Hamilton: Verstappen više neće raditi greške poput one u Bahreinu

Izdvojeno

Trenutno najveći suparnik Maxa Verstappena – Lewis Hamilton rekao je kako misli da Verstappen više neće raditi greške poput one na VN Bahreina. Naime, nekoliko krugova prije kraja Verstappen je u zavoju broj 4 prestigao Hamiltona van granica staze pa mu je morao vratiti poziciju.

Max je ponovo pokušao prestići Lewisa, no to mu nije pošlo za rukom te je Lewis završio kao pobjednik. Hamilton je prokomentirao njihov okršaj sljedećim riječima:

“Danas smo imali sreće s Maxom koji je prošao široko u zavoju broj 4, ali to se više neće ponoviti, prilično sam siguran.”

“Dakle, moramo bolje raditi, moramo biti pametniji u načinu na koji organiziramo naše vikende s činjenicom da trenutno nemamo najbrži bolid.”

“Ali, to je sve u redu što se mene tiče, ne smeta mi što moram izvući dodatni trud da bih učinio razliku.”

Lewis Hamilton

Hamiltonov timski kolega završio je na trećem mjestu, dok je Verstappenov timski kolega završio na petom mjestu. To je rezultiralo i trenutnim vodstvom Mercedesa ispred Red Bulla sa 13 bodova prednosti. Iz Mercedesa uvjeravaju kako ove godine nemaju najbrži bolid, što je potvrdio i Bottas:

“Trenutno nemamo najbrži bolid, moramo biti savršeni u svakom drugom području.”

“Ali očito želimo imati najbrži bolid, pa moramo nastaviti raditi.”

“Kao tim, da su nam na zimskim testiranjima rekli da ćemo biti dva bolida među prva tri, jedan od njih pobijediti u utrci i osvojiti više bodova od Red Bulla, definitivno bismo ovo uzeli.”

“Dakle, da, kao tim, sveukupno jak nastup – ali još uvijek postoje stvari koje moramo napraviti bolje i možemo bolje – no početak je i rani su dani u sezoni.”

Valtteri Bottas

Odgovor

14 komentara

  1. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Lewis je premazan svim mastima, lipo ga je navuka i diga galamu, baš kao u Kanadi. Max će morati biti bolji.



    18
    16

    2
    • Pirelli Intermedium
      crofessional Donator Prikaži

      Biti bolji. Imati veću pomoć od Pereza. Bolju strategiju. Ujednačen razvoj. Pouzdanost.
      Jedino na što ne može računat su greške Mercedesa, iz iskustva!



      5
      3

      2
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Mit je, da Mercedes ne pravi greške. Pravi ih on dosta, samo što ih do sad rivali po pravilu nisu kažnjavali za to. Nekad su bili previše daleko od njih, a i kad su bili blizu oni bi također napravili grešku.
        Uzmi npr. sezonu 2018. Mercedes je napravio 10tak grešaka u toj sezoni, a Ferrari je kapitalizirao samo jednu i to onu na samom početku sezone.
        Npr. U Bahrainu, kad su u utrci pogriješili što nisu zovnuli vozače u box na izmjenu guma, Ferrari je uradio istu grešku iz koje je profitirao RB, koji nije bio konkurent za titulu te sezone.
        Ili npr. kad je Hamilton zbog pouzdanosti u kvalifikacijama startao sa nižih mjesta, konkurenti ispred bi ili izlijetali sa staze ili imali kolizije sa drugim vozačima.

        Ove sezone je drugačija priča. Ova greška RB ili Verstappena je sitna i stajala ih je pobjede. Međutim RB po pravilu također rijetko griješi, a nekako sam uvjeren da Max će iskorištavati sve propuste koje napravi ili Hamilton ili Mercedes.



        4
        -1

        5
        • Antonio Giovinazzi
          Mazzacane Prikaži

          Ja isto ne znam odakle taj mit da Mercedes ne pravi greške. Prošle sezone su Hamiltonu izbili gotovo sigurnu pobjedu u Italiji kad su ga pozvali u boks za vrijeme SC-a, u trenutku kad je imao gotovo 15 s prednosti ispred Sainza na P2. U Rusiji također, nakon što je pitao momčad može li vježbati start na određenom mjestu, a ovi su mu poprilično samouvjereno rekli da nema nikakvih problema. Onda Russellu i Bottasu 1-2 u Sakhiru.

          Tri kardinalne greške Mercedesa, čija je traljavost i neprofesionalnost nadmašila i Ferrarijev pit wall. Hamiltona su stajali jedno 30-ak bodova u 2 utrke, a sami sebe 60-ak bodova u 3 utrke. Prošla sezona je bila takva da su ti gubici bili beznačajni, al ove bi im se takve greške mogle odbiti o glavu.



          2
          -3

          5
  2. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Nekako imam osjecaj , da indirektno “kenja” po strategiji itd.
    Ali to sam samo ja :D



    9
    6

    3
  3. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    “Kao tim, da su nam na zimskim testiranjima rekli da ćemo biti dva bolida među prva tri, jedan od njih pobijediti u utrci i osvojiti više bodova od Red Bulla, definitivno bismo ovo uzeli.”
    Ne znam tko ovo ne bi uzeo…
    Vidi se da su naučili na 1-2 pobjede



    16
    15

    1
    • Toto Wolff
      KaTomoF1 Prikaži

      ako će biti problema Toto bude primjenio taktiku 1-4, izigrat će Maxa za Hamsterov vozački naslov, a 1.i 4. nose više bodova od 2. i 3 . pa je i konstruktorski u đepu, ali izgleda da će opet biti 1.i3. u najgorem slučaju.


      0
      0

      0
  4. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    naravno da neće jer više nema zavoja broj 4 u Bahreinu u kalendaru.. idući put će biti onaj zadnji zavoj u Imoli … tako da, Lewis je zapravo u pravu.. neće Max više raditi greške “poput one” u Bahrainu xD



    6
    4

    2
  5. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Ajde Verstappene, očekujem ravnopravnu borbu i u psihološkim igricama.



    7
    7

    0
  6. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    uf s*rotina! Jadna ti je to pobjeda moj Hamsta kad se priča svela na Turn 4. PS Bottas nikad nema najbrži bolid, ni kad se s Russellom utrkuje :)



    14
    3

    11
  7. Toto Wolff
    KaTomoF1 Prikaži

    Po usporedbi vremena po krugovima BOT HAM VER PER sa utrke u Bahreinu, Merc je bio brži. To što je Hamsta zasrao kvale to je više dignuo Maxa u nebesa.



    8
    7

    1
  8. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Vidi se iz prilozenog koliko ste “sporiji” kad Bottas uzme trece mijesto bez muke. Vremena isto ne pokazuju da niste najbrzi. Hamsta ko Hamsta, pet slojeva moraš odlijepiti da bi došao do prave istine… Jbg ipak “ti” moraš pravit razliku ove sezone pa da zaradiš placu pošto zadnjih 6..7 sezona Mercedes pravi pa eto da malo i ti zapneš za promijenu



    6
    5

    1
  9. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    počele su psiho igrice!
    mene samo zanima jel to lujo svijesno radi ili je to njegova prirodna automatska nesvjesna reakcija na danu situaciju, i nije ni sam svijestan koliko se dobro uvlači u glavu protivniku.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.