Albon nastavlja karijeru u DTM-u

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 1 min 4 komentara

Red Bullov rezervni vozač Alexander Albon nastavit će trkaću karijeru u DTM-u, a u kategoriji će mu se pridružiti Liam Lawson, junior austrijske momčadi.

Albon je nakon dvije sezone u F1 s Toro Rossom i Red Bullom ostao bez trkaćeg mjesta, a sada će, kad god mu to obveze s ulogom u F1 dozvole, voziti u njemačkoj kategoriji.

“DTM s visokoprofilnim gridom i GT3 sportskim automobilima je zanimljiva platforma te pravi izazov i za uspješne vozače poput Alexa Albona i za našeg juniora Liama Lawsona”, rekao je Helmut Marko, Red Bullov savjetnik i šef njihove vozačke akademije.

Zasad nije potvrđeno ni za koju momčad će voziti Red Bullov dvojac ni tko će mijenjati Albona u utrkama u kojima neće moći sudjelovati.

Sezona 2021. bit će prva sezona DTM-a s GT3 automobilima, a zasad je potvrđeno pet momčadi – među njima je i Jenson Team Rocket RJN, momčad u vlasništvu F1 prvaka iz 2009., Jensona Buttona. U kategoriji se prošle godine natjecao rezervni vozač Alfa Romea, Robert Kubica, a sezonu je završio na 15. mjestu s jednim trećim mjestom kao najboljim rezultatom.


Odgovor

4 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Kakva priča od strane Doktora, to nisu istine :rofl: :rofl:



    3
    3

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    To je to znači što se tiče Albona i Formule 1…



    1
    1

    0
    • Blue Flag
      dFixxx3r Prikaži

      da, a sjecam se kada je uskocio umjesto PG je bio sav sjajan kako će on sad bolje napraviti, i općenito kao nemože lošije od PG, a nakraju PG je u igri a Albon ispao :D



      5
      5

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.