Vettel kažnjen s 3 mjesta na gridu zbog ometanja Sainza [snimka incidenta]

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 63 komentara

Sebastian Vettel startat će tri mjesta niže od onog na koje se kvalificirao, tj. umjesto kao treći startat će šesti zbog kazne koju je dobio nakon kvalifikacija za VN Austrije.

Vettel je u Q2 omeo brzi krug Renaultovog vozača Carlosa Sainza, Nijemac je vozio sporo po trkaćoj putanji na izlasku iz prvog zavoja zbog čega je Sainz morao izaći sa staze.

Suci su odlučili kazniti Vettela s 3 mjesta na gridu te jednim kaznenim bodom na superlicenci što znači da sad ima ukupno 6 kaznenih bodova.

Vettel je odmah nakon kvalifikacija priznao krivnju za incident:

“Očito ga nisam htio blokirati ili uništiti mu krug. Gledao sam u retrovizor, završavao sam svoj krug. Provjerio sam retrovizore i nisam vidio ništa, nakon prvog zavoja sam ih ponovo provjerio i nije bilo ničega. Do tad smo već bili jedan uz drugoga, stoga pošteno.”

“Srećom to nije utjecalo na njega. Problem su retrovizori, mi ne vidimo ravno iza. Isto je za sve nas. Stvar je u tome gdje su retrovizori, ali oni su više-manje na istom mjestu za sve nas.”

“Kad je stražnje krilo zatvoreno, kao što je moje bilo jer sam završavao svoj krug i nisam više pritiskao, a i malo je uzbrdica, doslovno ne vidite ništa.”


Odgovor

63 komentara

  1. kreso Prikaži

    Svejedno..cemu se vozit pa trkacoj putanji..



    23
    11

    12
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Istu kaznu je onda trebao dobiti i Ham prošle godine, a nije….zanimljivo zbog toga što “nisu htjeli utjecati na prvenstvo”

    ironija…



    56
    35

    21
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Ne slažem se da je Hamilton istu kaznu trebao dobiti prošle godine.
      Kao što se ne slažem da Hamilton ikakve veze ima sa ovim. Ne znam otkud sad uopšte on u priči (ne vezano za tvoj post)?
      Složio bih se da si rekao, da je Vettel trebao biti isto kažnjen kao Hamilton prošle godine.



      12
      -10

      22
  3. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Kazna is a Joke. a Joke.

    Nije utjecalo na Sainzov prolaz. Masu puta su oprostili ometanje drugih, čak i kada su ometanog koštali prolaza u sljedeću rundu kvalifikacija. A sad odmah kazna. Ne bih ništa rekao da je Sainz zbog ovoga ispao u Q2. Bila bi zaslužena kazna. A ovo je samo da ga sklone iza Hamiltona pošto starta na mekšim gumama…



    38
    22

    16
    • Jim Clark
      VekiVedro Prikaži

      A da je Sainz proletio zbog ovog u zid ( npr da smo u Monaku ili bilo koji zavoj sa zidom u blizini ) možda bi sad imali vozača manje. Poanta je da ne treba gledati šta bi bilo kad bi bilo, pravila su tu da se zaštite životi, i zato ih se treba poštivati.



      5
      -12

      17
      • avalon Prikaži

        to VekiVedro , dobra poanta ( ” ne treba gledati šta bi bilo kad bi bilo” ) “A da je Sainz proletio zbog ovog u zid ( npr da smo u Monaku ili bilo koji zavoj sa zidom u blizini ) ” …. još bolji primjer bi ti bija da si kad već spominješ MC “smjestio” u tunel MC . a zamisli da se to desilo u bahreinu , da je SV sje*a osigurače ( nekako ) i da je nestalo struje tokom trke … ostali bi i bez više od jednog vozača ali … ovo moje ( za razliku od tvoga primjera koji je tako realan , primjeren današnjem trenutku u austriji ) ) je šta bi bilo da je bilo .



        7
        3

        4
  4. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Jako nekonzistentne odluke FIA-e bilo bi okej da ga je to ostetilo u smislu nekvalificiranja u Q3,ali ovo je smijesno,uzmi na primjer kanadu gdje je ako se ne varam bas Carlos bio na putanji dok je Seb radio brzi krug i nista se nije dogodilo…cisto unistavanje prvenstva



    44
    38

    6
  5. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Smiješna odluka FIA-e…nitko nije kaznu dobio za ometanje Vettela u Kanadi u kvalama, Bottas nije dobio kaznu kada je blokirao Kimija u Monacu, Hamilton nije dobio kaznu prošle godine kada je blokirao Grosjeana u Silverstoneu u Q2…



    46
    31

    15
  6. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Ocon nije dobia stroll nije dobia ista situacija, nema veze nije to ferrari ferrari gazi kolko mos maxa kazni minimalno a hama nemoj ni dirat nek radi sta god oce



    42
    33

    9
  7. Alfa Romeo
    ficola Prikaži

    Vettel bi kao jedan od konkurenata za osvajanje prvenstva ili možda prvi pratitelj Hamiltona morao itekako paziti na sve,on iz utrke u utrku rasipava važne bodove za Ferrari i polako bar meni mi diže sve više živac…..Mislim da je Ham po meni najkompletniji vozač iako ne navijam za njega…



    30
    -1

    31
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Ovdje jedino možeš kriviti inženjera koji treba upozoriti vozača da drugi vozač dolazi iza njega i da se treba pomaknuti…jer vozač apsolutno ništa ne vidi.



