Russell je potvrdio da će voziti za Williams iduće sezone

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 4 godina 2 min 7 komentara

George Russell je potvrdio da će iduće sezone voziti za Williams, a priče o mogućem pridruživanju momčadi Mercedesa je odbacio. Nakon Russellove izjave da smatra kako je Wolffu zadao glavobolje, ne za sezonu 2022. nego i za ranije, pojavile su se priče o tome kako bi Russell mogao zamijeniti Bottasa u Mercedesu iduće sezone. Na konferenciji za VN Abu Dhabija, Russell je rekao sljedeće:

“Da, to je bila samo primjedba u žaru trenutka.”

“Očito su emocije bile velike. Ali da, u konačnici imam ugovor i vozač sam Williamsa za 2021.”

George Russell

Ekipa Williamsa kao i sam Russell smatraju da bi bilo dobro kada bi bio privremeno promoviran u Mercedes za posljednju utrku, s obzirom da bi bio u većoj momčadi te bi se naučio nositi sa pritiskom. Na pitanje je li već utvrdio lekcije koje bi mogle biti od koristi u Williamsu, Russell je rekao:

“Puno je toga [za reći ekipi].”

“Očito ne želim previše toga iznositi u javnost jer to onda serviram ostatku grida.”

“Ali dečki iz Mercedesa rade na tako visokoj razini u apsolutno svim pojedinostima. I ne ostavljaju kamen neprevrnut, a to donosi dobitke – zato su oni najbolji i zato dominiraju.”

“Dakle, postoji nekoliko stvari s kojima se mogu vratiti Williamsu: biti bolji vozač, imati više samopouzdanja i nekoliko stvari koje će pomoći u poticanju momčadi prema naprijed.”

George Russell

Mladi vozač Williamsa se osvrnuo i na sam tijek utrke za VN Sakhira kazavši da su njegova majka i sestra bile u suzama nakon što mu je utrka pošla po zlu. Rekao je da je njegova obitelj skupa s njim u ovome sportu te da su emocije uvijek na najvišem nivou. Za kraj je dodao da ima vremena za razmišljanje ali i kako je ponosan na posao koji su učinili tokom VN Sakhira.


Odgovor

7 komentara

  1. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Šteta. Ovakav vozač ne zaslužuje biti u momčadi kao što je Williams.



    11
    9

    2
  2. OnlyAlonso Prikaži

    Nek se jos malo u Williamsu brusi dijamant pa neka dode u Mercedes,jedva cekam da Hamilton ode da bude troboj mladih(Leclerc,Verstapen i Russel



    6
    3

    3
    • Alpine
      Alpine Prikaži

      Pa dobro kolega, zašto troboj, što fali npr. četveroboju mladih vozača, eto Alonso nam dobio neki dan certifikat crno na bijelo da može među mlađe vozače, meni bi recimo to odgovaralo više nekako…



      2
      1

      1
  3. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    ništa od Russella u Mercu dok Hamilton ne pođe. Mit o Hamsti kao o naj vozaču svih vremena mora živjeti dalje, a to je moguće samo ako mu je Bottas kolega.



    8
    4

    4

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.