Kvyat: Nedonošenje odluke od strane AlphaTaurija u vezi moje budućnosti je pomalo sramotno

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 4 godina 2 min 8 komentara

Iako je sezona 2020. završila, vozač momčadi AlphaTaurija Daniil Kvyat još uvijek ne zna rasplet svoje budućnosti za iduću sezonu. Prema svim najavama i vijestima zamijeniti će ga Yuki Tsunoda, no ta vijest još nije proglašena službenom.

Kvyat je rekao da je to pomalo sramotno te se nada povratku u Formulu 1 u 2022. godini. Upitan od strane Motorsporta o tome smatra li da mu je ovo zadnji nastup, rekao je da želi otići na godišnji odmor te da će vidjeti kako će stvari stajati za 2022.

“Pokušat ću se vratiti, jer osjećam se kao da sam u pravom ambijentu s pravim ljudima oko sebe, u pravom bolidu, što mi se sviđa.”

“Mogu biti izuzetno konkurentan i još uvijek se osjećam kao da imam puno toga za dati. Zahvalan sam naravno na svemu, svih ovih godina. Bilo je sjajno, sjajno, posljednje dvije godine s ekipom. To je fantastično. Zadivljujući su.”

“Ali šteta je što ne mogu čak ni reći jesam li tu sljedeće godine ili ne.”

“Pomalo je smiješno, razgovaram ovdje s vama. I još uvijek mi na neki način nisu dali službene vijesti. To je otprilike to.”

Daniil Kvyat

Kvyat se utrkivao za AlphaTauri posljednje dvije godine. Debitirao je 2014. godine u Toro Rossu, nakon godinu dana je prešao u Red Bull te je u 2016. poslan opet u Toro Rosso na četiri utrke. Krajem 2017. je otpušten iz Red Bullovog programa, te se opet vratio u 2019. kao vozač Toro Rossa. Na pitanje je li njegovo vrijeme u Red Bullu gotovo, rekao je:

“Nikad ne recite nikad.”

“Život vas uči da nikad ne kažete nikad bilo čemu. Ali naravno, mislim da smo već prilično dugo isključeni.”

“Imao sam ugovor za ove dvije godine. To je bio dogovor. To je to. A za ostalo pitajte Helmuta [Marka].”

Daniil Kvyat

Kvyat je dao do znanja da je sada “slobodan igrač” i kako je bio dostupan za sve mogućnosti što se tiče pregovora za iduću sezonu. Dodao je kako bi mu odgovarala i jedna godina pauze od utrkivanja te da bi ipak mogao pristati na ponudu za vozačko mjesto za iduću sezonu ako se to dogodi.


Odgovor

8 komentara

  1. Sebastian Vettel
    The Best F1 Driver Prikaži

    Kao da je ovo išta novog…
    Marko i RB su oduvijek imali ovaj način ophođenja sa vozačima da ih doslovce obavjeste 5 minuta prije nego im raskinu ugovor, i što je još gore to obavezno rade zadnji u sezoni na način da vozač nakon toga nema nikakve šanse potpisati za nekog drugog…
    Na kraju krajeva nabacivali su se s njima pa i samim Kvijatom na relaciji RB-STR i nazad kak im se sprdne…

    A nije Kvijat ni prvi ni zadnji koji je ovo doživio, na sličan način su doslovce ubili karijeru Buemiu i Vergneu…
    A bogme neće bit ni zadnji, jer će na isti način škartat i Albona…

    Ricc, Sainz i Vettel imaju sreće da su se uspjeli izvuč iz tog odnosa sa RB-om.
    Jer ko zna kak bi inače prošli da su ostali unutra do kraja i dočekali neki hir Marka i SMS da su dobili pedalu kao poklon pod bor…



    19
    17

    2
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Kakav raskid ugovora? Čovjek fino reče da je imao ugovor na dvije godine, koji je istekao sa krajem ove sezone. Ko mu brani da pregovara sa drugim ekipama? Problem je što nema šta ponuditi tim drugim ekipama, jer sve koje su slobodne traže nekoga sa sponzorom… Red Bull mu je bar dao šansu, bez traženja para da vozi. I njemu i mnogim drugima. Red Bull čeka kraj sezone da razgovara o novom ugovoru, a nije mu raskinula stari. Istekao mu je.



      17
      13

      4
    • Crnipetarpogani Prikaži

      Ricci je nesto i pokazao i da je htio jos bi bio tamo… Torpedo je pokazao da je sporiji od svakog momcadskog kolege tako da ne znam zasto bi ga zadržali a slobodni su perez hulk a mali tsunoda isto moze dobit sansu da pokaze sto zna



      4
      4

      0
  2. V10 Prikaži

    Uvik se događalo i događat će se, ko bude imao više sponzorskog novca taj će vozit i prića gotova. Mi stariji ćemo se sitit da je sredinom devedesetih u čini mi se Sauberu vozio Pedro Diniz, čiji je otac vlasnik najvećeg lanca supermarketa u Braziliu , Pedra je u f1 sponzoriorao Parmalat, a tata Diniz je zauzvrat prodavao Parmalatove proizvode u supermarketima…..jasno kao dan bilo i biće……



    7
    7

    0
  3. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    ok vozač, imao je šansu (kakvu takvu u Red Bullu), al kao i Gaslyu bolje mu je sjeo Toro Rosso/Scuderia Tauri. Odlično je odradio Imolu ove godine, pogotovo nakon safety cara i to je više manje to. Ako ga već moraju zamijeniti, onda mi je drago da to bude s Yukijem, a ne kakvim plaćenikom bez talenta.



    8
    7

    1
  4. Bmw
    Matej Prikaži

    Reci Putinu da ih zazove na razgovor…. Mislim da bi se poslije tog razgovora otvorila vrata Red Bulla ?????



    1
    1

    0
  5. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    radije bi gledao hulka i pereza nego dk



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.