Ricciardo: Verstapen ili Norris? Mislim da ipak moram reći – Max

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 8 komentara

Na pitanje je li bolji Lando Norris ili Max Verstappen, Daniel Ricciardo rekao je da je u ovom trenutku “morao” reći Nizozemac.

Ricciardo je proveo dvije i pol godine kao timski kolega s Verstappenom u Red Bullu. U njihove pune dvije zajedničke sezone prevladao je svaki po jednom. Nakon što se pridružio Renaultu i vozio s Nicom Hulkenbergom i Estebanom Oconom, Ricciardo je potom prešao u McLaren kako bi vozio uz bok Norrisu.

Na iznenađenje mnogih, nakon dvije utrke, Britanac ima prednost u toj borbi, udobno završavajući ispred i u Bahreinu i u Imoli. Unatoč tome, Ricciardo trenutno još uvijek po umijeću više cijeni Verstappena, ali to je dijelom i zato što on bolje poznaje Red Bullovog vozača.

“Mislim, moram reći Max. Ali to se vjerojatno temelji samo na činjenici da imam više iskustva s njim.”

“Ali mislim, sudeći po prošlom vikendu, Lando se sigurno jako dobro utrkivao.”

Norris je u Imoli imao tako dobar tempo da su Ricciarda zamolili da pusti svog kolegu da prođe ispred njega. Daniel je to učinio bez ikakvih prigovora, a Norris se nastavio udaljavati i u konačnici potvrditi prvo postolje za momčad ove sezone.

Raspravljajući o tom slučaju, Ricciardo kaže da nije imao problema s pomicanjem u stranu jer je znao da nije bio dovoljno brz i da nije želio izazvati nikakvu dramu.

“Natjecatelj u meni je, očito, želio ostati ispred.”

“Priznajem da nisam bio dovoljno brz. I mislim da sam svoj najveći kritičar. Dakle, sam sa sobom razmišljam, da sam bio dovoljno brz, udaljio bih se i ne bi bio u tom položaju.”

“Dakle, nije da me momčad držala iza kako bi Lando mogao imati tu poziciju. Sve je bilo na meni. I očito, nisam još onako brz koliko želim biti.”

“Sigurno ne želim stvarati probleme u momčadi u drugoj utrci sezone.”

Daniel Ricciardo

Odgovor

8 komentara

  1. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Dobro da nije kao neki nogometasi dok su igrali u Realu govorili Ronaldo je najbolji , pa cim su prosli iz Reala govore Messi najbolji haha.

    Dobro , iako je ovo ocito da je Max bolji , opet se mogao praviti mutac pa reci ” tesko je sad procjeniti ovo ono”



    12
    9

    3
    • Ayrton Senna
      MCLfan Prikaži

      Neznam po čemu bi max mogao biti “očito” bolji,kad pogledaš Landoza sad nema nekih velikih incidenta,a za maxa se vidi od početka da ima dosta poguranaca od vodstva fie,a lando za sad većinu stvari kad pogriješi,ispriča se,to kod maxa nema,a po samoj brzini nemože se znati jer je razlika između momčadi u brzini trenutno još uvijek ogromna



      1
      -1

      2
  2. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Glupo pitanje novinara. Bezveze dovodiš vozača u neugodnu situaciju da uspoređuje kolege. Pa se još mora vaditi da ne poznaje dovoljno Norissa itd.
    Zamislite da vas šef ili netko treći pita da usporedite kolege. Tko je bolji, tko je pametniji i sl. I to javno, pred cijelom firmom.
    Svatko ima svoj stav i mišljenje, i znam da je njemu u opisu posla odgovarati na svakakva pitanja, al svejedno mi je ovo glupo, neukusno i klikbejtovsko izvlačenje neke kvazi ekskluzive…



    17
    17

    0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Pitanje glupo nije. Odgovor je mogao biti takav.

      Nevjerovatno koliko me DR kupio poslednjih dana. Reakcija na timsku naredbu je bila vjerovatno najbolja ikada u ovom sportu.

      Pravi timski igrac koji je svjestan svojih kvaliteta i koji kontrolise svoj ego na viskom nivu.

      Odgovorio je iskreno na pitanje na koje on stvarno ima sta da kaze. Vjerujem vise njemu nego sebi kao navijac MV.
      Norris… ako ovo ne shvati kao priliku to je samo do njega. Konstruktivno misljenje je bitno i ono je vazno za napredak.

      Kako je Masvidal popusio po meni najkvalitetniji direkt sto sam do sada svjedocio? Tako sto je objektivno zakljucio da Usman ne udara jako. I bio je upravu. Usman nije sumnjao u te izjave nego se bacio u razvoj. Zato su obojica pokazala nakon svega postovanje jer su na jednom nivou koje je jako ozbiljan.

      Ocekujem to i od Norrisa na osnovu ovakve izjave…



      6
      6

      0
      • avalon Prikaži

        pitanje nije glupo samo je prerano postavljeno . šta DR može kazat posli za sada kratkog “boravka” u McL ? maxa je moga dobro upoznat , a landa baš i ne da bi realno moga odgovorit na pitanje . “Reakcija na timsku naredbu je bila vjerovatno najbolja ikada u ovom sportu.” istu reakciju smo vidili 2014. kad je seb na naredbu pita propušta DR bez pogovora . daniel je bija brži , sa boljim šansama ( ka i sada lando u imoli ) i seb je odigra timski isto ka i DR . ne znam je li bila naredba ili korektnost vozača ali i 2002. imamo slučaj kad je u austriji RB prepustija pobjedu MS . 0.182s je bila prednost MS ispred RB na kraju no u americi mu se MS revanšira , skoro je zaustavija bolid prije cilja i “vratija ” rubensu “uslugu” . prednost RB u toj trci pred MS je iznosila 0.011s :) evidentno da je i prije reakcije DR bilo reakcija “vjerovatno najboljih u ovom sportu” samo šta se na reakciju SV nije obraćalo pažnju jer je trebalo seba omalovažit , a daniela uzvisit jer eto “dere” 4 X prvaka koji nije bija omiljen ( ka ni sada ) koji je slučajno osvaja titule . a potez MS … pa pamti se samo onaj prvi kad je rubens mora prepustit pobjedu michaelu koji tada nije zaslužija pobjedu , a onaj drugi kad je MS pokaza korektnost se “zaboravlja” jer ne ide zajedno “prljavost” i korektnost MS zar ne ? ;)



        4
        2

        2
  3. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Pretpostavljam da mu je pitanje postavljeno od strane engleskog novinara



    10
    10

    0
  4. Haas
    MadM Prikaži

    Haha ko je jači tvoj tata ili njegov tata 🥸


    0
    0

    0
  5. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    Od kad ga pratim i navijam za njega,oduvijek mi je bio posebno drag….evo bas zbog toga…..uvijek prizeman,objektivan…..po meni top vozac,nadam se prvak jednog dana… :-)


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.