Irvine: Leclerc je puno bolji vozač od Verstappena [anketa]

Izdvojeno

Bivši F1 vozač Eddie Irvine je uvjeren da je Charles Leclerc “puno bolji vozač” od Maxa Verstappena. Britanac vjeruje da, iako Max ima puno više iskustva u Formuli 1, pravi više “glupih grešaka” od Ferrarijevog vozača.

Leclerc i Verstappen ove su sezone imali nekoliko zanimljivih dvoboja, a posljednji je onaj s VN Japana gdje je deblji kraj izvukao Nizozemac.

Irvine se ovom prilikom nije propustio proglasiti Leclercovim obožavateljem, te je također bocnuo Verstappena zbog njegovih grešaka, što je upravo u suprotnosti s onim što se dogodilo prošle nedjelje na Suzuki.

“Nema rasprave, Leclerc je puno bolji vozač. Ove sezone je osvojio šest pole positiona s bolidom koji nije najbrži,” tvrdi Irvine.

“U međuvremenu, Verstappen i dalje čini puno glupih grešaka iako je u Formuli 1 već godinama, puno više nego Leclerc. Charles je vrlo fokusiran, ne pravi greške. Mogao je do više pobjeda iako nema najbolji bolid, to puno govori.”

Irvine se prisjetio odlične vožnje mladog Ferrarijevog vozača u Monzi, gdje je izdržao napade Lewisa Hamiltona i stigao do pobjede. Prema Irvineu, nema sumnje tko je bolji.

“Ono što je napravio u Monzi je bilo ludo, možda i ne stopostotno legalno, ali vrlo iznenađujuće. Vrlo je pametan i dobar. Za mene je puno bolji od Verstappena, nema rasprave,” zaključuje Irvine.

– Eddie Irvine

Leclerc je trenutno treći u poretku vozača s 221 bodom. Verstappen je na četvrtom mjestu s devet bodova manje, a blizu je i Sebastian Vettel, pa nas do kraja sezone očekuje velika borba za treće mjesto.

Kojeg bi vozača radije imali u svojoj ekipi?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

39 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    Bwoah Prikaži

    Meni je Max malo bolji. Ovo sto Irvine prica da Max pravi više grešaka uopće nije istina ( jedino u Italiji na startu mozda ). Dok Leclerc ima ipak malo više ( Baku, Njemačka, Japan). Sto se tice bolida istina da Ferrari nije najbolji, ali je bolji od Red Bulla posebno u 2 dijelu.



    17
    14

    3
    • ivic0102 Donator Prikaži

      O Monacu da ne pričam, izgorio je na toj utrci, a i ove zadnje poruke preko team radia, čini mi se kao jako umišljena osoba



      13
      9

      4
      • Mclaren
        BNL_McLaren Prikaži

        Zašto gledate samo zadnju godinu? Pa Max je u F1 od 2015. U tih skoro 5 godina napravio je puno grešaka. Opasni manevri u duelima, pomicanje u zoni kočenja, izletavanje sa staze.. Koliko su se puta drugi vozači žalili na njega dok se nije unormalio. Nije nadimak “Mad Max” pao s neba. Šta se Monaka tiče, Max tamo nije u top 3 završio nikad, dok je Ricciardo čuda radio po tim ulicama. Max ima 2 odustajanja, oba svojom greškom, P4, P5 i P9 … Ne blista ni on baš. A ja dajem ruku u vatru da Leclerc osvaja Monako u sljedeće dvije godne.



        2
        -2

        4
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      Start u Italiji Max nije mogao defanzivnije i više ziheraški odvoziti.
      Grešku je napravio u Belgiji.



