SLUŽBENO: Russell mijenja Hamiltona za VN Sakhir

Izdvojeno

Mercedes je potvrdio da je vozač Williamsa George Russell angažiran kao zamjena za Lewisa Hamiltona za sljedeću VN Sakhir u Bahreinu. Aktualni svjetski prvak nije u mogućnosti sudjelovati u utrci zbog pozitivnog testa na COVID-19.

“Prvo i najvažnije, želim zahvaliti našim vjernim partnerima iz Williamsa na suradnji i otvorenosti koja je Georgeu omogućila da se ovog vikenda utrkuje za Mercedes.”

“Razgovori s Williamsom bili su pozitivni i pragmatični, a to su bili ključni čimbenici postizanja sporazuma.”

“Georgeu neće biti neposredan zadatak napraviti prijelaz s Williamsa na W11, ali spreman je za utrke i ima detaljno razumijevanje guma za 2020. godinu i njihove izvedbe na ovoj generaciji automobila.”

“George je ove godine pokazao impresivnu formu s Williamsom, igrajući instrumentalnu ulogu u njihovom usponu na gridu.”

“Optimističan sam da će pružiti snažnu izvedbu zajedno s Valtterijem [Bottasom], koji će mu biti zahtjevna referenca za usporedbu.”

Toto Wolff

Russell je član Mercedes-Benz Junior programa od 2017. godine, kada je kao novak osvojio prvenstvo serije GP3. Nastavio je s osvojenim naslovom Formule 2 2018. godine što ga je dovelo do njegovog F1 debija s Williamsom 2019. godine.

“Ova utrka će za nas označiti malu prekretnicu, jer vidimo kako se član našeg juniorskog programa prvi put natječe za rad Mercedesovog tima.”

Toto Wolff

U međuvremenu je Williams najavio da će rezervni vozač i trenutni vozač u F2 seriji Jack Aitken uskočiti za Russella. Još uvijek nije poznato hoće li se Hamilton moći vratiti u vrijeme finala automobila za posljednju utrku sezone u Abu Dhabiju sljedećeg vikenda.


Odgovor

61 komentara

  1. F1puls Portal
    Testarossa Prikaži

    Ugasiće Bottačela. Po meni nije nemoguće da Russel sledeće godine vozi umjesto Bottasa pored Hamiltona. Znam da Bottas ima ugovor ali pocijepa se to lako (čitaj Perezov ugovor).



    17
    15

    2
    • F1puls
      ivanh Prikaži

      Može jedan razlog zašto bi Toto mjenjao Bottasa?(pod uvjetom da Ham produži ugovor)



      9
      8

      1
      • Lando Norris
        Zola Prikaži

        Imas pravo stari koliko god da je botas za nas los toliko je dobar za Mercedes. I nece ga potpisat jos bar 2 godine mislim na russela jel



        14
        13

        1
      • F1puls Portal
        Testarossa Prikaži

        Pa propada im Russell. Ako i njega ispuste, mogu slobodno ugasiti svoju vozacku akademiju, jer ista onda nema svrhu. Protracili su 2 talenta, za razliku od Ferrarija koji ce sledece sezone imati 3 svoja sticenika na gridu (plus nekada su se pod njihovim patronaton nalazili i Perez i Stroll ali posto su ipak dosli u F1 pod drugim okolnostima, njih ne racunam).



        10
        10

        0
        • Lando Norris
          Zola Prikaži

          To se slazem bezveze im postoji da akademija. Ali sa druge strane zasto mjenjat savrsen dvojac. Nema rata u kuci. Hamilton broj 1. A botas je broj 2. Ovako bi riskirali sa novim vozacima dosta toga. Ali isto tako mozda bi russel bio bolji od botassa. Ne mozda nego bi. Mali je gladan pobjeda a to nikako nije dobro za hamstu. Mozda kad osvoje sljedece godine titulu i hamilton uzme jos rekord. Mozda se tad pocnu promjene desavat



          8
          8

          0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    definitivno sam zadovoljan izborom.
    ovih par dana george neće kmečat kako svi njegovi iz f2 voze u boljim ekipama. :D
    očekujem podij.



    18
    13

    5
  3. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Očekivano…



    1
    1

    0
  4. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Očekujem sudar s Maxom. Ako nekim čudom se to ne dogodi, otkazat će mu motor, zato jer taj bolid gubi auru sreće pošto Hamilton ne sjedi u njemu.



