Tost: Utrka u Turskoj bit će veliki izazov za gume

Izdvojeno

Ivan Barin-Turica

Prije 4 godina 2 min 3 komentara

Prvi čovjek momčadi AlphaTaurija, Franz Tost, izjavio je da će povratak Formule 1 u Tursku biti veliki izazov za sve momčadi.

Utrka se na Istanbul Parku nije vozila još od 2011., ali je spletom okolnosti prouzrokovanih koronavirusom dodana na ovogodišnji kalendar. Stanje na stazi enigma je za svih.

„Ne znam u kakvom je stanju uopće staza u Turskoj, nisam je vidio devet godina. Je li kvrgava ili ne, nemam pojma. Bit će to izazov za svih nas.“

FRANZ TOST

Zloglasni četverostruki zavoj broj 8 na istanbulskoj stazi oduvijek je bio težak ispit za vozače i njihove gume. Tost smatra kako će, u kombinaciji s ekstremnim potisnim silama na ovogodišnjim bolidima, predstavljati ogroman problem za gume, iako je za utrku u Turskoj Pirelli omogućio najtvrđe opcije.

„Svi će morati biti jako oprezni, taj zavoj je jako brz i dugačak. Temperature će biti prilično niske, a vremenska prognoza najavljuje i moguću kišu. Bit će to velik izazov za gume.“

FRANZ TOST

Momčad AlphaTaurija u dobroj je formi, u posljednje tri utrke svaki je put barem jedan njihov vozač završio među najboljih šest vozača.

„Imamo prilično konkurentan bolid, bili smo brzi na posljednjih nekoliko utrka.“

FRANZ TOST

Pierre Gasly slavio je ove sezone na VN Italije, a dobru utrku na VN Emilije Romagne prije deset dana odvozio je i Danil Kvjat, koji je ostvario plasman na četvrtu poziciju.

„Siguran sam da ćemo i u Istanbulu biti konkurentni. No, prvo moramo doći tamo, a nakon petka moći ću vam reći nešto više.“

FRANZ TOST

VN Turske 14. je na utrka ovogodišnjeg rasporeda, a nakon nje očekuju nas dvije utrke u Bahreinu te finale sezone u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.


Odgovor

3 komentara

  1. OnlyAlonso Prikaži

    Ta staza mi je predobra,prava trkaca staza,fali i VN Indije



    4
    4

    0
  2. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Ovo mi je super. Staza (opet) za koju nema friskih podataka i sad treba “pogoditi” setup. Jos da imaju samo jedan slobodni trening bila bi dodatno zanimljivija utrka.

    I steta sto je ova staza tu samo kao pricuvna. Vjerujem da je u nekoj drugoj (bogatijoj) drzavi bi je imali redovno u sezoni. Makli su se iz Turske pod izlikom ljudskih prava (vjerujem da je nedostatak novaca puno veci faktor bio) a sljedece godine imamo trku u “progresivnoj” Saudijskoj Arabiji…



    5
    5

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.