      6
      3

      3
      • Ayrton Senna
        Hr1982 Prikaži

        Max Crashstapen je u monzi pazio pa uspio strgat prednje krilo u prvom zavoju pa odma u box ak to smatras ziheraskim onda dobro ja bi vise reko izgorio u prvom zavoju 2x zaredom svojom krivicom nakon ljetne stanke i sad ga LeCrash odnjeo sa staze i unistio utrku Norrisu i Hamiltonu odnjeo retrovizorom sreca da nije bilo ozljeda kak je izgledalo .Cudo Max ni kriv ni duzan sto je rjetkost zao mi zbog toga sto je Japan navijaci su ocekivali postolje Honde al s Karmom nema ,sam da ga ne doceka jos koji Ocon kojeg je za krug prelazio kad ga je ovaj zabio i pomeo sa prvog mjesta
        Odlican vozac je Max al incidentan najbolje za opisat a da nije incidentan mozda nebi bio tolko dobar jer puno puta prode na misice al nisu to samo dueli njegov race pace je odlican



        2
        0

        2
  2. Max Verstappen 33
    Mario Prikaži

    Tako sam i ja postavio anketu na portalu od Reala.
    Bilo je pitanje ko je bolji Ronaldo ili Messi.



    11
    1

    10
  3. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Bolji gledano kao voznju i promisljenost u voznji zajedno, to svakako. Kao vozaca u mojem timu bih prije Leclerca no obojica bi s dostojnom konkurencijom pravili probleme. Sto se tice incidenata na stazi prije bi leclerca. Sto se tice brzine u utrkama tu bi prije Maxa jer ga ipak smatram jos uvijek nesto brzim vozacem. U globalu Leclerc je dobar ulog u buducnost ako ga se pravo usmjeri odmah dok Max nazalost jos nije pokazao znakove sazrijevanja i to mu je glavni i vjerovatno jedini minus jer budimo realni svi koji su u borbi za pobjede i titule su egoisti na kvadrat od par izuzetaka. Svi oni gledaju sebe i mislim da ce bas njih dvojica uz mozda Norisa i jos jednog momka obiljeziti iduce razdobolje F1.



    8
    7

    1
  4. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Obratiti pažnju na to kako glasi anketno pitanje ;)



    5
    5

    0
  5. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    nisam glasovao jer se nisam mogao odluciti, ali sam ipak stisnuo na Maxa zato sto sam bio znatizeljan i iskreno me iznenadilo to sto leclerc ima toliku prednost…mozda ne gledam F1 istim ocima kao i drugi



    9
    8

    1
  6. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Trenutno je bolji vozač Max. Manje je griješio.
    Ali daj im jednak broj godina iskustva, isti bolid… Bilo bi napeto.



    2
    2

    0
  7. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Ja vjerujem samo izjavama Žaka.



    4
    4

    0
  8. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Irvine ostavi se alkohola. Znači da je po tebi Leclerc puno bolji vozač i od Vettela?



    7
    5

    2
  9. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Neupitno je da je Leclerc i bolji i brži vozač.

    Max ima sirovu brzinu ali to je to, i opet u tome nije čudesan kao Alonso koji bolid može voziti na 100% bez vozačkih pogrešaka.
    Općenito je kao osoba vrlo upitne inteligencije pa sam time i kao vozač, koliko je taj drugih bolida pa i zidova uništio..
    Nikad neće postati svjetski prvak, nije materijal za išta više od kojeg postolja kroz sezonu.

    Leclerc je vidno shupčina i evo triper ali je pri tom i brz i inteligentan, u toj mjeri da se ide postaviti na bolju poziciji na svakoj utrci šta se strategije tiče u Ferrariu.Pere pod s Vettelom i po brzini u jednom krugu i race pace-om.
    On je taj koji će birati sljedećeg kolegu, postavio se šefovski u jednom Ferrariu unutar 4-5 mjeseci a Ferrariu je to i trebalo, bolid kakav mu treba već imaju.

    Dogodine mali ima stvarnu šansu za naslovom, rekao bi u jednakoj mjeri kao i Hamilton kojeg iako godine hvataju i nije više toliko gladan dokazivanja ima nenormalnu efikasnost uz ogromnu količinu iskustva.



