Red Bull testira na Silverstoneu, Verstappen zbog restrikcija nije prisutan

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 1 min 0 komentara

Još jedna momčad odlučila je izaći na stazu uoči početka sezone – Red Bull je za zagrijavanje odlučio iskoristiti filmski dan na Silverstoneu.

Filmski dan omogućava momčadima 100 km vožnje s aktualnim bolidom, stoga je RB16 po prvi put nakon Barcelone izašao na stazu.

Za volanom je bio Alex Albon, dok će Max Verstappen na prvu vožnju pričekati do idućeg petka i prvog treninga za VN Austrije.

Razlog Verstappenovog izostanka su putničke restrikcije koje su na snazi u Velikoj Britaniji – tamo je na snazi dvotjedna karantena za sve koji ulaze u zemlju, stoga je zaključeno kako takvo putovanje ne bi bilo isplativo, što zbog potrebnog ranog dolaska, što zbog činjenice da je riječ o ograničenom testiranju.

Sve momčadi osim McLarena – čiji su vozači vozili F3 bolide – Alfe, Haasa i Williamsa sada su odradile neku vrstu testa uoči početka sezone, koristeći filmski dan za vožnju aktualnog bolida ili testirajući dvije godine star bolid ili pak, poput jučer AlphaTaurija, oboje.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.