Ferrari već otkrio naziv i plan predstavljanja bolida za 2021.

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 9 komentara

Šef Ferrarija Mattia Binotto već je otkrio kako će se zvati bolid za 2021. – SF21 bit će predstavljen netom uoči početka predsezonskog testa u Barceloni.

Iako šasije ostaju iste, momčadi smiju razvijati aerodinamiku bolida, a za dijelove bolida čiji je razvoj ograničen smiju iskoristiti dva tokena.

Ferrari planira odraditi dva predstavljanja – na prvom će predstaviti momčad i novu vozačku postavu koju čine Charles Leclerc i Carlos Sainz, a zatim će u Barceloni, gdje bi se od 4. do 6. ožujka trebao održati jedini predsezonski test, predstaviti SF21.

“Bolid će se zvati SF21. Ime je vrlo jednostavno zato što vjerujemo kako je iduća godina tranzicija za 2022.”, rekao je Mattia Binotto.

“Organizirat ćemo predstavljanje bolida na drukčiji način iduće godine. Prvo ćemo organizirati događaj na kojem ćemo fanovima, našim partnerima i novinarima predstaviti momčad i naše vozače. Onda bismo mogli organizirati drugi događaj koji bi mogao biti na zimskom testiranju u Barceloni, gdje ćemo predstaviti bolid, što ćemo napraviti na drukčiji način.”

Dodao je kako potpuno novi motor pokazuje dobre rezultate na dinamometru i kako pokušavaju riješiti ostale probleme koje je imao ovogodišnji bolid, SF1000.

“Mogu potvrditi da motor na dinamometru izgleda dobro. Mislim da je po pitanju performansi dobro napredovao, značajno u odnosu na 2020.”, prenosi Motorsport Binottove riječi.

“Mislim da ćemo ponovo imati konkurentnu pogonsku jedinicu. Mislim da nećemo biti najgori na gridu, to je osjećaj kojeg imam zbog brojki koje vidim na dinamometru, ali ne mogu znati što drugi rade i koliko su oni napredovali.”

“Dajemo sve od sebe kako bismo riješili slabosti našeg bolida iz 2020. za sljedeću godinu. Kod rješavanja slabosti sam nekoliko puta spomenuo pogonsku jedinicu, ali drag na bolidu je bio vrlo, vrlo visok 2020. i gledajući bolid za 2021., drag je svakako riješen.”

Ferrari je sezonu 2020. završio na šestom mjestu, što im je najgori ukupni plasman još od desetog mjesta davne 1980. godine, stoga ne čudi kako se čim prije žele okrenuti novoj sezoni.


Odgovor

9 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži
    x1

    Miriši na titulu



    19
    17

    2
  2. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Naletio na komentar:

    SF21 – Same Fail 21?

    :rofl:



    19
    19

    0
  3. Charles Leclerc 16
    Domach Donator Prikaži

    Bilo bi vrijeme za povratak na vrh…



    4
    4

    0
  4. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    ma samo nek budu blizu makar s Renaultom, McLarenom i Aston Martinom i svi sretni i zadovoljni.



    6
    5

    1
  5. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    U svom sadržaju unazad mjesec-dva smelo se s uma da zaista i Ferrari razvija novi motor i da ima resurse istraživati i da je vjerovavati da se priključe vrhu.Kao navijaču F1 trnci prođu od pomisli da imamo čak i 4 ekipe u borbi za postolje(mislim na McLaren) iako realno RB jedini ide uz Mecu a Fer,McL,Ren i AM u drugi razred


    0
    -3

    3
  6. Mclaren
    kimi-f1 Prikaži

    Fia zaključala Ferrari za 2020 i sada su ponovo otključani. Značajna je izjava da neće imati najgori motor na gridu.


    0
    -2

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.