Russell: Ne dajte da vas zavara rezultat 2. treninga

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 14 komentara

George Russell nije oduševljen onime što je pokazao na drugom slobodnom treningu na stazi Sakhir, te kaže da vremena malo “lažu”.

Russell je poletio čim je sjeo u Mercedes Lewisa Hamiltona i bio je najbrži na oba slobodna treninga, ali prepoznaje da mu tempo u simulaciji dužeg stinta nije bio sjajan.

“Mislim da vremena malo lažu, to nije pravi odraz tempa.”

“Drugi trening mi nije bio sjajan. Mučio sam se, pogotovo s više goriva u bolidu, a to će biti ključno sutra u utrci.”

“Još uvijek imam dosta posla kako bi mi postalo ugodno u bolidu, kako bih se naviknuo na ovaj setup, napravio neka poboljšanja… Mislim da će danas [subota] biti neka sasvim druga slika.”

Russell smatra da je Bottas još uvijek brži od njega, iako je Finac imao poništeno vrijeme zbog odlaska van staze u 8. zavoju.

“Samo zato jer sam bio najbrži na treningu ne znači da će se to nastaviti. Verstappen je bio nevjerojatno brz u simulaciji utrke. Valtteri je bio najbrži na 2. treningu, ali mu je vrijeme izbrisano.”

“Na tom mjestu je vjerojatno dobio pola desetinke što znači da sam dobru desetinku i pol iza Valtterija s malo goriva u bolidu. Vidjet ćemo. Malo po malo sam sve bolji i bolji.”

Bottas kaže da je njegov petak bio nezgodan, te da je opet imao problema s bolidom:

“U prvom dijelu prvog treninga sam razbio podnicu. Prešao sam preko pasica u 8. zavoju i otkinuo sam velik komad podnice. Ostatak 1. treninga je bio uzaludan. 2. trening je bio prilično u redu. Nisam zabilježio krug na mekšim gumama, a onaj jedan koji je bio donekle pristojan mi je bio izbrisan zbog granica staze.”

“Nije ovo bio najbolji dan, ali barem sam bio prilično konzistentan u dužim stintovima. Iako, Red Bull je na medium gumama izgledao jako brzo.”

Russell se tijekom prvog treninga žalio na sjedalo, a već ranije je komentirao da će se morati malo stisnuti kako bi upao u Hamiltonov cockpit.

“Tu je bol i tu su masnice, da budem iskren. No, već smo razgovarali što se treba promijeniti. To se ne može odraditi u par minuta. Mijenjamo sjedalo, radimo marljivo s dečkima kako bi se to riješilo do nedjelje. Siguran sam da ću biti u redu.”


Odgovor

14 komentara

  1. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Dzaba je sada pricati Russelle ti si na ovom forumu vec dokazao da “nitko nema pravo reci da je Hamilton najbolji”, trebao si ranije o tome razmisljati ?



    20
    -2

    22
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži
      x1

      Ajde prestani kao dijete generalizirati i uvijek na portalu trpati sve u isti kos. Koliko sam ja vidio jucer je bilo realnih komentara kao i moj . To sto tebi u vecini slucajeva ne pase misljenje drugih nije razlog da prozivas sve. Uostalom tvoj komentar je nesto sto je zabranjeno na ovom portalu kao i ovaj moj. Jel problem napisati svoje misljenje i zavrsiti na tome?



      16
      10

      6
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Znači zabranjeno je iznositi svoje mišljenje? Fenomenalno. Jer sve ovo što si napisao vrijedi i za druge.



        5
        -7

        12
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Ne Dani, nije to tvoje i moje misljenje nego prozivanje drugih jer imaju svoje misljenje. To je malcice na nivou na kojem smo bili kao djeca. Vjecito prepucavanje moj u stilu ” moj tata je najjaci” . Konstantno nametanje svojeg misljenja drugima isl. I ja imam misljenje o pojedincima ovdje pa ga opet zadrzim za sebe i pokusavam u vecini situacija biti koliko tolimo realan. Nisu u oravu ni oni koji omalovazavaju Hamiltona niti ste u pravu vi koji ga dizete u nebesa. Istina jd negdje na pola puta. Ono sto mene zanima je jedna stvar. Kako vam se da svaki dan iznova pisati jedno te isto. Dali itko zna sto znaci postivati tude misljenje? Ok, prihvatili ste doci u zajednicu u kojoj su vecina Ferrarijevi navijaci. Onda ste trebali u startu biti svijesni da cete biti manjina sto se tice odredenih situacija. To ne znaci da svi mislimo kao pojedinci koji isprdavaju Hamiltona itd. Vas problem je sto se kacite na takve trolerske komentare i onda prozivate sve nas!! Jel je to u redu? Ja takve stvari citam svakodnevno i stvarno je to vec naporno. Ono sto vam nepase , preskocite. Lako je, probajte. ?



