Williams i Mercedes proširuju tehničku suradnju od 2022.

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 11 komentara

Williams je objavio kako će od 2022. godine proširiti tehničku suradnju s Mercedesom, što će uključivati korištenje Mercedesovih mjenjača i još nekih dijelova koji se smiju dijeliti između momčadi.

Britanska momčad započela je suradnju s njemačkim proizvođačem 2014., na samom početku hibridne ere, no dosad je ona bila ograničena na prodaju pogonskih jedinica. Iako su iz momčadi nedavno izjavili kako ne žele postati B-momčad, sada su napravili jedan korak ka tome.

Williams je dosad proizvodio vlastite mjenjače i hidrauliku, ali će od 2022. prekinuti tradiciju kako bi mogli “implementirati efikasniji vlastiti proces dizajna i proizvodnje u dugom roku, što će momčadi omogućiti da efikasnije usmjeri resurse na druga područja performansi” – ostali dijelovi šasije i dalje će se proizvoditi interno.

“Drago mi je što se naše partnerstvo s Mercedesom širi dalje od dobavljanja motora”, rekao je šef Williamsa Simon Roberts.

“Williams je nezavisna momčad, no Formula 1 se konstantno razvija i mi kao momčad moramo brzo reagirati na trenutno stanje kako bismo stavili momčad u najbolju poziciju da budemo konkurentni na stazi.”

“Ovaj dugoročni dogovor s Mercedesom je pozitivan korak koji čini dio naših strateških ciljeva za budućnost dok zadržavamo naše dizajnerske i proizvođačke sposobnosti unutar kompanije.”

Šef Mercedesa Toto Wolff dodao je:

“Ovo je projekt o kojem smo već neko vrijeme raspravljali s Williamsom i drago mi je što smo uspjeli ostvariti ovo proširenje suradnje.”

Williams je prošle godine prodan američkoj investicijskoj kompaniji Dorilton Capital s kojom očito osim svježeg kapitala dolazi i nova filozofija vođenja momčadi. George Russell i Nicholas Latifi ostat će njihova vozačka postava i drugu sezonu zaredom.


Odgovor

11 komentara

  1. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Lijepo je imati vlastitu getribu, ali na kraju godine se zbrajaju bodovi, a ne inženjerski ponos i tradicija. Morali su napraviti ovaj potez kako bi mogli taj mali budžet pametnije iskoristiti.
    S druge strane, sad će postati ovisniji o svom dobavljaču.



    13
    13

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    “Ne zelimo postati B tim Mercedesa” NJAAAAAAAAAAA



    9
    9

    0
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Pa nisu…. Nego su C
      Ubiti jedino Mclaren i Alpina postaju samotnjaci uz to sta bi Mclaren moga slicno napravit
      Bilo bi bolje da je Renault osta Renault i ubacili novi tim Alpine



      6
      5

      1
  3. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Merc i Williams (sad kad im je Racing Point pošao), Ferrari i Haas, a sumnjiva je i Alfa Romeo, Red Bull i Alpha Tauri. Još Mclaren i Renault trebaju zbaviti B momčad i onda smo ih sve pokrili. Valjda je to budućnost F1.



    5
    5

    0
  4. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    6 i po bolida Mercedesa na stazi ?



    4
    4

    0
  5. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Totto kao Maminjo, postati će hodajući sukob interesa.



    7
    6

    1
  6. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Bilo je l vrijeme ;)


    0
    -1

    1
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Kasne bar 2 godine… Bilo je sasvim ocito da ne znaju ili nemaju mogucnosti… Jedino dobro da je dosao kupac i da nisu propali…



      1
      1

      0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Još kad uzmeš u obzir da su bili najbolji uz Mercedes na ulasku u hibridnu eru… Tada je Force India bila u problemima, a oni sa Martinijem najprijatnije iznenađenje. Da su imali kvalitetniju vozačku postavu mogli su uzeti i nekoliko pobjeda…



        1
        1

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.