Ricciardo je spreman prihvatiti da je Norris trenutno brži

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 8 komentara

Daniel Ricciardo kaže da u Imoli “nije bio brz” i da još uvijek uči vjerovati McLarenovom bolidu. Iza njega je šesto mjesto na VN Emilia-Romagne, dok je u istoj utrci Lando Norris ostvario svoje drugo pobjedničko postolje u karijeri.

“Šesto mjesto na papiru izgleda u redu, ali ja zapravo nisam bio brz. Lando je osvojio podij i imao je bolji tempo većinu utrke. Mislim da je s njegove strane to bio pozitivan vikend, ali s moje strane moram shvatiti što mogu činiti bolje. Ne želim biti prestrog prema sebi i radije ću prihvatiti da sam trenutno sporiji [od Landa].”

Norrisu je ovo treća godina u McLarenu, a i prije karijere stalnog vozača je bio njihov juniorski vozač. Ricciarda Norrisov tempo inspirira u misiji da i on učini isto:

“Čak i kad ja nisam sposoban izvući sve iz bolida još uvijek – potencijal bolida mi ulijeva povjerenje. Potencijal je tu i prilično je dobar.”

“Vjerojatno se radi o tome da još uvijek imam neke stare navike koje moram odstraniti. Tako neke stvari možda ne funkcioniraju dobro s ovim bolidom.”

Ricciardo i Norris su u Imoli imali jednake strategije: krenuli su na intermedijima i onda prešli na soft. Norris je priznao da je imao problema s čuvanjem mekših guma u posljednjem stadiju utrke kad ga je napao Lewis Hamilton.

“On je definitivno bio brži tijekom utrke. Mislim da je prvi dio bio zapravo u redu, ali sam onda počeo gubiti prednje gume i tempo mi je jako pao.”

“U drugoj fazi na intermedijima nisam bio brz. Kad je došao restart imao sam soft i onda sam vidio da ćemo ipak imati leteći start, pa sam pomislio: ‘Ah…'”

“Razmišljam produktivno i definitivno mogu vidjeti pozitivne znakove za ekipu. U drugoj utrci imamo pobjedničko postolje, to je dobar start. Ohrabrujuće je biti pri vrhu. Puno je razloga za uzbuđenje ove godine. Mislim da je uglavnom poredak zgusnut i to mi je u redu. Definitivno sam sretan vidjeti naš napredak i mislim da će biti još toga.”


Odgovor

8 komentara

  1. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Istina , dosta sporiji tempo je imao.
    Ali kako vidimo svi novi vozaci u ekipama imaju problema.
    Pa se nadam da ce se Ricci pronaci kroz sezonu.
    Preiskusan je on da nebi mogao “procitati” bolid :D



    14
    13

    1
  2. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Još od kad su prošle godine kompletirane vozačke postave za 2021., imao sam osjećaj (i još uvijek imam), da će Norris-Ricciardo i Leclerc-Sainz biti najkompletnije (ili najadekvatnije ili najspremnije za međusobnu suradnju i sinergiju s ekipom) vozačke postave!
    Svaki F1 ljubitelj (bez obzira za koga navijao), želi vidjeti epske borbe McLarena i Ferraria, stoga se nadam da će nam ova četvorica to vrlo skoro priuštiti.



    22
    19

    3
    • Ayrton Senna
      Ayrton S Prikaži

      Da ali tesko za podij

      Svaki F1 ljubitelj (bez obzira za koga navijao), želi vidjeti epske borbe McLarena i Ferraria, stoga se nadam da će nam ova četvorica to vrlo skoro priuštiti.



      1
      1

      0
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Leclerc je Đubrivoj prve vrste, ali to dolaza malo po malo na vidjelo kada dođe u određene situacije. Neće se taj maknuti Sainzu da su u situaciju ko Norris i Ricciardo. Zapravo LEC je sličan mladom Vettelu.



      1
      -3

      4
  3. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Ma Ricci je predobar momak, trenutno prihvaća da je Lando brži, ali ukoliko Lando i nastavi biti brži kroz sezonu neće Ricciardo pravit tu probleme. Prihvatit će to tako a nije Lando bezveze netko,pa Lando je već neko vrijeme TOP kategorija



    5
    3

    2
  4. lokolokoloko Prikaži

    Možda je ovo malo nespretno prevedeno (ne znam orig.) al nema on što “prihvaćat” da je sporiji. Pa mjerenja u fizici su odavno rješena tako da ako recimo osoba a) ima 120 KG, a osoba b) 95 KG nema što osoba a) prihvaćat da je teža. Isto vrijedi i za brzinu.. Ako se objekt a kreće 20 m/s sporije od objekta b onda je to to. Nije da možeš odbit takve stvari..

    No, Ricci je “stara” šampiončina, vjerujem da će on sve to brzo pohvatat i dignut svoj pace tamo di je mladac trenutno.


    0
    -4

    4

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.