VN Australije pred odgodom?

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 8 komentara

Pouzdani portali Motorsport i RaceFans javljaju kako je Velika nagrada Australije, planirana za sami početak sezone, pred odgodom.

Iako je Formula 1 objavila, a FIA odobrila rekordni kalendar s 23 utrke s njihovim standardnim rasporedom tijekom godine, čini se kako će COVID-19 ponovo utjecati na izgled kalendara.

Australija i dalje ima stroge restrikcije oko ulaska u zemlju, a s obzirom na strah zbog pojave novog soja koronavirusa, utrka je dovedena pod veliki upitnik. Pripreme ulične staze u Albert Parku obično počinju krajem siječnja, stoga se službena objava o odgodi očekuje kroz idućih nekoliko tjedana.

Iz F1 nisu dali konkretan komentar na moguću odgodu:

“2020. smo dokazali da se na siguran način možemo vratiti utrkivanju te smo napravili ono za što su mnogi u ožujku mislili da je nemoguće.”

“Iznijeli smo naš kalendar za 2021. i veselimo se povratku F1 u ožujku ove godine.”

Utrka bi trebala biti odgođena za drugu polovicu godine, što bi prouzrokovalo dodatne promjene u kalendaru. Sezona bi tako trebala početi 28. ožujka u Bahreinu, tjedan dana kasnije od planiranog – karte za tu utrku već su puštene u prodaju, a u tom se slučaju spominje i moguće preseljenje predsezonskih testiranja iz Barcelone u Bahrein.

VN Australije nismo gledali još od 2019. – prošlogodišnja utrka otkazana je tek nekoliko sati prije početka prvog slobodnog treninga.


Odgovor

8 komentara

  1. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Jovo, nanovo….
    Meh…



    2
    2

    0
  2. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Pa najbolje bi bilo da Australiju prebace na ovo upražnjeno mjesto, gdje se čeka potvrda na kojoj će se stazi voziti. A za prvu utrku izaberu neku od ovih kandidata za to upražnjeno mjesto. Koliko znam, u razmatranju za tu utrku su uglavnom Evropske staze. Tako da nebi bilo loše tu započeti sezonu. A onda idu Bahrein i Kina, i onda nije daleko od Kine do Australije…



    8
    8

    0
  3. lukarak Donator Prikaži

    A ista stvar ce se dogadjati i dalje, na nekim drugim stazama.

    Nesto slicno kao i planovi nase Vlade da smo prosle godine imali gospodarski pad, ali cemo ove godine imati 5-6-7% gospodarskog rasta. Je moš mislit. Imati cemo pad samo takav.



    3
    1

    2
  4. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Krenu tako oprezno, maske, nema ljudi, distanca i onda pred kraj sezone grljenja, skakanja, ljubav i tako to…

    Ponovno preseravanja…



    5
    5

    0
  5. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Nek ju prebace u Zagreb i nek se ugledaju na FIS i panja Bandića



    3
    2

    1
  6. Fernando Alonso 14
    Hyper markoni Prikaži

    Šteta je što nećemo gledati najnormalniji start sezone radi jako velikog straha(odgovornosti) Australaca. S druge strane, staza u Australiji nije baš staza koja donosi neku akciju te se ne moram budit u 5 ujutro da gledam tu trku?


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.