    34
    32

    2
  5. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Što su svi tražili to su i dobili ! Ovaj put bravo Toto za nekonvencionalan pristup.

    Moje očekivanje je – Mr. Saturday na P3 u kvalifikacijama.

    Razlog više za pratiti u nedjelju!



    5
    1

    4
  6. Jim Clark
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …ovo mu je prilika za karijeru…mora pokazati da se može nositi s pritiskom…znamo svi da zna voziti, no pressure-handling je ono na čemu je dosada kiksao…



    9
    9

    0
  7. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Kladim se u sve što imam da će oderat Botinu i u kvalama i u utrci.



    3
    -1

    4
  8. Lando Norris
    Zola Prikaži

    To ooooo



    2
    0

    2
  9. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Prvi bodovi za Russella (nadamo se)!

    P.s. se Ham javil kome od vas? Kak je? ??



    11
    8

    3
  10. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Imaju Vandoornea kao rezervnog vozača i onda uzmu tuđeg :bonk:



    14
    13

    1
  11. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Očekivano,puno sreče,i nadam se njegovoj pobjedi,jedino on može odvoziti kako treba.



    2
    -5

    7
  12. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Odlično, eto barem jedan razlog za pogledat utrku i trening iako ne očekujem previše od njega, Bottasa ne bi trebao dobiti, možda borba s Red Bullovima. Bumo vidjeli.



    4
    0

    4
  13. Nando
    Matek14 Prikaži

    zasluženo.. odvozio je odličnu sezonu.. mislim da mu je u skromnosti ovaj put ključ jer P3 za njega ovaj vikend bio bi fantastičan rezultat, a ima bolid s kojim to ne bi trebao biti problem.. ako se pruži prilika za lovit nešto više treba probat, ali ne pod svaku cijenu.. budimo realni nitko mu neće zamjerit ako izgubi ovu utrku od maxa i bottasa.. s druge strane, bottas je po meni pod većim pritiskom.. on si naprosto ne smije dozvoliti još jedan loš vikend.. mislim može jer ima ugovor za iduću sezonu, ali stvar ugleda jel.. ne može te mali dobit u prvom pokušaju u istom bolidu..

    kako god, čeka nas vrlo interesantan vikend i (napokon) prava bitka za pobjedu.. osim ako na stazu ne dođe Valtteri 20.0 :D



    12
    11

    1
  14. Charles Leclerc 16
    Domach Donator Prikaži

    Russel kakve je srece…uzet ce PP a bodove nece.



    8
    8

    0
  15. Kimi Raikkonen 7
    Kos Prikaži

    Off topic
    Mick Schumaher potpisao službeno za Haas. Kad bi samo Ferrari napravil bolji motor pa da Haas bude malo konkuretniji pa da vidimo ima li “mali” ono nešto kao njegov otac…..



    6
    5

    1
  16. Nigel Mansell
    drv Prikaži

    Ovo je samo špekulacija, ali ima smisla razmisliti o njoj…

    Zašto je Bottas dobio novi ugovor samo za jednu sezonu, dok Hamilton odugovlači sa ugovorom i traži velike novce?

    Ako bude tražio puno previše, za dalje Mercedes ima osiguranog Bottasa i može si uzeti Russela -> dobar uteg u pregovorima. Ako Hamilton pristane na manje novca i na više godina, dogodine Mercedes ne produžuje Bottasa i uzima Russela da se uči sa Hamiltonom godinu – dvije, dok ne postane vozač br.1 (nešto što je Ferrari planirao sa Sebom i Leclercom, ali se baš nije odvilo po planu). Ako pak Hamilton pristane na manje novaca, ali samo na godinu dana, Mercedes ima rješenu barem jednu godinu i vremena da isposluje za dalje. Čini mi se kao jako dobro pokrivena situacija sa Totovog stanovišta, što uopće ne čudi…



    8
    7

    1
    • dejan_s Donator Prikaži

      Mislim da je ugovor s Hamiltonom potpisan već neko vrijeme, a da nije niti bilo riječi niti primisli u Mercedesu o “alternativi” za Hamiltona. Dobitna, “win – win” kombinacija se ne mijenja.



      5
      5

      0
      • Nigel Mansell
        drv Prikaži

        Slažem se da je to s već potpisanim ugovorom najvjerojatnija kombinacija.

