Prost: Sezona nam je bila izuzetno teška

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 5 komentara

Renaultov neizvršni direktor Alain Prost vjeruje da Renault može zadržati peto mjesto u konstruktorskom poretku, te kaže da je iza njih vrlo teška sezona u kojoj im je najviše nedostajalo stabilnosti.

Prošlih tjedana je Renault shvatio da je nestala realna šansa za sustizanje McLarena u borbi za četvrto mjesto, te da se moraju fokusirati da ne izgube peto mjesto od Racing Pointa ili Toro Rossa.

U Suzuki su izgubili 6. i 10. mjesto nakon što su uhvaćeni u varanju s automatskim sustavom podešavanja balansa kočenja. Tako su sad dvije utrke prije kraja 18 bodova ispred Racing Pointa i 19 ispred Toro Rossa.

“Nije gotovo, ali vjerujemo da ćemo biti peti. Nakon što smo izgubili bodove u Japanu – to je bio velik udarac. Ne samo da smo izgubili bodove već su ih drugi naslijedili. Zaista smo zaslužili biti gdje jesmo.”

“Na kraju sezone moramo pokazati nešto kako bismo podigli entuzijazam ekipe. Iza nas je vrlo teška sezona.”

“Bili smo dobri u većem dijelu drugog dijela sezone, ali ponekad se dogode i nezgode u prvom zavoju ili nešto slično. S malo više sreće mogli smo se više boriti s McLarenom.”

Prost priznaje kako je za ponovnu izgradnju ekipe potrebno više vremena nego što je mislio. Podsjetimo, Renault je krajem 2015. godine kupio momčad Lotusa.

“Znamo gdje smo, ali je to vrlo teško objasniti ljudima koji nisu unutar ekipe. Pokušavate nešto sagraditi pa se ponekad nešto izgubi. Još nismo u stabilnoj situaciji jer mijenjamo organizaciju.”

“Ali, guramo dalje. Nisam pesimističan. Potrebno je još malo vremena.”


Odgovor

5 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Nije bitno 4 ili 5..kad pogledate bodovno stanje i usporedite s vrhom onda je problem (isto vrijedi i za Mclaren).



    4
    4

    0
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Sretno tebi i Renaultu, stari suparniče.



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.