Ricciarda nije briga ako će bolidi 2021. biti sporiji

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 2 min 2 komentara

Daniel Ricciardo tvrdi kako ga „nije briga“ ako bolidi budu nekoliko sekundi sporiji po krugu 2021., ako poboljša kvalitetu utrkivanja.

Formula 1 će 2021. donijeti izmijenjeni sportski i tehnički pravilnik – zajedno s financijskim pravilnikom po prvi put – s ciljem smanjenja utjecaja prljavog zraka na utrkivanje.

Kompromis novog pravilnika je taj da se očekuje kako će vremena krugova biti sporija za otprilike 3-3.5 sekunde u usporedbi s trenutnim bolidima.

Ricciardo je ipak naglasio kako se isplati imati sporije bolide ako se spektakl sporta poboljša.

„Nije me briga, ne smeta mi, jedna od najzabavnijih godina u F1 mi je bila 2014., a bolidi su tad bili sporiji osam sekundi nego što su sad.

Dok god je utrkivanje dobro i čvrsto. Tijekom našeg sastanka [u Austinu], FOM-ov prijenos je snimao vozače kartinga na stazi za karting, i bilo je borbe i uzbudio sam se gledajući ih, dok su vozili 30 milja na sat, ali bilo što što će biti blizu je uzbudljivo.

Radije bih imao dobro utrkivanje nego rekorde za jedan krug. U tom slučaju bismo jednostavno mogli voziti samo kvalifikacije do kraja karijere. Tako da sam ja u redu s tri sekunde sporijim [vremenom].“

– Daniel Ricciardo

“Idealno, nastavili bismo ići istim tempom, ili čak brže, ali imati pretjecanja, želimo ići brzo, nemojte me krivo shvatiti, ali ako moramo birati onda bih radije imao sporija vremena s dobrim utrkivanjem umjesto brža vremena bez utrkivanja. 2016. je bila u redu, nije bila spora kao 2014.“

– Daniel Ricciardo

Ricciardo je nadodao da trenutni bolidi „izgledaju sexy, široki, predivno“ i „bolje nego 2016.“, ali je priznao da „se staze nisu proširile, ali bolidi jesu tako da je manje pretjecanja.“

„Nije samo zbog pretjecanja, ali u F1 tražite sav čisti zrak koji možete pronaći kad slijedite bolid. Ako je on na rubniku, vi pokušate uzeti malo više rubnika samo kako biste dobili malo čistog zraka na vaše prednje krilo.

Teže je pronaći čisti zrak sa širim bolidima, tako da samo to za mene, micanje downforcea iz bolida, veće iskorištavanje staze, znači da je teže za pratiti.

To je bila…možda ne najbolja stvar za napraviti. Ali ne želim reći učite iz naših pogrešaka, ali učit ćemo ubuduće…“

– Daniel Ricciardo

Odgovor

2 komentara

  1. Max Verstappen
    F1ST Prikaži

    Pa skroz realno , kao da je nama koji volimo i gledamo formulu od presudne vaznosti jel voze 330kmh ili 310Kmh,
    bitno je da se moze pretjecati i da vozacke sposobnosti ili kod nekih vozaca nesposobnosti izadju na vidjelo…



    11
    11

    0
  2. Charles Leclerc 16
    Domach Donator Prikaži

    Samo da njegov bolid ne bude sporiji od ostalih pa da ga ponovo vidimo u top izdanju.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.