        Doduše, pitam se zbog čega se to taji? Koji je motiv Mercedesu ili Hamiltonu da ne kažu – eto potpisali smo, idemo dalje? Ja taj motiv ne vidim (što ne znači da ne postoji). Osim toga, zašto Bottasu samo jedna godina? A svi znamo da je ovo trenutno dobitna kombinacija…

        Drugo, naravno da je to Mercedesu apsolutna win-win kombinacija, ali što ako Hamilton traži nemoguće uvjete, tj. preveliku plaću? Ne bi bio ni prvi ni zadnji koji se je malo prebacio. Ne znam koliko bi Mercedesu bilo previše, ali i ta granica negdje postoji. A poznavajući Tota, čudio bi se da nema pokrivenu i takvu alternativu.

        To su sve elementi za jednu ovakvu špekulaciju, koja možda i nije previše vjerojatna, ali ipak postoji.


        0
        0

        0
  17. PetarAMG Prikaži

    Kralj kvalifikacija protiv Bottasa. Sad ćemo vidjeti koliko Bottas vrijedi.



    3
    0

    3
  18. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Vidim da je prica krenula kako ce se pokazati ovo ili ono. Ajmo ovako , koliko je Maxu trebalo da pokaze da je brzi od Riciarda? Koliko je Leclercu trebalo utrka da može parirati Vettelu. Koliko se ja sjecam u prvoj polovici2019 je Leclerc bio u svim statistikama losiji. Koliko je trebalo npr Norisu da pokaze talent naspram sainza? Cak ni sada za neke od spomenutih ne mozemo ustvrditi nakon 2 ,3 sezone tko je zapravo bolji zbog (odustajanja, kvarovi, losa sreca itd). Dali ce jedna utrka Bottasa i Russela nesto dokazati? Nece, apsolutno nista. Taman da Russel pobijedi a Bottas zavrsi zadnji. Svi znamo da je Rusell talent a da Bottas nije materijal za prvaka. No jedna utrka je 1 kap u moru u karijeri vozaca u kojoj stvara svoju ukupnu sliku. Vjerovatno bi decko kroz godinu ,dvije pokazao vise od Bottasa no ova utrka nece dokazati nista jer jedna utrka nije nikakvo mjerilo jer se moze dogoditi stotinu stvari koje nece dati pravu sliku.



    15
    14

    1
  19. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    nevjerojatno da su uzeli vozača iz druge ekipe.
    dabarem dobije bottasa
    – a realno, russel će zbog ovog izleta stat na svojem rekordu pobjeđivanja timskog kolege zaredom u kvalama. šanse da mazne bottasa su nikakve realno.

    ali ovo će napokon biti trka za gledanjeeee



    2
    2

    0
  20. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Logična odluka Mercedesa. Sad mogu u realnoj situaciji utrke vidjeti sposobnosti Russella, testiranja to ipak nisu. Pitanje je samo da li će dva treninga biti dovoljno da Russell “izbalansira” bolid prema svojem načinu vožnje jer ipak nije isto voziti onakav Williams i ovakav Mercedes. Kako god bilo i ako opet neće imati nekakvih pehova, očekujem pobjedu Bottasa. Sve ostalo bi bilo iznenađenje


    0
    -1

    1
  21. Williams
    Montoya Prikaži

    Bit će iza Bottasa na kvalama i narušit svoj rekord u međusobnim odnosima sa momčadskim kolegama


    0
    -1

    1
  22. OnlyAlonso Prikaži

    Jedva cekam vidjet George-a aaa napokon nes dobro i jos mijenja Hamiltona,di ces bolje…sad kad bude bolji od Bottasa pa to ce bit epski,jedva cekam utrku ajmooo


    0
    -1

    1
  23. Kimi Raikkonen
    Michael Schumacher Prikaži

    Ovo je iznimna prilika kako za Russell tako i za sam Williams. Kad se malo pogleda šira slika informacije koje ce Russell donjeti nazat u Williams uvelike mogu pomoci u razvoju i napredku. Same povratne informacije koje ce mu biti dostupne kroz samu vožnju ako ce se dobro interpretirati od strane inženjera mogu biti od iznimne koristi u budučnost i napredak. Ako netko zaslužuje te bodove to je Williams, krvna slika im je jako tanka tako da vjerujem da im je ovo ulaznica za bodove i za neke bolje dane.


