McLaren: Očekivali smo ovakve kvalifikacije

Izdvojeno

Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne na današnjoj će VN Austrije startati s 13. i 15. pozicije. Alonso je prošao u Q2, a Belgijac je ponovno zapeo u prvoj kvalifikacijskoj rundi.

Fernando Alonso

“Dali smo sve od sebe. Izvukli smo maksimum iz našeg paketa, ali ovo nisu pozicije na kojima želimo biti. U utrci moramo ciljati na bodove, a do njih možemo s najboljom strategijom. Imamo slobodan odabir guma i sve su nam mogućnosti otvorene. Relativno sam optimističan.”

“U finalnom sam krugu bio dvije desetinke sporiji od prošlog kruga. Kroz zadnja dva zavoja sam išao punim gasom kako bih nadoknadio nešto vremena, ali sam prešao granicu. Zabavili smo se, bolid je bio dobar za vožnju, no moramo se nastaviti poboljšavati.”

Stoffel Vandoorne

“Tijesna sesija koja za mene nije prošla savršeno. Nisam imao nekih poteškoća. Tijekom petka smo napravili dosta promjena na bolidu, ali ne i danas. Međutim, svejedno sam imao drugačiji osjećaj na različitim gumama. To je teško za objasniti. Možda je do pripreme guma, neki vozači odrade krugove za zagrijavanje prije brzih krugova.”

“Svatko tko je dodirnuo te žute kobasičaste pasice je prošao sa štetom na bolidu. Čak sam i tijekom kvalifikacija izgubio dio bolida, a nisam ni dotaknuo pasice. Poprilično su grube. Ne vidim razlog zašto su tamo stavljene. Svejedno gubiš vrijeme ako ideš preširoko.”

“Više-manje, kvalifikacije su nam donijele ono što smo očekivali, vidjet ćemo što će nam donijeti odluka.”

Eric Boullier

“Nakon tri zahtjevna treninga, tijekom kojih smo testirali eksperimentalne dijelove, lovili balans bolida ili mijenjali dijelove bolida zbog pasica koje ne opraštaju, nadali smo se nešto jednostavnijim kvalifikacijama.”

“Dok je naša brzina bila prema očekivanjima, polomili smo još nekoliko dijelova na tim pasicama. Procjenjujemo trenutnu situaciju i već očekujemo neke rezervne dijelove kako bi bili spremni za utrku.”

“Razočaravajuće je biti izvan top 10, ali razlike su ovdje malene. Oba će se vozača boriti za pozicije u utrci.”


Odgovor

2 komentara

  1. Aston Martin
    nando1 Prikaži

    Zabavili smo se ! – reče Alonso ! Stvarno je zabavno startati iz boxa ! Vrhunac zabave!



    2
    1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.