strane, i dalje se nadam da je ovo Bottasova zadnja sezona u Mercedesu. Također se nadam da će odluka pasti nakon Mađarske, tako da Bottas ima dovoljno vremena da potraži angažman u nekoj drugoj ekipi.



    4
    1

    3
  5. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Objekitvno gledajući koji su interesi Mercedesa? Da im RBR izbije mozda obje titule iz ruku? Subjektivno to bih zaista volio.

    Ako je ovo način da Totto animira svoja dva vozača, onda prema jednom je prestrog (Russell), a prema drugom preblag (Bottas).

    Bottas vec neko vrijeme stagnira sa formom, doslovno je očajan, sad sta ga se mora čekati do decembra? Onda ispada da njegovu formu diktira Mercedes, tj koliko mu kolača daju toliko je zadovoljan, ako su mu vec dali dobar kolac, a on očajno vozi, tad vrati ga u Williams i nek se voza na začelju, nek dodje neko ko ce pružiti dobre vožnje, pa čak odlične duele unutar momčadi, ali tu je caka, Bottas je odličan kao wingman i čekaju da proradi.

    Opet subjektivno (sarkastično) mišljenje, drago mi je sto se ovako koprcaju, bolje da se sami unište, a isto tako da ih neko vec jednom skine sa trona, ako Bottas bude taj koji će omogućiti sve to, onda neka ga do decembra, cheers



    7
    7

    0
  6. Mclaren
    raca Prikaži

    Čim velemajstor treninga pokaže dobre rezultate sa zagrijavanja, odma mijenjaju mišljenje



    7
    7

    0
  7. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    prije par dana je izjavio:
    We don’t want to wait until January to confirm the two drivers, also to give them peace of mind and allow them to concentrate on their work,”
    bljuv.



    1
    1

    0
  8. avalon Prikaži

    “…. zbog Bottasove lošije forme u posljednjih nekoliko utrka.” možda su i 2020. trebali razmišljat kako dat nogu VB jer u prvih 6 trka je tek 5 X bija na podiju . ovu sezonu je tek 3 X to ostvarija , LH 4 X . bilo bi 4 Vs 4 da u MC fincu nisu zaje*ali pit stop za što su okrivili njega jer eto nije se točno “parkira” pa je to razlog skidanju kotača koje je trajalo 43 h . nekoliko posljednjih trka su valjda portugal , španjolska ( VB obje na postolju ) te MC ( zaje* mehaničara ) i baku koji je jedini odvozja loše u POSLJEDNIH NEKOLIKO TRKA . šta ga mrcvare ugovorima na sezonu ( da ne “dobije krila” ka NR 2016. ? ) , navodno “odriješenim rukama” , a kategoriziran je od strane tota ka najbolji pomoćnik … šta mu već nisu dali otkaz ? možda zato jer je poprilično pomaga LH i osvojia 50 podija šta je pomoglo MB da osvaja duple krune . VB je po sezoni donosija u prosjeku 173 boda timu , a npr max 181 , CL 113 , kimi 98 , alonso 106 , ricciardo 107 , , seb 203 , LH 258 … ispada da neki navedeni koji su vozili top bolide ( bar neko vrime ) i nisu po “skupljanju” bodova tokom sezone baš “skupili” više bodova od prezrenog VB . totu bi sad bilo lako dat odje*enicu VB koji više nije “njegov pulen” ali jbga , šta ako podrži GR čiji je menađer , a ovaj se “otkine kontroli” pa toto “dobije” nezadovoljnog lewisa ?



    1
    -2

    3
    • Monisha Kaltenborn
      monkeyseat Donator Prikaži

      Avalone jel može jedan dobronamjeran savjet?
      Ajde ubaci koji put veliko slovo nakon točke i odvoji koji puta rečenice novim redom. Ovako mi tvoji postovi izgledaju kao financijsko izvješće za proteklu godinu :-)
      NHF ;-)



      2
      2

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.