Sainz: Norris može dovesti McLaren do vrha

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 7 komentara

Norrisov bivši momčadski kolega – Carlos Sainz rekao je kako vjeruje da Lando može dovesti momčad McLarena do vrha, s obzirom da je nedavno potpisao višegodišnji ugovor za tu momčad. Kao bivši momčadski kolege, Lando i Carlos su bili poznati po tome što su se odlično slagali, ali i po tome što su doveli momčad do trećeg mjesta u poretku konstruktora nakon nekoliko loših sezona.

Sainz je nakon toga prešao u momčad Ferrarija, dok je Norris ostao u McLarenu. Ove sezone je već dva puta bio na postolju, a kao svojevrsnu nagradu momčad mu je dala višegodišnji ugovor koji je potpisan do kraja 2023. godine.

O Landovoj formi, ali i izgledima za budućnost, Carlos je rekao sljedeće:

“Mislim da sada postoji gomila vozača koji su na vrlo sličnoj razini nastupa.”

“Među njih bih uvrstio i Landa, da su oni potencijalni svjetski prvaci i da im samo treba pravi bolid da ga osvoje.”

“Uključio bih sebe, naravno Charlesa [Leclerca] i mnoge druge. Razina u Formuli 1 toliko je visoka da smo nažalost ovisniji o tome za što je momčad sposobna, nego, mislim, o tome što mi možemo učiniti.”

“Ali vjerujem da Lando ima potencijal pobijediti i odvesti McLarena na vrh.”

Prošli vikend u Monaku, dvojica bivših momčadskih kolega završili su skupa na podiju kao drugi i treći. Carlos Sainz smatra da je budućnost natjecanja u Formu 1 “u sigurnim rukama” što se tiče vozača i njihovih potencijala.

“Razina vozača ove je godine općenito strašno visoka.”

“Kad vidite kvalifikacijske krugove, kada provjerite kvalifikacijske krugove svih i vidite ne samo mlade vozače, već i ljude poput Lewisa [Hamiltona] itd., to je jednostavno nevjerojatna razina.”

“Drago mi je što dijelim grid s toliko nadarenih ljudi i što se uspoređujem s njima te što vidim kako to mogu učiniti.”

“To vas motivira, i dobro je kao trkaći vozač osjećati se izazvano i osjećati se kao da uvijek trebate nastaviti pronalaziti nove limite.”

Carlos Sainz

Odgovor

7 komentara

  1. avalon Prikaži

    CS izgleda tako pozitivan , pristojan lik . izgleda da su on i LN izgradili prijateljstvo ,pozitivan međusobni odnos . gušt mi ih je bija vidit posli kraja trke u MC … zafrkancija , međusobno nagurivanje , smijanje , 0 zavisti između 2 mlada talentirana vozača .



    32
    32

    0
  2. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Ne volim hype. A danas je to kod svakog malca bez 2 pišanja – budući svjetski prvak. Što će napraviti? Živi bili pa vidjeli. Talent kao i svaki drugi. Sve ovisi o finesama i trenutnom stanju automobila. I Ricciardo bi drugačije vozio da je tamo 2-3 godine.



    3
    -13

    16

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.