Uzbudljiva VN Europe 1997. na F1 kanalu!

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 4 godina 1 min 4 komentara

Nakon nezaboravne VN Monaka 1996., F1 je svojim fanovima pripremila još jednu utrku u kojoj se odlučivao svjetski prvak.

Glavni konkurenti za naslov su bili tadašnji dvostruki prvak Michael Schumacher te Williamsov Jacques Villeneuve kojem je to bila tek druga sezona u F1. Zbog kazne u prethodnoj utrci u Japanu, Kanađanin je došao na Jerez s bodom zaostatka za vodećim Nijemcem.

Nakon napetih kvalifikacija, u kojima je Eddie Irvine čak dva puta blokirao Villeneuvea, svijet je svjedočio nečemu nevjerojatnom. Kanađanin je prvi postavio najbrže vrijeme, dok je iza njega Schumacher postavio potpuno identično vrijeme. Međutim, nedugo kasnije, Williamsov drugi vozač, Heinz-Harald Frentzen, također je postavio vrijeme koje su imali prethodna dvojica. Ipak prema pravilima, Villeneuve je startao s najbolje pozicije zbog toga što je prvi postavio vrijeme.

Utrka je bolje počela za Ferrari, no, nakon kontakta Schumachera i Villeneuvea, Michael je zapeo u šljuku te je morao okončati utrku što je značilo da je Kanađanin novi svjetski prvak.

Cijelu utrku možete pratiti na službenom YT kanalu F1 na ovom linku od 20 sati.


Odgovor

4 komentara

  1. Jim Clark
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …utrka u kojoj je veliki Mika dobio poklon kojem se ne gleda u zube…



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.