Campos potpisao mladog Gianlucu Petecofa

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 1 komentara

18-godišnji Brazilac Gianluca Petecof ove će godine debitirati u Formuli 2 kao vozač Campos Racinga.

Petecof je karijeru u formulama započeo 2018. vozeći talijansko i njemačko prvenstvo Formule 4. Nakon što je u prvim sezonama zauzeo četvrto i deseto mjesto, 2019. je bio ukupno drugi i peti. Od početka karijere bio je član Ferrarijeve akademije, no prije nekoliko dana objavio je kako napušta njihov program.

Prošle godine osvojio je svoj prvi naslov u Formula Regional European Championshipu, gdje mu je glavni konkurent bio Arthur Leclerc, Charlesov brat i također član Ferrarija koji će ove godine biti u Formuli 3.

Sportski direktor Camposa Adrian Campos Junior, sin nedavno preminulog osnivača Adriana Camposa, izjavio je kako je dovođenje Petecofa u F2 momčad bila očeva želja:

“Ovo je dogovor kojeg mog otac nije uspio dovršiti prije smrti, no znamo da je popunjavanje F2 postave s Gianlucom bila njegova želja i naporno smo radili da to ostvarimo.”

“Uvjeren sam da govorim u ime cijele momčadi kada kažem da smo vrlo uzbuđeni jer smo popunili našu vozačku postavu s tako profesionalnim vozačem gladnim pobjede kao što je Gianluca.

Petecof je zasad treći najmlađi potpisani vozač za 2021., a pored njega vozit će iskusni Švicarac Ralph Boschung.

“Čast je znati kako je jedna od posljednjih želja velikog Adriana bila imati mene u bolidu Camposa i to me motivira na poseban način kao nikad prije”, rekao je Petecof.

“Campos Racing ima pobjedničku kulturu, a davanje jedinstvenih prilika mladim vozačima dio je momčadskog DNK. Jedva čekam krenuti raditi s njima i dokazati se još jednom.”

Za Campos su prošle sezone nastupali Jack Aitken i Guilherme Samaia, a svih 48 bodova i deveto mjesto u momčadskom prvenstvu donio je Aitken.


Odgovor

1 komentar

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.