Verstappen se nada da će Perez olakšati borbu s Mercedesom

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 5 komentara

Tijekom jučerašnjeg dana svijetom Formule 1 je odjeknula vijest da će Sergio Perez zamijeniti Alexa Albona u Red Bullu iduće sezone. Šef momčadi Christian Horner je rekao da je Pereza bilo nemoguće ignorirati s obzirom na sjajne nastupe ove godine. Max Verstappen se također oglasio u vezi budućeg momčadskog kolege, smatrajući kako će Perez pridonijeti jačoj borbi protiv Mercedesa.

“Dobro je to što ćemo imati drugi automobil koji će moći biti blizu cijelu utrku i pokušati malo pritisnuti.”

“Na primjer, kao u Abu Dhabiju, na kraju je Alex bio prilično blizu. Većinu vremena Mercedes pokušava otići na dodatno zaustavljanje ili slično, a onda sam u većim poteškoćama. Većinu vremena kad smo bili prilično konkurentni ove godine, ja sam bio jedini automobil koji ih je pokušavao pobijediti i pokušao napraviti nešto drugačije.”

“Ali oni uvijek mogu napraviti pravu strategiju s jednim od njih, jer će me uvijek pokriti s jednim automobilom, pa je uvijek bilo malo teško boriti se s njima.”

“Nadam se samo da će Checo biti taj koji će prije svega gurnuti cijelu momčad naprijed, ali i držati mene budnim, što je uvijek lijepo. Imati kolegu koji vas gura je uzbudljivo.”

Max Verstappen

Albon neće u potpunosti otići iz Red Bulla, već će zauzeti ulogu rezervnog vozača. Verstappen je rekao da mu je drago što Alex ostaje u momčadi, ali i kako je razmišljao tko mi mu trebao biti momčadski kolega prije donošenja odluke o Perezovom dolasku.

“Naravno da smo razgovarali o tome, i ja samo dajem svoje iskreno mišljenje.”

“Mislim da je bilo sasvim jasno da je tijekom cijele godine stanje za Alexa ponekad bilo prilično škakljivo. Iskreno, on je sjajan momak i sretan sam što je još uvijek dio tima.”

“Ali na kraju dana, naravno da Helmut [Marko] i Christian i naravno Dietrich [Mateschitz] donose odluke.”

“Naravno da sam znao i prije. Ali, na kraju krajeva – to nije važno.”

Max Verstappen

Odgovor

5 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Maks se unormalio dosta. Sto na stazu sto van nje. Poprilicno su mu izjave na mjestu.
    Godine cine svoje ?



    6
    0

    6
  2. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Čuj to…Zrelo razmišljanje Maxa,dapače vrlo zrelo..Polako sazrijeva uz naravno činjenicu da je odličan vozač,onako pravi napadač što apsolutno svi podržavamo.



    10
    5

    5
  3. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    nisam mislio da ću ovo ikad reći, al Max mi je počeo biti sve draži, mislim da s Checom kao kolegom ima šansu za nešto više, ako se i bolid ok posloži. Nadam se da će biti još ”send it” radio poruka dok prolazi pored Mercedesa.



    7
    1

    6
  4. Fernando Alonso 14
    Orao Prikaži

    Totalno mi se Max počinje sve više sviđati jer postaje sve zreliji i vidi se iz svake nove izjave da to nije onaj Max od prije par godina. Nadam se da će se on i Checo dobro slagati i probati pritisnuti Mercedes. Nadam se da bi novo prvenstvo moglo biti puno zanimljivije od prošlog i to zahvaljujući odluci RB da angažira Checa koji je odličan vozač, a i mogao bi i pogurati Maxa još više prema naprijed jer te dobra konkurencija tjera da budeš bolji.



    5
    0

    5
  5. Fia
    cucla100 Prikaži

    Bit ce on ponovo Mad Max ako Checo bit brz ko on a pogotovo brzi.


    0
    -2

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.