    0
    -1

    1
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Mislim da trenutno Williams i dobije sve na pladnju opet ne bi neki napredak imali. Jednostavno su prelosi i trebaju korijenite promjene. Ne ide nista preko noci. Osim ako si RP pa imas ultra-precizan 3D fotic za rekreiranje tudjih modela ?



      1
      1

      0
  24. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Ovdje je apsolutno sav pritisak na Bottasu. Tako da očekujem pucanje istog te pobjedu Russella, barem unutarmomčadsku pobjedu :D


    0
    0

    0
  25. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Iako sam priželjkivao Hulka, sasvim dobar i logičan odabir od strane Mercedesa. Win-win situacija za obe strane, Russell konačno ima u rukama bolid u kojima konačno može pokazati od čega je sazdan, a Mercedes dobiva kvalitetnog vozača gladnog dokazivanja. E sad, kako će se Russell snaći u ovoj situaciji je jedno veliko pitanje. Ne sumnjam u njegovu vozačku kvalitetu, ali me zabrinjava njegova stabilnost u trenucima kad može puno dobiti, ali i puno izgubiti, kao što je bilo u Imoli ove godine. Po pitanju Bottasa, ne bih znao hoće li Bottasa otresti kao stolnjak ili će Bottas ipak ga na neko iskustvo i uhodanost s bolidom pobijediti, ali da će biti zanimljivo, hoće. E sad, neki ovdje na portalu su tvrdili i tvrde da će sad konačno doći odgovor na pitanje da li su Hamiltonovi naslovi plod samo Hamiltonovog čistog talenta i znanja ili tu ipak vodi glavnu riječ zvijer od bolida. Iskreno, iz jedne utrke nećemo moći saznati ništa, ali ako Hamilton bude odsutan i u Abu Dhabiju i tu ponovno Russell izbriljira ili podbaci, neke će stvari ipak biti ponešto jasnije, jer mi se čini da Russell i Hamilton imaju sličan stil vožnje. Ali ono najbitnije je da konačno imamo utrku u kojoj nećemo znat pobjednika od samog starta, zbog čega se veselim utrci u nedjelju.



    4
    3

    1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Mislim da Russel ne može nikako završiti iza Albona, osim ako bude neki kvar na bolidu ili sam napravi grešku pod pritiskom. Tako da, ako se ništa od toga ne desi, ne očekujem ništa manje od podija.

      Ali samo ne znam zašto su sad svi ovoliko sretni, i jedva čekaju utrku, kad će najizvjesnije opet biti 1-2 za Mercedes. :mrgreen: Šta je tu drugačije od onoga na šta smo navikli?



      3
      3

      0
  26. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Ajde super. Da vidimo konacno je li takav talent kakvim ga se prikazuje ili je samo patka.
    Zanima me samo sto je sa zadnjom utrkom? Posto svi moraju doci iz Bahreina u Abu Dhabi. Gdje je Hamilton u izolaciji? Jer ako nije tamo nece ga pustiti.



    1
    1

    0
  27. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Pitanje.. Ako budem navijao za russela jel to znaci da navijam za Mercedes ???



    3
    3

    0
  28. Pirelli Hypersoft
    Einspritz7 Prikaži

    Baš mi je drago zbog Russella , bit će zanimljivo ovaj vikend , napokon ćemo vidjeti koliko vrijedi Russell , barem kratkotrajno.
    Nekako ne isključujem da je Mercedes ovo sve namjerno izveo , odnosno možda Hamilton i nije zaražen.
    Kao prvo , mogu si dozvoliti da Lewis ne vozi zadnje dvije utrke , Lewis i Mercedes već osvojili sve ove sezone , osigurani svi naslovi , za njih su ove zadnje dvije utrke praktički revijalne.
    Drugo , zamjena Hamiltona s drugim vozačem zasigurno dobiva na popularnosti , vjerojatno i gledanosti , s obzirom da je u zadnje vrijeme Lewis stvarno nepobjediv , gotovo da i nema neizvjesnosti oko pobjednika utrke.
    Treće , Hamilton dobiva prijevremeno zasluženi odmor , a i može se posvetiti dogovorima oko novog ugovora.
    I četvrto , polako se približava vrijeme kada će Mercedes morati potražiti novog vozača , Hamilton je u završnoj fazi svoje karijere , a tu je i pitanje opstanka Bottasa. A ovo je idealna prilika da se Russell testira u stvarnim uvjetima.
    Ne tvrdim da je to tako , to ne može znati niko od nas , ali ni ne isključujem tu mogućnost.



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.