Magnussen: Otišao bih iz F1 kad bih mislio da je osvajanje titule nemoguća misija

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 15 komentara

Kevin Magnussen kaže da bi otišao iz Formule 1 kad bi mislio da je osvajanje titule nemoguće u budućnosti. Također tvrdi da je prošle godine ponekad bilo njemu teže završiti na 7. mjestu nego što je nekim top ekipama bilo teško pobijediti.

Dancu je ovo treća sezona u Haasu nakon što je kratko vrijeme proveo s McLarenom i Renaultom. Prošle godine su završili na 5. mjestu u poretku konstruktora, a kaže da neće biti zadovoljan dok se ne bude borio za pobjede i titule:

“Ako bih znao da ćemo završavati samo na 4. mjestu i da nikad neću osvojiti naslov, da možete pogledati u budućnost i reći mi “nećeš nikad pobijediti” – ja bih otišao raditi nešto drugo u čemu mogu biti uspješan.”

“Nitko od nas nije došao tu naporno raditi da bi završio na 4. mjestu, ali to je naš cilj ove godine. Ne možete reći da ćete otići doma jer niste pobijedili jer, naravno, morate shvatiti da je to dio procesa i put do uspjeha.”

– Kevin Magnussen

Renault je prošle godine pobijedio Haas u toj borbi za “najbolje od ostatka”, ali Magnussen kaže da je borba u sredini poretka bila toliko intenzivna da je često bilo zanimljivije od onog što se događalo na vrhu poretka gdje je Mercedes obranio svoju titulu ispred Ferrarija.

“Ponekad se činilo da smo mi u pravom prvenstvu, dok su se svi borili jedni s drugima. Haas je započeo s tom pričom o “B prvenstvu” jer smo imali te tri ekipe koje su bile toliko ispred svih nas, a onda ste imali 5 ili 6 ekipa koje su bile vrlo, vrlo izjednačene i izmjenjivale su se tko će biti najbolji.”

“Takvo bi trebalo biti cijelo prvenstvo, ali nažalost nije.”

– Kevin Magnussen

Odgovor

15 komentara

  1. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Nisi u top momčadi da možeš tako pričati..a i ne budeš dočekao voziti u top tri tako da što se mene tiče možeš napustiti odmah formulu!!



    2
    -9

    11
    • Mclaren
      kimi-f1 Prikaži

      [izbrisao moderator]



      5
      4

      1
      • Alfa Romeo
        rapante Prikaži

        A ako ti misliš da će osvojiti prvenstvo onda povlačim sve što sam napisao.


        0
        -2

        2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Nemora itko misliti da ce osvojiti prvenstvo on ili netko drugi. No kada bismo svi govorili moze ovaj otici moze onaj otici jer eto nikad nece voziti za top ekipu onda bi se natjecale tri ekipe sa jednim vozacem. Rijetki su vozaci u F1 losi. Najveca razlika je medu momcadima a da svi sjede u istom bolidu razlike bi bile jako jako male od prvog do zadnjeg. Naravno ima pojedinaca koji uvijek odskacu, zato i jesu u top ekipama. No nemojmo se zavaravati da je ijedan vozac koji vozi godinama u F1 los.



        8
        8

        0
      • Alfa Romeo
        rapante Prikaži

        alonso..Jeli napisan ovako naslov:Otišao bih iz formule 1 kad bih mislio da je osvajanje titule nemoguća misija? ,Ja sam samo dao komentar da je to njemu nemoguća misija i ako ti misliš da je moguća onda sam ja očito u krivu…budemo se čuli ako budemo živi za jedno deset godina pa te budem pitao što je on osvojio…po meni on neće NIKADA osvojiti ni jednu titulu.


        0
        -6

        6
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Mozda hoce a mozda nece. Npr Button vjerovatno nikad ne bi bio prvak da nije imao onaj bolid iz 2009. Tko moze sa sigurnoscu reci da takav bolid nikad K.M nece nikada imati. Ja se nebavim prognozoma sto ce biti za 10 godina niti me to zanima. K.M vjeruje u sebe i tako se jedino u zivotu nesto moze postici i to je ispravan put. Sto je trebao reci? Ja cu biti uvjek u losim bolidima i boriti se za mrvice? No pogresno je gledati na one koji mozda nece dobiti sansu da neka idu odmah. On se zeli izboriti za svoju sansu i vjeruje u nju kao i vjerovatno svi vozaci u F1.



