Abiteboul: Šefovi bi mogli raspravljati o Red Bull-Renaultovom dogovoru

Izdvojeno

Nakon što je nekoliko dana prije VN Eifela u javnost stigla vijest da se Honda povlači iz Formule 1, kao novi-stari dobavljač motora za momčad Red Bulla spominje se Renault. Abiteboul je obznanio kako bi upravo Luca de Meo mogao biti osoba koja će odlučivati o takvim stvarima. No, javnosti poznata prepucavanja između šefa momčadi Renaulta te šefa momčadi Red Bulla su prepreka za takvu ponovno ujedinjenu suradnju.

Usprkos takvim odnosima čini se da Renault stoji kao jaka opcija za Red Bull. To potvrđuju i svugdje prisutne kamere, koje su snimile Christiana Hornera i Helmuta Marka u razgovoru sa Cyrilom Abiteboulom i Lucom de Meom.

“Ako pitate o razinama rasprave, mislim da je Helmut uvijek bio moj vid kontakta za ovakve rasprave.”

“U ovome trenutku nema takvih rasprava. Prvo, mislim da je Red Bull još uvijek u post-šoku od Hondine najave, što je možda bilo ili možda nije bilo novost za neke osobe u Red Bullu, to mi nije jasno.”

Cyril Abiteboul, šef momčadi Renaulta

Abiteboul kaže da nema žurbe s razgovorom o dogovoru, jer pravila o opskrbi motorom započinju tek početkom sljedeće godine.

S druge strane, na pitanje Motorsport.com-a o njegovim razgovorima na Nurburgringu Horner nije porekao da su motori ušli u razgovor.

“Očito, postoje tri trenutna dobavljača koja su nam preostala nakon kraja 2021. godine.”

“Dakle, sasvim je prirodno da ćemo se uključiti u raspravu s tim strankama. Imamo malo vremena na našoj strani da procijenimo sve mogućnosti.”

“Dakle, neizbježno će se uvijek voditi rasprava o motorima kad ste bez ijednog za sezonu 2022.”

Christian Horner, šef momčadi Red Bulla

Odgovor

12 komentara

  1. OnlyAlonso Prikaži

    Nek im Mercedes da motor,pa da vidis borbu za vrh ???



    6
    6

    0
  2. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Čemu rasprava kada se zna da će sve pasti na Renault ? Mogu im odmah reći da neće vidjeti Mercedesov ili Ferrarijev motor.



    7
    6

    1
  3. Charles Leclerc 16
    Domach Donator Prikaži

    Mercedesov motor nece vidjet a Ferrarijev ne zele vidjet…



    4
    2

    2
  4. Nigel Mansell
    drv Prikaži

    Koliko sam ja čitao po webu, Red Bull se sprema od Honde otkupiti (preuzeti) pogon za F1 motore zajedno sa svim licencama i pravima, i onda ga preseliti k sebi u Englesku. Trenutno sa FIA-om dogovaraju kako to odraditi, i usput nagovaraju FIAu da se sa pravilima reducira razvoj motora, jer im se čini preskupo paralelno razvijati auto i motor.

    Ako im ta opcija prođe, onda ništa od Renaultovog motora…



    6
    6

    0
  5. Alpine
    Alpine Prikaži

    U F1 više neće biti nijednog “narodnog” auto brenda. Renault ima još jednu prvoklasnu marku koja je bila na tržištu prije Renault Sporta, a natjecala se i u F1, a to je Gordini. Da se mene pita, ako se dogovore bio bi Red Bull Gordini, a sportski Renault modeli na tržištu bili bi Gordini R.S.



    1
    0

    1
    • Nigel Mansell
      drv Prikaži

      Koliko ja znam, Renault je prije puno godina preuzeo/kupio/nešto treće i Gordini i Alpine (koja je isto bila privatna firma kao i Gordini) i objedinio ih u firmu Renault Sport. Znači, Renault Sport je samo preimenovani Gordini/Alpine. E sad, čini se da ekipa u Renaultu ima pomalo sličnu ideju poput tebe, samo što su iz svog ormara sa brendovima izabrali Alpine.



      5
      5

      0
      • Blue Flag
        dFixxx3r Prikaži

        pa da ali kolega kaže da ako će se renault zvati alpine da redbullu s prodajom svog motora dopuste korištenje imena Gordini i na taj način svi sretni.
        Gordini brend se jača uz RB a alpine piči s renaultom
        i to je fina gospodska ideja



        4
        3

        1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.