Potpuno je krivo pretpostaviti kako je Ferrari u prednosti nakon testiranja – Binotto

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 3 min 16 komentara

Mattia Binotto tvrdi kako je potpuno krivo pretpostaviti kako je Ferrari ispred Mercedesa, ali je „sretan“ što Lewis Hamilton vjeruje kako bi Mercedes mogao biti pola sekunde iza Ferrarija.


Mercedes je govorio tijekom testiranja kako smatraju da Ferrari ima ranu prednost, ali se Ferrarijev šef Binotto ne slaže s tim.

„Još uvijek se upoznajemo sa svojim bolidom, pokušavamo shvatiti granice njegovih performansi, ali i pouzdanosti. Ovi dani su jako bitni u pripremi za čitavu sezonu.

Drago mi je čuti kako Hamilton misli da smo brži. Ja smatram da su oni užasno jaki i da će Mercedes biti jako snažan na otvaranju sezone u Australiji. Bilo bi potpuno krivo pretpostaviti kako smo trenutno brži od njih.

Ovdje smo možda vozili na drukčijim razinama goriva, imali smo različite programe za testiranja. Ne očekujem kako će zaostajati za nama, a i ako hoće, bit će jako blizu.“

– Mattia Binotto

Ferrari je postavio najbrže vrijeme testiranja s Vettelom i Leclercom na vrhu tablice što se tiče vremena krugova nakon dva tjedna u Španjolskoj. Dok je najbolje Mercedesovo vrijeme samo tri tisućinke sporije, treba primijetiti da Ferrari ipak nije imao savršeno predsezonsko testiranje. Provjere hlađenja su ograničile Leclercovo testiranje prvi dan drugog tjedna, nakon čega je Vettel imao sudar u kojem se zabio u barijeru zbog oštećenog naplatka kotača.

Leclerc se također morao zaustaviti na stazi na kraju trećeg dana.

Na pitanje Autosporta s čim je bio zadovoljan te jesu li ovi problemi stvorili ikakvu zabrinutost oko pouzdanosti, Binotto je rekao kako si neće dopustiti da bude u potpunosti zadovoljan s testiranjima.

„Zadovoljan sam jer bismo mogli obaviti stvarno dobar posao, ali nisam zadovoljan s time gdje se trenutno nalazimo. Želim da budemo brži i pouzdaniji.

Zadovoljan sam s time što se bolid ponaša onako kako smo očekivali, što je dobar početak. Ali isto tako znam da ima još puno problema koje moramo riješiti i da se performans još mora poboljšati. Danas neću biti zadovoljan.

Činjenica da bolid radi kako treba je definitivno dobar početak, ali to je to.“

– Mattia Binotto

Ferrari je izgledao snažno i u jednom krugu i u dužim vožnjama dosad te Binotto vjeruje kako je to „dosta izbalansirano“.

Ali je pažljiv oko izvlačenja previše zaključaka oko karakteristika SF90.

„Vozači su imali samopouzdanja biti agresivni i tijekom kočenja i u zavojima. Međutim činjenica da je balans dobar u Barceloni, ne znači da će isto biti na ostalim stazama.

Svaka staza ima drukčije karakteristike. Bolid je definitivno bio balansiran ovdje, radilo se o dobrom, izbalansiranom bolidu. I ako imamo išta za istaknuti, onda se radi o upravo tome.“

– Mattia Binotto

Odgovor

16 komentara

  1. Pastor Maldonado
    Widowmaker Prikaži

    Čini mi se da ovaj podatak o Vettelu i Leclercu na vrhu sa vremenima dok je Mecedes 3 desetinke sporiji nije tačan. Hamilton je bio 3 hiljadita dijela sekunde sporiji od Vettela koji je imao nabolje vrijeme testa. Top 3 vremena testiranja idu ovako:
    Vettel: 1:16:221
    Hamilton: 1:16.224
    Leclerc: 1:16.231



    4
    1

    3
  2. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Binotto lijepo hladno odgovorio Wolffu i Hamiltonu.
    Prava stvar.

    Samo vrati loptu na njihovu polovicu…uostalom ja da sam Binotto bi odmah rekao; “Po našim kalkulacijama oni su ispred nas za dvije desetinke”…

    Ko ih jebe…kako oni tako i mi. Pa ko prvi padne.



    8
    6

    2
    • Fia
      Trapgio Prikaži

      Da lipo je odgovorio, još dodao ovo za kalkulacije i gledaj svoja posla i pripremaj nadogradnje, drži red u momčadi.
      Mislim da će svaki dan do Australije biti po izjava iz Mercedesa da je Ferrrari brži, pa da su neke stvari možda neregularne itd.



      1
      1

      0
  3. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Lijep i prizeman stav Binotta o bolidu. Svidja mi se njegov pristup poslu, mogla bi napokon biti “ta” godina.



    1
    1

    0
  4. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Da sam na mjestu Binotta i Vettela samo bih udarao kontru.

    “Po našim izračunima Mercedes je brži 3-4 desetinke.”
    “Očekuje nas najteža bitka za naslov protiv Hamiltona i Mercedesa koji su ocigledni favoriti”
    “Mercedes mi se ne čini kao legalan bolid, ali opet vjerujem FIA.” itd.



    8
    8

    0
  5. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Imam osjećaj da je Ferrari-u ove godine bitnije zaustaviti Mercedes u osvajanju šestog naslova za redom, čime bi se izjednačio s uspjehom Ferraria, nego osvojiti sam naslov pri tome.Hoću reći Ferrari izgleda kao da ide na sve ili ništa.


    0
    -1

    1
  6. Jim Clark
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …što se mene tiče ovaj način ‘komunikacije’ s ostalima je finiji od tota i hornera i ako ne želi na njihovu razinu pozdravljam…totovo plakanje potpomognuto s lewisom i bottasom mi je već odavno dosadno…plaču li plaču, te ferrari je neregularan , te trikovi te ovo te ono…već viđeno desetak puta…ja se nebi zabrinjavao oko toga tko je u prednosti, bitan je razvoj tokom sezone i potencijal bolida za ubrzavanje…mene veseli to što je barem na prvi pogled binotto posložio neke stvari u momčadi i rasporedio dužnosti i odgovornosti, područje na kojem talijani redovito kiksaju…na kraju prošle sezone merc je bio ugrubo 2-3 desetinke brži, a ove sezone se unatoč prognozama nisu ništa usporili, naprotiv, izgleda da su brži bolidi…stići te 2,3 desetinke je OGROMAN posao bez obzira na promjene u pravilima…australija će nam već dati neke odgovore…



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.