Pregled polusezone F1 Adria Lige

Esport

Mario Brezovečki

Prije 3 godina 6 min 0 komentara

Polovica sve samo ne monotone sezone F1 Adria Lige je iza nas, nakon uzbudljivih 8 utrka u obje divizije imamo neka nova rivalstva te napete borbe za naslov u kojima jedna loša utrka naše vozače može koštati naslova prvaka.

F1 Divizija

Otvaranje sezone je bilo na Monzi u romantičnoj Italiji. Nakon napetih kvalifikacija u kojima je 17 vozača bilo unutar sekunde, pole position je odnio Luka, dok su iza njega bili Meks na drugoj poziciji te FrankyPi na trećoj. Pobjedu u utrci je odnio Luka, a daleko iza njega su bili Yoda i Meks. Druga utrka sezone se odvijala na novoj stazi u kalendaru. Velika Nagrada Teksasa vozila se na skraćenoj verziji staze Circuit of the Americas. Novi izazov je dobro prihvatio Yoda koji je na kvalifikacijama nakon zaostatka iza Meksa od samo jedne tisućinke odnio pobjedu. Luka je završio na drugoj poziciji dok je zadnje mjesto na postolju popunio Luka Đotunović. Iduća utrka na redu je bila VN Nizozemske. Nakon “zimskog sna” probudio se FrankyPi koji je ostvario pole position, te ga je potvrdio i svojim prvim postoljem u sezoni koje je ujedno bilo i pobjeda. Iza njega su završili Yoda te novi ostvaritelj postolja Sestric. VN Singapura nam je donijela iznenađenja u kvalifikacijama, pa je tako Logika ostvario svoj prvi pole position u F1 Adria ligi. U prvom startnom redu mu se pridružio timski kolega IgorScorpion, dok je s treće pozicije startao Darrian Alfy. Nažalost prvi trojac nije benefitirao od svojih odlučnih kvalifikacija u utrci. Pa je tako pobjedu odnio FrankyPi koji je startao iz trećeg startnog reda. Iza njega je završio već možemo reći njegov rival Luka, dok je s treće pozicije sve to pratio Meks. Druga noćna utrka na kalendaru  – VN Bahreina nam je nosila napetu završnicu, s velikim brojem prijava te nakon (kontroverznih) sudačkih odluka pobjedu je odnio FrankyPi, a iza njega su bili već stalni gosti na podiju Yoda i Luka. VN Austrije nam je donijela promjenjivo vrijeme u utrci. Od toga je najviše benefitirao Yoda koji je s treće pozicije iz kvalifikacija nadmudrio svoje protivnike soft-soft-intermediate taktikom i tako ostvario pobjedu. Iza njega je bio ostvaritelj pole pozicije FrankyPi i Luka. FrankyPi nastavlja svoj dobar niz utrka i u VN Japana, gdje je nakon još jedne pole pozicije ostvario pobjedu, odmah iza njega su bili glavni konkurenti Yoda i Luka. Noćni Monaco nam je donio uzbudljivu utrku kao i uvijek, ponajviše je to bio izazov za sve igrače koji igraju na kontrolerima (FrankyPi). IgorScorpion je napravio iznenađenje u kvalifikacijama odnijevši pole position, odmah iza njega su bili klasični akteri – FrankyPi i Yoda. Nakon sve samo ne jednostavne utrke Yoda se uspio izboriti i ostvariti svoju treću pobjedu ove sezone, FrankyPi je bio odmah iza njega s odličnim performansom na kontroleru dok je DarMaar odradio odličnu utrku i napokon zasjao te završio na zasluženoj 3. poziciji. Nakon polovine sezone poredak vozača izgleda ovako:

Yoda      157 bodova
FrankyPi  146 boda
Luka      114 bodova
...

Poredak F1 divizije možete pronaći na sljedećem linku: Poredak F1 divizije

F2 Divizija

Drugu diviziju vrijeme u Italiji nije mazilo, pa su tako kvalifikacije odradili u kišnim uvjetima. U nepogodnim uvjetima najbolje se snašao Borna završivši ispred Turkia i shreda. U utrci su se karte okrenule, pa je tako na suhoj stazi Shred ostvario pobjedu s razmakom od gotovo 11 sekundi nad c44ctusom i Turkijem. Izgleda kako je skraćena verzija staze Circuit of the Americas odgovarala Turkiju koji je ostvario pole position i pobjedu u trci tako što je ostavio konkurenciju iza sebe ostavio gotovo 18 sekundi. C44ctus je ponovo završio na drugoj poziciji, dok se Shred ovaj put morao zadovoljiti samo s 15 bodova. Uzbuđenja u Nizozemskoj je bilo pregršt, nakon napetih kvalifikacija u kojima je c44ctus odnio pole position za samo 53 tisućinki nad Bornom, završnica je rezultirala borbom kotačem do kotača na startno-ciljnoj ravnini između MarinCane i Borne. MarinCane je izašao iz te bitke kao pobjednik te je pokazao kako i on ima trenutke u kojima može zablistati. VN Singapura nam je donijela promjenjive uvjete. Turki se ponovno pokazao kao najbrži vozač na kvalifikacijama, no Borna je kasnio samo 5 tisućinki. Shred je uz šrumahera starta s drugom startnog reda. U utrci je naše vozače iznenadila kiša, na njoj se najbolje snašao Borna koji je bio nešto više od 3 sekunde brži od Shreda. Bešla je odradio izvrstan posao u utrci usprkos nešto lošijim kvalifikacijama pa je tako i on ostvario svoje prvo postolje ove sezone. Također u utrci je bilo i incidenata koji su rezultirali promjenom vozačke postave u Ferrariju. Bahrein je bio nešto manje dramatičan u drugoj diviziji no niti u njoj nije nedostajalo duela i kazni. xEmperor kao zamjenski vozač je pokazao o kakvoj se klasi radi tako što je ostvario pole position i pobjedu unatoč dužem odsustvu od igre. Shred nastavlja svoju konzistentnost s drugom pozicijom i najbržim krugom utrke, dok je kLEki napokon došao do prvog postolja ove sezone. Kvalifikacije u Austriji su pomazile one koji su izašli van prije kiše, pa je stoga MarinCane odradio najbrže vrijeme na najmekšim gumama i ostvario pole position. Nažalost za njega to nije uspio potvrditi u shuoj utrci te je pao na 3. poziciju na kraju. Iznad njega su bili Bešla koji je odlično napredovao kroz utrku i Turki koji ako se pojavi na utrci do sada ili završi na podiju ili je ne završi. U Japanu je naše vozače dočekalo (ne)vrijeme kakvo još do sada nismo imali prilike vidjeti. Uvjeti na stazi su bili takvi da se nije vidio auto koji je bio par metara ispred. Tu se najbolje snašao Turki koji nastavlja svoj niz i borbu za prvenstvo nakon dvije uzastopne pobjede. Iza njega je bio njegov glavni konkurent Shred. Na trećoj poziciji je završio kLEki. Shred je potvrdio svoju brzinu u Monaku. Nakon odličnih kvalifikacija svoje vodstvo u prvenstvu je podebljao s još 25 boda. Turkiju u borbi za prvenstvo nije pomogao DNF koji je ostvario, dok su se Borna i C44ctus probudili nakon par loših utrka i ostvarili drugu i treću poziciju.

Poredak F2 divizije možete pronaći na sljedećem linku: Poredak F2 divizije


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.