    6
    -5

    11
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Neupitno je da je Leclerc i bolji i brži vozač.

      Upitno je itekako.

      Općenito je kao osoba vrlo upitne inteligencije pa sam time i kao vozač, koliko je taj drugih bolida pa i zidova uništio..
      Nikad neće postati svjetski prvak, nije materijal za išta više od kojeg postolja kroz sezonu.

      Znači u tom grmu leži zec. :facepalm:



      5
      2

      3
      • Max Verstappen 33
        Mario Prikaži

        Ha,ha,ha ovome je dovoljno bilo di samo napisati jednu riječ MAX i ne radilo se to o Ver i da vidiš komentara.
        Nešto mu je gadno u životu skrivio.



        4
        1

        3
  10. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Kako glup argument o Leclercovih 6 pole positiona. Od tih 6, Leclerc je 4-5 uzeo na stazama koje itekako odgovaraju Ferrariju, a onaj u Singapuru je bio kombinacija dobrog kruga i nevjerojatnog Ferrarijevog party modea kojeg imaju u drugom dijelu sezone. Mozda sam pogrijesio za party mode, no nakon ovog Japana mi se cini da imaju ono sto je Mercedes imao u odnosu na njih i sve ostale proslih sezona. Ne zelim umanjiti Leclercovu velicinu jer je Charles stvarno vozac s ogromnim potencijalom, ali trenutno nije pokazao da je bolji od Maxa, a pogotovo kada vidimo sto Max radi svojim momcadskim kolegama.



    7
    4

    3
  11. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Leclerc je trenutno treći u poretku vozača s 221 bodom. Verstappen je na četvrtom mjestu s devet bodova manje,

    gledajući gdje je Ferrari, a gdje Red Bull, mislim da je ovime sve rečeno ko je bolji vozač ??



    9
    7

    2
  12. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Sve subjektivno kao i uvijek.. Koji je bolji pojma nemam.. Jedan je u petoj sezoni, jedan u drugoj.. U svojim prvim sezonama su tu negdje, dosta bodova su uzeli obojica..
    A kojeg bi volio imat u momcadi – osobno ni jednog a radi momcadi trenutno Maxa..



    2
    1

    1
  13. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Iako su po mom mišljenju poprilično izjednačeni po vozačkim kvalitetama, malu prednost dajem Leclercu zbog toga što mi u drugoj sezoni izgleda i djeluje malo zrelije od Maxa koji vozi svoju petu sezonu i trebao je već sazrijeti, ali nažalost nije, iako Leclerc postaje malo iritantan svojim team radio porukama i nekim svojim nezrelim postupcima, unatoč tome što shvaća gdje griješi i pokušava to ispravit. Ali u jedno sam sto posto siguran: Ovaj dvojac će jedan drugog tjerat do samih granica, pa i preko njih i njihovi dvoboji će bit epski i majstorski te ćemo svi uživat u njima, neovisno za koga navijali.



    3
    0

    3
  14. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Po ovoj temi ne mogu biti objektivan kao navijač ferrarija. Mogu samo reći kako sam ja to doživio. Kad je Max dolazio u F1 odmah je najavljivan kao čudo i special one koji će pokoroti svijet u prvoj sezoni. S tim bremenom nije se lako nositi a i on je napravio neke kompromitirajuce poteze koji su bili pod povecalom zbog njegove uloge. S drzge strane Leclerc je napredovao iz losijeg tima prema boljem i prvo dto dmo primjetili su njegove voznje. Puno vise nego njegove greske te je javnost prema njemu puno tolerantnija. Tako da mislim da je stvar percepcije.



    5
    5

    0
  15. Fia
    Realista Prikaži

    Bolji je, za puno-ne.


    0
    -1

    1
  16. Sebastian Vettel
    sf16-h Prikaži

    Nije da se ne prenose Irvineovi komentari? ?



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.