Russell: Cilj nam je pobijediti Haas i Alfa Romeo

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 4 komentara

George Russell s optimizmom ulazi u 2021. godinu – smatra kako se Williams može izvući sa začelja poretka i preskočiti najbliže rivale, Haas i Alfa Romeo.

Williams je treću sezonu zaredom završio na posljednjem mjestu, po prvi put u povijesti bez ijednog boda, no performanse bolida izgledale su puno bolje nego 2019. kada im je Robert Kubica donio jedan bod.

Ni njihovi najbliži rivali nisu se proslavili po pitanju osvojenih bodova – Haas je sa samo 3 osvojena boda imao svoju najgoru sezonu dosad, dok je Alfa Romeo završio na skromnih 8 bodova, 99 bodova iza sedmoplasiranog AlphaTaurija.

“Uvjeren sam da iduće godine možemo pobijediti Haas”, rekao je Russell za nizozemski Motorsport.

“Mislim da ćemo biti podjednaki s Alfa Romeom, ali mislim da bismo i njih mogli prestići s obzirom na napredak kojeg smo postigli.”

“Iduće godine želimo osvajati bodove. Nećemo se odjednom uključiti u sredinu poretka jer pravila ostaju ista, ali zasigurno nam cilj mora biti pobijediti Haas i Alfa Romeo.”

Njegov timski kolega Nicholas Latifi također očekuje konkurentniji Williams:

“Optimističan sam oko veće konkurentnosti iduće godine. Želimo vidjeti napredak i barem biti u redovitoj borbi s Haasom i Alfom, a nadam se da će biti i više prilika za borbu za bodove.”

“Istovremeno sam i realističan. Ovogodišnji bolid se prenosi u iduću godinu. Naravno da će biti ponešto razvoja – nećemo se isključivo fokusirati na 2022. – ali bolid ima svoje slabosti i pitanje je u kojoj mjeri možemo popraviti određene dijelove jer su homologirani.”

“Moglo bi biti teško, ali vjerujem da možemo ostvariti dobar napredak s obzirom na veliki korak unaprijed kojeg smo napravili ove godine.”


Odgovor

4 komentara

  1. Charles Leclerc
    Leclerc1978 Prikaži

    Ljudi, jel ima di kakav članak o tome kolike su novčane nagrade dobili f1 timovi na kraju ove godine?
    Sorry na offtopic pitanju…



    3
    3

    0
  2. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    vidjet ćemo kakav će motor imati Alfica i Haas tj što će Ferrari isporučiti. Strava da Williams nije bar malo konkurentniji. Žao mi je Russella s obzirom koliko je pokazao u Mercu onaj jedan vikend.



    3
    -1

    4
  3. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Teško Bgm, kad ste iza njih bili dok su imali ovaj najlošiji motor. Sauber i Haas su ipak i sa tim velikim deficitom došli do nekih bodova. Sa konkurentnim motorom bi bili u redovnoj borbi za bodove, a Williamsa i dalje nebi bilo nigdje. S obzirom na ograničeni razvoj, ne vidim ih nigdje drugo nego na istom mjestu.



    12
    12

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.