Lundgaard promoviran u F2, Zhou ostaje u Virtuosima

Formula 2

Luka Kolak

Prije 4 godina 2 min 0 komentara

Renaultovog juniora Christiana Lundgaarda gledat ćemo naredne F2 sezone u bolidu ART momčadi, koja je 2019. osigurala vozački naslov Nycu de Vriesu te s kojom se natjecao u F3. Dancu će, s druge strane garaže, društvo praviti Marcus Armstrong koji je također ove godine promoviran iz F3 serije.

Lundgaard se već prošle sezone pojavio u F2 u Abu Dhabiju s Tridentom, gdje je završio dvanaesti, odnosno, četrnaesti. Također, odradio je s momčadi ART poslijesezonska testiranja gdje je završio ukupno jedanaesti.

“Bit će izazovna godina jer dolazim u F2 s ART-om. Drago mi je da ostajem u momčadi te imam potpuno povjerenje u njih. Očito je kako će biti teže nego 2019., s obzirom na to da su utrke duže te zaustavljanja u boksu teža.”

“Moj cilj je osvojiti prvenstvo. Želio bih se zahvaliti svojim sponzorima, investitorima, Renaultu, mojoj obitelji i mojem menadžeru koji su mi omogućili da napravim sljedeći korak, a to je F2.”

Osim ove vijesti, također je potvrđeno kako će i mladi Guanyu Zhou ostati u Virtuosima gdje će s druge strane garaže imati Calluma Ilotta. Kineski vozač je bio najbolje rangirani rookie prošle sezone te je mnoge oduševio svojim vožnjama. Završio je kao sedmi vozač u poretku, s jednim pole positionom te pet podija. S takvim rezultatima, osigurao je svojoj momčadi drugo mjesto u poretku konstruktora, zajedno s Lucom Ghiottom. Također, osvajanjem najbolje pozicije, postao je jedini kineski vozač kojemu je to uspjelo u F2.

“Potpisati ponovno s UNI-Virtuosi Racing je za mene uvijek bio prioritet”, kaže Zhou.

“Prošla godina mi je bila prva s momčadi, prva vozeći F2 bolid te po prvi puta vožnja na Pirelliju. Biti proglašen za rookieja godine je bilo zaista posebno za mene.”

“Ne mogu im zahvaliti dovoljno za prošlu sezonu, a jedva čekam početak ove sezone te povratak na postolje. Također sam sretan što nastavljam suradnju s Renault F1 te Renault Sport akademijom.”

Zhou, osim F2, također ima ulogu vozača u simulatoru za Renault F1 momčad.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.