Carey: Broj gledatelja raste unatoč nedostatku drame

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 9 komentara

Direktor Formule 1 Chase Carey kaže da broj gledatelja raste unatoč razočaravajućem početku sezone u kojem je Mercedes dosad na svim utrkama završio na 1. i 2. poziciji.

“Događaji na stazi dosad ove godine nisu pružili dramu i iznenađenja kakvim smo se nadali. Mercedes je po prvi put ikad završio prve četiri utrke sezone na najbolje dvije pozicije. Ipak, sezona je tek počela i vjerujemo da su Ferrari i Red Bull pokazali potencijal da se bore protiv Mercedesa. Natjecanje u sredini poretka je napetije nego ikad i šest ekipa se bori iz tjedna u tjedan. Rivalstvo između Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottas za pobjede također ima potencijal za neke zanimljive priče u budućnosti.”

– Chase Carey

“Od ove sezone imamo i novu dinamiku kroz dodatni bod za najbrži krug unutar top 10 vozača. Navijači su to novo pravilo prihvatili vrlo dobro i dobili smo novo uzbuđenje. Taj dodatan bod je razlog zašto je Bottas trenutno ispred Hamiltona.”

– Chase Carey

“Iako utrke nisu pružile dramu – broj gledatelja je narastao za 3%, a broj posjetitelja na stazama je veći za 6%. Osim toga – rastemo i na digitalnim platformama. Recimo, broj pregleda videa na društvenim mrežama u godinu dana je narastao za 55%, a broj odgledanih minuta je povećan za 83%. Unatoč tome – znamo da moramo poboljšati utrkivanje i to je jedan od najvećih prioriteta.”

– Carey

Povezano: Liberty bi nakon 2020. Careyevu poziciju CEO Formule 1 mogao ponuditi Wolffu


Odgovor

9 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Pa nije F1 uvijek dobra i zanimljiva..nikad nije ni bila. Nemože svaku utrku biti drama..niti svaku utakmicu ili meč. Komu ne odgovara neka ne gleda. Kad gledate boks oni mali kokoti od 60 kila su zakon i zanimljivi al kad dođe teška kategorija (često dosadna) onda je to to.



    13
    13

    0
  2. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Kaze da je natjecanje u sredini poretka napetije nego ikad. Samo je problem sta mi kao gledatelji tu sredinu tokom utrke niti nevidimo. Tj 20% prijenosa pokazu tu brobu sredine ( a bude je daleko vise nego naprijed ) , a 80 % prijenosa se prenosi prvih 5-6 bolida gdje se apsolutno nista ne dogada.



    7
    7

    0
  3. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Dosta ih počinje gledati poslije one emisije na Netflixu :)



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.