Gasly: Sainz i ja čekamo Red Bullovu odluku

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 3 min 2 komentara

Nakon iznenađujuće odluke Daniela Ricciarda o prelasku u Renault iduće sezone, na gridu se otvorilo mjesto u jednoj od najboljih momčadi. Čini se kako su u igri za mjesto u Red Bull Hondi ostala dvojica mladih vozača iz njihove akademije – Pierre Gasly i Carlos Sainz.

Iako je Sainz Ricciardovim prelaskom u Renault izgubio mjesto u momčadi i bilo bi sasvim logično da ga Red Bull, koji ga još uvijek ima pod ugovorom, prebaci u svoju glavnu momčad, to možda neće biti tako. Pierre Gasly očito je impresionirao ovosezonskim vožnjama u Red Bullovoj juniorskoj momčadi Toro Rossu, a u prilog mu ide i činjenica da time skuplja iskustvo na Hondinom motoru. Bilo je i priča oko Verstappenovog navodnog veta na Sainzov dolazak, no Helmut Marko je to oštro demantirao.

Priče su se u zadnje vrijeme malo smirile, a kao izgledniji kandidat istaknuo se Gasly. Sainza se pak sve više povezuje s McLarenom, no čini se kako još ništa nije odlučeno.

“Naravno da bih volio biti promoviran, ali ne razmišljam previše o tome. Zadovoljan sam svojom dosadašnjom sezonom s Toro Rossom te sam sretan što sam u ovoj momčadi”, izjavio je Gasly.

Na pitanje o situaciji s njegovom budućnošću odgovorio je:

“Ista je kao i Carlosova, obojica čekamo da vidimo što će se dogoditi.“

Gasly je ovog puta bio nešto oprezniji s izjavama. Naime, Francuz je prije dvije godine, dok se još natjecao u GP2 seriji (današnjoj F2), davao preoptimistične izjave oko mjesta u Formuli 1. Pričao je kako je sve riješeno za mjesto, iako to nije bilo tako. Time je razljutio Helmuta Marka koji je tako odlučio zadržati Daniila Kvjata za 2017.

“Ako sam brz, dobit ću svoju priliku. Moram se koncentrirati i pobrinuti da sam brz. Onda će se sve samo otkriti i postati jasno. Možete gledati sve iz različitih kuteva. U Red Bullu možete gledati sve vozače koji nisu došli do A-momčadi ili možete gledati Verstappena, Vettela, Ricciarda i sve ostale koji su uspjeli.“

Gasly je ove sezone dosad u potpunosti nadmašio Brendona Hartleyja, no pohvalio ga je te dodao da ga ne zanima tko mu je momčadski kolega.

“Prilično je brz i ne olakšava mi posao”, rekao je za Hartleyja.

“Ne zanima me kojeg momčadskog kolegu imam jer ako želim biti najbolji moram se suprotstaviti najboljima. Ovo mi je prva puna F1 sezona, a imam samo 22 godine.“

“Sretan sam što mogu ostati s Toro Rossom dok me trebaju. Naravno, također se želim boriti za pobjede i naslove što je prije moguće.“


Odgovor

2 komentara

  1. OnlyAlonso Prikaži

    Sainz je po meni bolji izbor,parira Max-u i u nekim segmentima je bolji,svakako bi jedan drugog gurali do limita isto kao ricciardo i max…misljenja sam da Gasly ostane jos godinu u TR.
    Vise bodova za RB i gledat borbe izmedu njih dvoje,nice ??



    6
    5

    1
  2. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Mislim da je Gasly bolji vozač od Max-a.
    Ima brzinu i više koristi mozak.
    U svakom slučaju RB čeka nezgodna odluka.
    Možda Gasly ponovo brza sa izjavama pa na opće iznenađenje svih RB izabere Hartleyja. ;)
    Radi mira u kući uzeo bih Brendona.


    0
    -3

    3

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.