McLaren nezadovoljan odlukom sudaca

Izdvojeno

Rea Banić

Prije 3 godina 2 min 5 komentara

Lando Norris je na jučerašnjim kvalifikacijama dobio 3 mjesta kazne i 3 kaznena boda zbog nepoštivanja crvene zastave. Nakon nesporazuma sa svojom ekipom donio je odluku da je najsigurnije ostati na stazi. Suci su tu odluku vidjeli na drugačiji način i odlučili ga kazniti.

Na saslušanju nakon kvalifikacija, Norris je priznao da je stisnuo gas, zakočio te da je mogao ući u pitlane, ali da nije bio siguran što da napravi pa je pitao svoju momčad. Iako su mu preko radija rekli da uđe u pitlane, tada je već bilo prekasno. Suci smatraju da nepoštivanje crvene zastave treba biti kazna od 5 mjesta, ali s obzirom na kratko vrijeme koje je imao da reagira i s obzirom na poziciju na stazi u kojoj se našao, dobio je kaznu od samo 3 mjesta.

“Imam osjećaj da to što sam učinio je bila najsigurnija stvar za napraviti. Sada, koliko znam, pitlane je mogao biti blokiran, a tada nije dopušteno ući u pitlane i tada bi bila skroz drugačija priča. Učinio sam sve što sam mislio da sam trebao učiniti. Ne zaslužujem tri kaznena boda na svojoj licenci zbog ovog, nisam učinio ništa opasno, nisam nikome naštetio.”

Lando Norris

Odluku sudaca i kaznu prokomentirao je i šef momčadi McLarena, Andreas Seidl. 

“Nije važno govorimo li o 3 mjesta kazne ili o kaznenim bodovima, kao što je Lando rekao, očito se ne slažemo s dobivanjem ovakve kazne. Ne znam točno zašto suci nisu imali prostora za drugačiju kaznu, ako su smatrali da mora dobiti kaznu. Na kraju, on se odlučio za sigurnu odluku. On nije nikoga stavio u opasnost i nije stekao nikakvu prednost. Ne imajući mogućnost da npr. dobije samo opomenu za to…”

Andreas Seidl

Norris zbog ove kazne starta s 9. mjesta na današnjoj utrci te ima sveukupno 8 kaznenih bodova. Također, ova kazna ga trenutno stavlja na vrh po broju kaznenih bodova, ispred Hamiltona i Russella koji imaju po 6 kaznenih bodova na svojim licencama.


Odgovor

5 komentara

  1. Bmw
    Kuki Prikaži

    Dugogodisnja previranja u ekipi i niz losih odluka i gubitak ugleda vas je doveo do toga da se vise ne mozete dogovarati iza zatvorenih vrata kao neki



    2
    -5

    7
  2. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Kazna je poštena.
    Imao je vremena skrunuti u boks, nrgo je ćaskao s pitwallom i vozio po crti za ulazak u boks.



    9
    9

    0
  3. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    I Seidl i Norris se ovdje prave blesavi, a FIA još gluplja.
    Trebala bi FIA svakih par utrka organizirat tečaj iz poznavanja pravila (i za vozače i za ekipu sa pitwalla), a posebno svjetla i zastava na stazi pošto očito imaju problema s istima.
    Ponavljam kao papiga prethodni moj post: zna se šta znači crvena zastava i koja je posljedica nepoštivanja iste.
    Olakotne okolnosti nek traže u HR. pravosuđu kod sutkinje Suše.Vettel je 2018 dobio kaznu jer nije dovoljno usporio za vrijeme crvene zastave (i 2 boda), a Lando em nije ušao u boks, a još je i ubrzao. Jedina greška FIA-e je što mu nije dala punih 5 mjesta. Eto dobio je 2 mjesta olakotnih okolnosti.



    10
    10

    0
  4. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ono kad je Noris na prvi na listi sa kaznenim bodovima kao sto je bio svojevremno vettel. A oni koji su radili pizdarije kao Max nikad nisu bili ni blizu zabrane nastupa.



    9
    8

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.