Stroll prošao bez kazne nakon što je izgurao Ricciarda sa staze

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 14 komentara

Suci su odlučili da neće kazniti Lancea Strolla nakon što je Kanađanin u posljednjem krugu utrke lansirao svoj bolid upravo u Ricciardovom stilu i postavio se paralelno s Renaultom. Zbog prevelike brzine nije uspio proći zavojem, a Ricciardo je do sebe imao Racing Point koji mu nije dozvoljavao da prođe stazom bez izlijetanja.

Za suce je to bilo unutar granica dopuštenog ponašanja na stazi i Stroll će proći bez kazne.


Odgovor

14 komentara

  1. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Pa ako je Maxov potez za pobjedu na Leclercu ok i ovo je ok.



    8
    -4

    12
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      nije to nikako ok. Zamisli da svi to rade kako bi to izgledalo. Znaju se pravila kada se nekog vozaca prisli na izlazak sa staze. Pitanje je zasto se na nekim vozacima ono primjenjuje a na nekima ne.



      20
      19

      1
      • Kimi Raikkonen 7
        Kos Prikaži

        Slažem se Alonso, al isto tak u ovakvim situacijama di se vozač jednostavno precjenil i nitko nije pokupio oštečenja na bolidu, nebi djelio nikakve kazne nego bi samo naredio vraćanje pozicije i gotovo.



        3
        2

        1
    • Fernando Alonso
      Alen Šmit Prikaži

      Postoji razlika, Max je ostao u okvirima staze (bele linije) a Leclerc je pokuašo nemoguću odbranu. Iako sam u tom momentu želeo kaznu kad sam se malo smirio skontao sam da je Leclerc preoptimistično branio poziciju ali sva sreća nije bilo posledica kao u ROS HAM incidentu mnogo godina ranije.

      Današnji slučaj je bez presedana i potpuno je bolesno da prolazi ispod radara, Stroll je agresivno napao te izgurao vozača s piste a pritom dobio poziciju van piste, nije se ni trudio ostati unutar granica staze nego je išao na što veći luk krivine te bolje trakcije što mi je na veliku žalost uspelo.



      9
      6

      3
      • Kimi Raikkonen 7
        Kos Prikaži

        Nije Leclerc pokušao nemoguću obranu nego je Max jednostavno pustio bolid u Leclerca. Kako se krug prije obranio od Maxa, jednostavno oba dva su držala svoju putanju s tim da je Leclecrc imao bolji izlaz. Nesportski je, za kaznu nije. Meni se poslije jako svidjela izjava Leclerca u stilu ok, ako je to dozvoljeno tako ćemo se i utrkivati. I onda dođe Silverstone gdje mu je Leclerc malo demonstrirao Verstapovsku vožnju ?



        16
        15

        1
        • Mclaren
          LH44 Donator Prikaži

          Ko idalje misli da je Maxov potez u Austriji nad Leclercom legalan, nek pogleda krug prije kada je Max gađao apex i ostavio prostora Leclercu i kako je to završilo, a onda krug kasnije Max maša apex i nabija Leclerca vani, još na radiju odmah kao “he turned in on me” :P

          Ali hajde barem se sudije drže tih pravila do neke granice poslije tog incidenta, pa mu jeodmah trku kasnije Charles pokazao još bolje branjenje, da bi onda Maxu to bilo pretjerano i ona radio poruka “He’S mOvInG rEaLlY lAtE” :D



          7
          7

          0
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      NIje ista situacija, max je imao bolid pod kontrolom i nije izašao van granica staze. Istina je da je pustio bolid do rubnika i na taj način izgurao leclerca i taj je potez u nekoj, ajmo reći, sivoj zoni, a ja ga npr ne bih kažnjavao. Ovo pretjecanje strolla danas je bilo dosta nespretno, zaletio se kao raketa s unutarnje strane, promašio točku kočenja, odletio van staze i samim tim onemogučio ricciarda da skrene čime je ovaj izgubio 2 pozicije.
      Evo sad vidim da je kolega Šmit komentirao skoro isto što i ja



      2
      -1

      3
      • Lance Stroll
        CaStroll Prikaži

        Ne serite ono Maksićevo “prestizanje” je bilo za kaznu 100 posto pa pogledajte snimku.Stroll nije tako Rikkija znači ok odluka.



        3
        -7

        10
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          Ne moram ja gledati snimku jer sam je pogledao 1000 puta, a također sam pogledao i razne analize uključujući dosta dobru palmerovu za sky sports. I dalje stojim pri tome da ono nije za kaznu. Što se tiče današnje utrke stroll nije taka riccija jer je ovaj otišao sa staze da ga izbjegne, to nije nikakav argument. Da je stroll kojim slučajem uspio izvesti pretjecanje i pritom ostati na stazi, onda bismo mogli reći da je uhvatio riccija na spavanju itd.



          4
          3

          1
  2. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Zadovoljan sam ovaj puta odlukom sudaca .. P7 yes boys ! Prvi bodovi sezone za Lancea upisani yes..



    4
    -17

    21
  3. Fernando Alonso
    Alen Šmit Prikaži

    Renault mora uložiti žalbu, Stroll ne da je upropastio šanse Rićiju da se iole brani od njega, em je Norris *sve prešao zbog toga. A što je još gore Stroll je gurno Rićija i prešao ga van staze- to ne može biti legalno ni pod raznom. Gade mi se suci, ono je za pojačan nadzor roditelja. Fuj bre.

    *edit



    15
    13

    2
  4. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Šlampav potez Strolla.
    Trebo ga je Ricci ko Hamilton Rosberga 2016



    8
    8

    0
  5. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Očajniji i nespretniji pokušaj napada odavno nisam vidio…

    Naravno, ne računam nemoguće pokušaje što je Leclerc na današnjoj i Vettel na prošlotjednoj utrci demonstrirali.



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.