Alpine priznao da im razvoj zaostaje zbog problema u zračnom tunelu

Izdvojeno

Luka Softić

Prije 3 godina 1 min 1 komentara

Alpine priznaje da su u zaostatku s razvojem radi poteškoća sa zračnim tunelom preko zime te da zbog toga nisu konkurentni među svojim rivalima, na što ukazuje i izostanak bodova s prve utrke u Bahrainu.

Dok momčad polaže nade u skorašnju agresivnu nadogradnju koja bi ih mogla pogurati prema željenom plasmanu, izvršni direktor Marcin Budkowski kaže da zaostatak u performansama izvire iz tegoba s aparaturom u tvornici.

“Pripremajući se za testiranja znali smo da ćemo zbog promjene pravilnika imati pune ruke posla kod svladavanja vjetra koji udara u nos bolida, a imali smo i teškoća sa zračnim tunelom te nas je to usporilo u razvoju.”

“Nismo imali najbolju zimu, stoga smo očekivali da ćemo biti u zaostatku. Testiranja su to potvrdila. Na testiranju smo riješili i poboljšali nekoliko stvari, ali i dalje hvatamo priključak”

Dok je Esteban Ocon uspio proći u Q3 te će startati deveti, Fernando Alonso je kvalifikacije priveo kraju u Q2 plasiravši se na iznenađujuće petnaesto mjesto i to iza oba Williamsa, ostvarivši potpuno jednako vrijeme kao i Nicholas Latifi.


Odgovor

1 komentar

  1. Fia
    Realista Prikaži

    Kako to da “toksicni” Alonso nije pljuvao po ekipi i nesposobnim ljudima u tvornici nego je rekao da se on treba poboljsati?
    Po svemu sto pricaju, ne pise se dobro za Alpine, osim ako nisu krenuli stopama kolega iz Mercedesa pa koriste pilu naopako u najnovijoj verziji.



    5
    2

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.