De la Rosa predviđa poredak za iduću sezonu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 7 komentara

Bivši vozač Arrowsa, Jaguara, McLarena, Saubera, HRT-a i Ferrarija Pedro de la Rosa predviđa da će Mercedes iduću sezonu započeti ispred Red Bulla i Ferrarija, ali također tvrdi da mu se čini kako Racing Point sa svojim “ružičastim Mercedesom” nije daleko iza njih.

“Racing Point nije za šalu, zar ne? Ti dečki su zaista brzi.”

“Ferrari nije loš, ali u ovom slučaju mi uvjerljivije izgleda Red Bull nego oni. Međutim, uvjeravam vas da nije tko nije brz kao Mercedes.”

De la Rosa je primijetio da bi sredina poretka mogla biti jako gusta:

“Kad smo došli tu prošle godine nije mi se svidio McLaren. Sad kad su u trećoj godini s Renaultom izgledaju bolje, a i u zavojima su stabilni.”

“Vidim ih blizu s brojnim drugim ekipama. To bi trebalo biti slično kao prošle godine – od četvrtog do devetog mjesta je jako, jako blizu.”

“Bit će to brutalna bitka za ulazak u Q3.”


Odgovor

7 komentara

  1. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Tko god ozbiljno predviđa poredak u ovoj fazi testiranja ispada, u najmanju ruku, smiješan. Moooožda se može reći da je merc najbrži ali i to je nategnuto i nije na osnovu ovih testiranja već po inerciji. Mislim, možemo se mi “bezimeni” ovdje nadmudrivati ili navijati, ali netko sa imenom, prezimenom i ugledom do kojega drži – ne baš… imho



    25
    25

    0
    • Charles Leclerc 16
      CRooY3 Prikaži

      Istina, neozbiljno je išta predviđati, ali nije De la Rosa ovdje ništa revolucionarno rekao.



      6
      6

      0
      • Ferrari
        miki the pirate Donator Prikaži

        Ma ovo: “uvjeravam vas da nitko nije brz kao merc” mi zapelo za oko… ali to je rana koja me peče već (pre)dugi niz godina… if you know what I mean :) Nemoguće da može biti tako siguran. Može pretpostavljati, ali on nije osoba koja to ZNA. Možda/vjerojatno to svi u sebi to znamo/pretpostavljamo ali kad kaže “uvjeravam vas”… sry al ne bu šlo. Ne možeš znati, jer ne znaju ni u mercu 100%



        9
        8

        1
        • dejan_s Donator Prikaži

          @miki the pirate
          Bojim se da svi relevatni u formuli “znaju” da nemaju nikakve šanse protiv Mercedesa. Zadnja je godina ugovora između FIA-e i Mercedesa i u najgorem slučaju očekujem dominantan Mercedes kao i prošle godine, s tim da ne očekujem da će Mercedes namjerno popustiti nakon ljetne stanke kao što je to bio slučaj prošle godine u cilju stvaranja privida kakve takve neizvjesnosti.
          Prošle godine Mercedes je želio uz fanfare ispratiti dr Dieter Zetsche-a i imali smo najdominatniji start sezone ikada ove godine očekujem popravku tog rekorda i još razorniju demonstaciju sile.
          Jedino što me raduje je zabrana “DAS” sistema sljedeće godine, ne zbog ukidanja prednosti Mercedesa, nego mi je to više znak da ćemo možda od sljedeće godine imati ravnopravnije prvenstvo u kome nećemo prije početka sezone odmah znati tko će po bilo koju cijenu uzeti titule. Hoću reći da Mercedes možda od sljedeće godine neće imati povlašten status kako je to bilo u ovoj hibridnoj eri. Čak i u tim okolnostima mislim da će biti veoma, teško zasmetati Mercedesu jer imaju mašinu koju je teško nadmašiti. Ovdje mislim na kombinaciju vozača i stručnjaka koji stoje iza tima iz Brackley-a.
          Kada se osvrnem na prethodne sezone ipak me raduje kada vidim koliko je Mercedes bio superioran i da im nisu bili potrebni kolosalni ustupci FIA u smislu da diskvalifikuju suparnike Mercedesa ili da čine druge očigledne nepravilnosti u korist “srebrenih strijela”. Ni najmanje ne sumnjam da bi imali oduzimanje bodova ili oduzimanje pobjeda za bilo koji povod da je prvenstvo bilo bar za sekundu neizvjesno kao što se to desilo Vettelu u Kanadi prošle godine. Samo se nadam da FIA opet neće “iznajmiti” prvenstvo nekome drugome u ovoj “novoj eri” tj. do 2025.
          Nekada bih na konstatacije poput ove moje samo odmahnuo rukom i pomislio da je to još jedan primjer onih smiješnih zavjera kakve možemo naći na stranicama knjige Teorije zavjere koju potpisuju David Southwll i Sean Twist sada vjerujem da je realnost često fatastičnija od sadržaja koje možemo naći u SF literaturi.



          5
          4

          1
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      To i ja mislim, ali opet zanimljivo mi je cuti i ova plitka misljenja temeljena na prosloj sezoni i ovim testiranjima.

      Koliki hype se stvorio oko Mercedesa i DASa na osnovu testiranja najbolje govori da je prosjecna kvota u kladionicama na Mercedes kao konstruktorskog sampiona citav ovaj tjedan na nekih 1.40! Za razliku od prosle godine kada je u isto vrijeme bila 3.20 jednaka kvoti na Ferrari…



      5
      1

      4
      • Ferrari
        miki the pirate Donator Prikaži

        Naravno da je zanimljivo… zato i jest članak/vijest tu gdje je. Premda je ovo vjerojatno izvučeno iz konteksta, obzirom da “novinari” preformuliraju odgovor na glupo pitanje u izjavu… pa još malo “dosole”… jbg današnje novinarstvo ošlo u 3 lijepe materine.
        disclaimer: ne mislim da je Ante novinar, on je samo poduzetan F1 fanboy i hvala mu na tome ;)



        3
        3

        0
  2. Lance Stroll 18
    Hamiltoncheater Prikaži

    uff ovaj dio sa Racing Pointom mi se sviđa,nadam se da će Stroll upisat uskoro prvu pobjedu :)



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.