          7
          7

          0
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Oprosti, nisam mogao odliti, ucinila mi se dobra prilika za podbadanje…
        I molim te nemoj me tako kritizirati, “izbijas mi adute” skoro kao jucer Russell Hamiltonu.?



        2
        -1

        3
    • PetarAMG Prikaži

      @AM;G

      Prošle sezone je Lec derao Veta. Tko je to napisao na ovom portalu dobio je hrpu minusa iako je bilo potpuno svima vidljivo kako Lec dere Veta. Čak je bio i članak glavnog urednika na temu “nitko tu nikog ne dere”.

      Jučer na slobodnom treningu Rus odere Bota, na slobodnom treningu, i na portalu je to dokaz ne samo da je Rus brži od Bota već da je brži i od Hama.

      Haha, prejak portal. Najbolji.



      8
      -5

      13
  2. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    Volio bih čuti njegov komentar na to koja je razlika i kakav je osjećaj kada iz Williamsa sjedneš u Mercedes. Hejteri će imati ovakvu filozofiju. Ako pobjedi, Hamiltonove pobjede ne znače ništa. Ako mu guma pukne, mercedes ga sabotira da ne bi izgledalo da svatko može pobjediti u tom bolidu. Ako bude 7-mi reći će da je to privikavanje i to. Nitko nije pomislio da je Russel jedan od najvećih talenata u zadnjih 10g pa zato tako vozi i ostavlja Bottasa u prašini. Možda je, možda nije. Meni je drago vidjeti nekoga drugoga u Mercedesu. Pogotovo čovjeka koji se stalno bori na začelju. Mislim da tolika želja, volja, talent i dobar bolid i jesu kombinacija koja ga je dovela na prvo mjesto na oba treninga. U nekoj nemogućoj kombinaciji zamislite da Hamilton dobije pedalu (pošto još nema ugovor) i potpišu sa Russel-om koji je 10 puta jeftiniji za mercedes. Ali ono što bih zapravo ja osobno htio je da Bottas dobije nogu i da Russel vozi uz Hamiltona. Vidjeli bi srčanu i skrenu borbu Russela a ne ove puste najave 2.0, 3.0 i tako do 100



    19
    15

    4
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Kad je vec mercedes miljama daleko od drugih, svi bi tjeli da i drugi vozac moze nesto napravit da ima nekakvu neizvjesnost na vrhu, senna i prost su imali isto daleko najbrzi bolid pa se niko nije zalio jer su bila dva top vozaca i gust je bilo gledat, a botas hamiltonu nije dorasta a imas na gridu bar 5 vozaca koji bi se klali do zadnje trke s hamiltonon a dok botas sjedi tu teze je meni pobjedit u gt sportu trku nego njemu u f1



      4
      4

      0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Dečki u krivu ste. Ne može bit klanja u Mercedesu između vozača. Pustili su jedne godine da Nijemac pobijedi u kao fol njemačkom, a ne talijanskom autu, ali to se tako skoro ponovo dogoditi neće. Rusell neće u Merc sve dok je tamo Hamilton, a kad dođe on, onda će možda Ocon biti Bottas. Već je jednom poslušno obavio dužnost drugog vozača iako nije sjedio u Mercu, dakle ima psihološke predispozicije da uspješno zamijeni 77.

      Inače meni Rusell izgleda kao klinac kojeg je prvu polovicu života zlostavljala uža, drugu polovicu života šira rodbina – odprilike kao da odrastao u Windsoru.



      3
      1

      2
  3. Charles Leclerc
    Emin1 Prikaži

    Sad I ovaj ko Hamilton kuka Red Bull brz nije ni cudo sto ga mijenja



    3
    3

    0
  4. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Meni se baš čini da tip uživa u 5 min sna koji postaje stvaran ma kako god završio u trenutku je ispunjenosti..



    3
    3

    0
  5. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Što nije ponio sjedalo iz Williamsa :-D



    2
    2

    0
  6. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Bravo Russell!!!
    Jedva čekam kvale. To će mi biti treće ove sezone. Čak sam i uzbuđen.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.