Perez: Ako rezultati ne budu bolji – ne vidim se u F1 puno duže od 2022.

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 8 komentara

Sergio Perez tvrdi da vjerojatno neće potpisati novi ugovor ako do 2022. godine ne dobije priliku za pobjeđivanje.

Meksikanac je ugovorno vezan s Racing Pointom do kraja 2022., što znači da će sigurno voziti barem dvije sezone tijekom ere novog tehničkog pravilnika. Ako dotad ne dobije priliku u boljoj ekipi ili ako se ne povećaju šanse Racing Pointa u novoj eri – nije siguran da će ostati:

“Ono što mi daje nadu je promjena pravilnika i činjenica da znam što se događa unutar ekipe.”

“Mislim, moram biti realističan, znate… Ne mogu ići u Mercedes ili Ferrari. Prema tome, ovo je fantastična pozicija. Mnogi vozači bi htjeli biti tu, posebno ako uzmemo u obzir što se događa iza scene. Ovo je dobra prilika.”

“No, iduća godina će biti moja deseta u F1. Ako stvari budu išle istim putem – mislim da nije izgledno da ću produljiti karijeru puno duže od 2022. godine.”

“Tri godine u F1 prođu vrlo brzo. Optimističan sam i spreman za borbu za pobjede.”

Ako Perez primi ponudu od neke velike ekipe – misli da Racing Point neće imati ništa protiv:

“Ja sam jako dugo uz ovu ekipu, ja to tako gledam, ovo je zaista postala moja druga obitelj.”

“Mislim da bi svi tu bili vrlo sretni da mi se ukaže prilika s nekom top ekipom. Sigurno bi me pustili. Ako se to ne dogodi – ovo je fantastično mjesto za F1 vozača. Zašto se ne bi obvezali na dugu zajedničku budućnost i onda sam siguran da ću biti uspješan…”


Mišljenje autoraSegio Perez je svoju jednu kratku priliku u top ekipi već prokockao i gotovo je sigurno da ga ni Mercedes ni Ferrari neće tražiti. Red Bull je još manje moguća opcija. 2022. će imati 32 godine, ali svi dobro znamo da F1 vozači vole raditi ono što rade, pa nije isključeno ni da se pomiri s vječnom ulogom midfieldera. Takav vozač dobro bi došao ekipama poput Racing Pointa, ali i Haasa ili Williamsa.

Odgovor

8 komentara

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    McL 2013. nije bila top ekipa, mozda na papiru da, ali taj bolid je bio al pari sa današnjim RPom.
    Perez danas nije vozač kao u 2013. i dalje ima neke svoje mucice Al mislim da ne bi radio lošije stvari od recimo Bottasa, pa čak ni od Vettela. Ali realno nema šanse da ga top ekipe dovedu, po meni šteta, meni je drag vozac jel kad vidi priliku ugrabit ce je.



    6
    4

    2
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      McLaren po rezultatima nije bio top ekipa, ali je bio miljama bolji od današnjeg Racing Pointa. Bez obzira na to, ekipa ga je otpustila nakon godinu dana i na njegovo mjesto dovela Magnussena. Koji su još vozači dobili nogu nakon 1 godine u ekipi da na njihovo mjesto dođe debitant?



      2
      0

      2
      • Sergio Perez
        Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

        Da, malo sam se izletio, McL je bila bolja ekipa nego RP.
        Ekipa koja se 2012 borila za naslov, bar pola sezone, onda su krenuli u slobodni pad.
        Da bi 2013 sklopili bolid koji je bio tek 5.
        Buttonovih 70ak bodova i Perezovih 50 opce nije velika razlika.
        Radio je Perez te sezone neke glupe stvari ali da je to bilo za momentalni otkaz, ne mogu se s tim sloziti.
        McL je okrivio njega za losu sezonu. Sto nema apsolutno nikakvog smisla, oni su u slobodnom padu od sredine 2012. Do jucer. (2014 rezultatski malo bolja zahvaljujuci motoru) Magnussen odmah sljedeće godine plaća svojom glavom koji je realno bio jos losija opcija od Pereza.
        Meni je žao samo što je Perez bio nestrpljiv sa Top ekipom i što nije sačekao Ferrari za 2014. Ali i tu bi vjerojatno bio kickan zato jer bi i Ferrari njega okrivio za lošiju sezonu.



        8
        8

        0
      • avalon Prikaži

        “McLaren po rezultatima nije bio top ekipa, ali je bio miljama bolji od današnjeg Racing Pointa.” ne razumim smisao ove rečenice . SP nije loše odradija svoju sezonu u McL tim više šta mu je ipak trebala neka prilagodba iz saubera na McL . uostalom perez je (ako “zanemarimo” 2. misto magnussena u njegovoj prvoj trci karijere u F 1 ) ima lošije plasmane od SP … 1 X 5. , 2 X 7. , perez 1 X 5. , 2 X 6 ( njihovi najbolji rezultati u McL ) , sergio je 2014. u FI prvenstvo završija ispred magnussena u McL koji je u kostruktorskom završija ispred FI pa bi mogli zaključit da je McL ima bolji bolid ;) a na pitanje “Koji su još vozači dobili nogu nakon 1 godine u ekipi da na njihovo mjesto dođe debitant? odgovor je lak … gasly je ne posli jedne sezone nego posli 12 ( od 21 ) trka dobija nogu i na njegovo misto je doša rookie albon . btw , to šta s e SP desilo u McL je zapravo bilo dobro jer još samo 2014. je tim McL ima neku “težinu” , a onda je dolaskom honde 2015. McL završija ka predzadnja ekipa u konstruktorskom , 2016. su bili bolji ali ipak na tablici iza FI , 2017. opet predzadnji , 2018. McL je završija sa 10 bodova više ispred FI ALI samo zbog izmjene imena tima tokom sezone pa su “izgubili” bodove koje su osvojili ka FI dok su bodovi vozačima ostali . da im bodovi nisu oduzeti FI bi u kostruktorsko završila na 5. mistu sa 49 bodova više od McL . dakle , da sergio nije dobija nogu ne bi se baš usrećio vozeći za McL . sa FI je 2016./17. završava na 7. mistu ka best of the rest . teško je špekulirat o mogučim dosezima SP da je vozija za neki top tim , sumljam da bi ima titulu ali moguće da bi ima rezultate u rangu npr kimija , možda ricciarda , bolje od masse ….



        2
        2

        0
        • Dietrich Mateschitz
          Ante Vetma glavni urednik Prikaži

          “McLaren po rezultatima nije bio top ekipa, ali je bio miljama bolji od današnjeg Racing Pointa.” ne razumim smisao ove rečenice .

          Koji dio nije jasan?


          0
          0

          0
  2. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    Meni je on uvijek bio zanimljiv kao vozač. Često malo nepromišljen , ali dosta brz. Žao mi je što nije malo dulje dobio priliku u McLarenu.


    0
    0

    0
  3. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Pa dobro idemo dalje da vidimo tko ce sjest u bolid jer ne vjerujem da ce se momčad nesto popraviti u ove dve godine i jos sa onim pozercicem strolom..stvarno ne vjerujem. Bila mi je draga momcad dok nije dosao ovaj tata strol



    1
    0

    1
  4. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    meni iritantan ali dovoljno sposoban da bude pojačanje bilo kojoj midfield ekipi



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.