        9
        9

        0
      • Alfa Romeo
        rapante Prikaži

        ja samo govorim istinu…lijepo se nadati i ja se nadam dobiti na lotu ali neću nikad dobiti vjeruj mi…da je on neki vozač već bi ga neke od tri momčadi uzele pod sobom,zato je najbolje da se pomiri sa tim da neće nikad biti prvak i da ne daje nekakve bezvezne komentare.Al pustimo sad to nema više smisla o njemu..još malo pa počinje a to je najvažnije.


        0
        -7

        7
  2. Rover
    zjurina Prikaži

    hahahaha… on će osvojit Naslov kad i ja hahaha…jedina razilka je što on ima dosta više šanse za to.



    1
    -3

    4
  3. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Svidja mi se Magnusenov optimizam i borbeni duh.
    Sanse za naslov mu nisu velike, koeficijent da ce osvojit u karijeri bi vj bio ogroman.

    Ali ja otvoreno ne vjerujem u sustav vrijednosti u F1 i mislim da je previse cimbenika vaznijih od same brzine i skilla vozaca u toj prevelikoj kompleksnosti. Toliko da mislim da zapravo ne znamo koliko je tko dobar vozac nego koliko se tko uspije snaci i izlaktariti u ovom sustavu.
    Eto, toliko da se npr. u slucaju jednog Hulka vrte nagadjanja da se samo zbog “karaktera” ili pitaj Boga cega nije jos našao u top ekipi. Ili da mu “nesto” fali.
    A sto to? Srece ili da nije mozda politicnosti, marketinske podobnosti?
    Vjecita ce pitanja biti sta bi bilo kad bi se netko od midfield vozaca nasao u top ekipi, za naslov…
    Ali ne na Bottasov nacin da dodje u ekipu gdje je vec “ustolicen” visestruki sv. prvak (iako je po meni vec i on itekako pokazivao zube na pocetku sezone).

    Ja mislim da ima na gridu puno vise vozaca sposobnih za titule, samo nemaju priliku.

    Na koncu, uvijek se moze ponoviti novi slucaj “Brawn Gp” kod neke ekipe. Nek se recimo KMagu posreci s Haasom, nisam siguran bas kako bi izgledao i da ne bi imao sansu… iako to sad zvuci kao SF scenarij.
    I svaka cast simpaticnom ljudini Buttonu, ali ja npr. ne bi sa sigurnoscu rekao da je KMag losiji ili sporiji vozac od njega… mozda divljiji, sto takodjer moze utjecat…



    9
    9

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Naravno da je tako i da mnogi nemaju sansu da se pokazu. Dokaz da ni Hamilton ni Vettel ili Max nisu svemoguci jer su gubili sezone protiv svojih kolega. Ili npr ricardo je izgubio od kokege u torro rosu. Alonso je izgubio od rokija. Samo je pitanje dali netko ce dobiti sansu a kao sto vidimo i najbolji vozaci su znali gubiti sezone od svojih ajmo reci losijih kolega pa makar samo 1 godinu. Sto meni dokazuje da ipak nisu toliko losi.



      4
      4

      0
  4. Alpine
    Alpine Prikaži

    Najljepši život što se F1 tiče je trenutno navijačima Mercedesa, nemaju nikakvih briga u životu, ako bolid broj jedan nije dovoljno brz, za tjedan dana dobiju broj 2, a upravo čitam da će u Australiji dobiti i broj 3, a na njemu ni jedan vijak od broja 2…..razvojni tempo im je brutalan….
    Nije loše ni navijačima Ferrarija, tu su, nekad sporiji, nekad brži, uvijek u borbi za naslov, dočekat će ga, bit će prvaci…..
    A mi ostali, ko Magnussen, vječiti optimisti, čeličimo karakter, razvijamo strategije, širimo dobre vibracije, uvjeravamo sebe i druge da eto, nećemo ove, nećemo ni slijedeće, ali za pet godina, tko zna…, čekamo da u “našoj” momčadi stasa neki novi genijalni Adrian Newey, čak smo u svoj toj nemoći i malo “zločesti” pa čekamo da onaj “pravi” Newey ode u zasluženu mirovinu, ali nemamo sreće :-) :-) , čovjek je taman u najboljoj formi, ništa od toga još 10 g., a možda i dulje :-) :-)
    Ali nema veze, nada nikad ne umire, dočekao je Dinamo svoje proljeće, dočekat ćemo i mi svi ostali svoje…:-) :-)



    9
    9

    0
  5. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Od koga li je samo nasljedio takav optimizam??? Haas sa svojom vozačkom postavom nema šanse da ude među prve 4 momčadi,a Kevin bunca o osvajanju titule u skoroj budučnosti???



    1
    -1

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.