Russell upisao novu pobjedu u Azerbajdžanu

Esport

Luka Kolak

Prije 4 godina 2 min 3 komentara

George Russell uspio je doći do još jedne pobjede, ujedno treće zaredom, u virtualnom F1 prvenstvu. Ovog puta mu je to pošlo za rukom na ulicama Bakua. Drugi do cilja je došao Red Bullov Alexander Albon, dok je još jednu odličnu utrku odvozio Esteban Gutierrez u Mercedesu.

Do četvrtog mjesta je stigao McLarenov Lando Norris, koji je sjajnim startom i odličnim potezima na stazi, ostvario zapažajući rezultat. Iza njega se smjestio Oscar Piastri u Renaultu. Pietro Fittipaldi u Haasu je došao do šeste pozicije, a Russellov momčadski kolega, Nicholas Latifi, do sedmog mjesta. Klub najboljih deset zatvaraju Tiametmarduk (McLaren), Anthony Davidson (Mercedes) te Jimmy Broadbent (Racing Point).

Russell je dominirao cijelu sesiju, postavivši najbolje vrijeme u kvalifikacijama, a snažnom utrkom je samo potvrdio svoj sjajan tempo. Charles Leclerc, kvalificirao se tek deseti, a zbog kaosa na startu utrke i greške u istom zavoju u kojem je prošle godine završio u zidu, pao na začelje. Na posljetku je uspio doći do 14. pozicije.

Virtualna scena se seli u Kanadu za tjedan dana, tako da svakako ne propustite još jednu uzbudljivu utrku. Na ovom linku možete pogledati cijelu utrku na ulicama Bakua.

Poredak

  1. George Russell 121
  2. Charles Leclerc 99
  3. Alex Albon 90
  4. Esteban Gutierrez 67
  5. Stoffel Vandoorne 48
  6. Huanyu Zhou 40
  7. Nicholas Latifi 33
  8. Lando Norris 31
  9. Christian Lundgaard 26
  10. Arthur Leclerc 22

Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Gledao sam malo jučer, i jednostavno mi nije zanimljivo. Isto mi je malo glupo da je šteta na bolidu onemogućena.



    3
    3

    0
  2. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Gledajte,meni je ovo preglupo :)
    Igraju malo igrice momci umjesto da cure love :)



    3
    2

    1
  3. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Recite kaj hoćete, ali kad F1 vozači voze virtualnu utrku, nije to “samo igrica”.
    Treba se znati prilagoditi promjenama u težini bolida i gripu guma iz kruga u krug, bilo da te varijable dolaze iz računala ili iz stvarnog svijeta. Dapače, u stvarnosti vozač se prije svega oslanja na svoju guzicu kao primarno osjetilo (osjeća g-sile i kad gume gube prijanjanje), a u virtualnoj utrci se oslanja isključivo na svoj vid*.
    Ugl. onaj vozač koji je dobar u virtualnoj utrci, taj ima kvalitete koje su primjenjive u stvarnosti. Russel se pokazao kao najjači u tim virtualnim utrkama, barem od ove ekipe koja redovito odigra.

    *Martin Brundle je jednom rekao da se vozač ne može oslanjati samo na vid jer ako vidite da bolid gubi trakciju, znači da je prekasno za reakciju.



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.