      42
      36

      6
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Ovdje nema Vettel-ove greške.
      Totalna glupost, koja vrlo lako je mogla proći bez kazne.
      I trebala je proći.
      Edit: Inače rijetko pitam zašto minusi, ali baš bi volio čuti šta je to @Ferrari pogrešno rekao.



      22
      14

      8
      • Alfa Romeo
        ficola Prikaži

        Ljudi moji kako god,pitam ja vas tko je sad na šteti?Koga su vratili i kaznili sa tri mjesta???Nije ni prvi ni zadnji put da ima krivice i u Vettelu..moje mišljenje je da mora paziti na svaki detalj ako misli osvojiti prvenstvo.Udario je Hama lani u Rusiji,itd,itd……zadnju utrku je udario u koga?



        8
        -10

        18
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @Ficola
        U ovom slučaju nema krivice vozača jer se vozači oslanjaju na inženjere da im jave razmake i gdje se koji bolid nalazi…pogotovo na ovakvoj stazi koja je puna uzbrdica pa ti retrovizori još manje pomažu.



        11
        9

        2
      • Alfa Romeo
        ficola Prikaži

        ferrari..slažem se,no opet po leđima Vettela.a i sam je priznao krivicu…no jbg sad treba to popraviti sutra.



        5
        3

        2
      • Nigel Mansell
        The Simpsons Prikaži

        Nisam dao minus ali reću o čemu se ne slažem.
        Ne može se isključivo kriviti ni ljude u boxu.
        Vozač je u bolidu, ima kakve takve retrovizore a oni služe za gledanje iza sebe?
        Možemo se pravdati konfiguracijom, staze, dimenzijama retrovizora, inžinjerima u box, Vettelovom pretpostavkom da je Sainz otišao u box itd.
        Seb često pretpostavlja.
        Tako je imao incident sa Strollom prošle godine. Pretpostavio je kretanje drugog vozača i došlo je do kontakta.
        Vozač s mozgom ne vozika se stazom vozeći 100km/h trkaćom linijom bez razlike očekivao nekoga iza sebe ili ne.
        Vettel je bistar momak pa me to čudi od njega. Odlutao je za sek i pizdarija.
        Pogledajte video i vidićete da je imao kad viditi Sainza iza sebe. Ako se to desilo u zavoju br 1, kako ga nije vidio iza sebe na start-ciljnoj ravnini?
        Nije bilo namjere ali Vettel nije bio dovoljno oprezan. Usprkos što mu nisu javili za Sainza on se ne smije osloniti isključivo na informacije iz boxa.
        Nije istina da vozač ništa ne vidi. Da ništa ne vidi ne bi ni postojali retrovizori.
        Kako se pomjeraju i zatvaraju kada ih neko obilazi?



        4
        -4

        8
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @Simpson
        Na ovoj stazi u prvom zavoju postoji mrtvi kut zato što je uzbrdica na početku zavoja, a na kraju se staza malo spušta…fizički je nemoguće vidjeti bolid iza sebe.



        3
        3

        0
    • OnlyAlonso Prikaži

      Hamilton najkompetniji vozac???… aaaa ne,definitivno!!



      16
      2

      14
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Ma ja, Vettel puca pod pritiskom, rasipa bodove, mora na sve pazit. Naravno da mora, kada britanski izrodi kontroliraju svaki detalj u F1. Zato je Hamilton najkompletniji, jer on ne mora ni na šta od toga paziti, jer će mu svejedno progledati kroz prste ako napravi neku glupost… :facepalm:

      Znam da će sad biti kako sam hejter i sl. Ali to je živa istina. Znamo svi za kakva je sve sranja prolazio nekažnjeno. Izgurivanje protivnika, kraćenje krivina, pa i ovo za šta je Vettel upravo kažnjen. Nek mi samo neko nađe još jednog vozača koji je dobio novi set guma za start u utrci, nakon što je svoje oštetio u Q2…



      13
      3

      10
      • Renault
        Vedran Kristić Prikaži

        Nek mi samo neko nađe još jednog vozača koji je dobio novi set guma za start u utrci, nakon što je svoje oštetio u Q2…

        Članak 24.4 g) sportskog pravilnika tada, odnosno 24.4 j) sada:

        “Any such tyres damaged during Q2 will be inspected by the FIA technical delegate who will decide, at his absolute discretion, whether any may be replaced and, if so, which tyres they should be replaced with.”



        5
        -5

        10
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Znam ja za pravilo. A na koga je još primjenjeno osim na Hamiltona? I zašto mu nisu zamjenili samo jednu, oštećenu gumu? Britanac te tuži, britanac ti sudi… Lako je tako pobjeđivat.



        2
        2

        0
  8. James Hunt
    turbo Prikaži

    Valja primjetiti da Vettel u izjavi nije iskomentirao kako mu trkaći inžinjer nije ništa rekao, iako oni na to moraju paziti.



    20
    15

    5
  9. Sebastian Vettel 5
    ZamaF1 Prikaži

    Stroll je Ocona blokirao dobrih ne znam koliko metara tijekom cilog drugog pravca, nema kazne.
    Smisno odkuka



    36
    28

    8
  10. FSV Prikaži

    Bravo FIA svaka cast!Da li je to jedini nacin da upropastite vikend ?Jebem im mater glupu,pa da li je moguce da se sve vodi na Mercedes ?Pa dokle vise?Formula 1 je postala zivi cirkus gde ne vaze pravila za sve,neki rade sta hoce,blokiraju koga hoce i nikome nista…,najbolje na pocetku prvenstva nek odma kazu da mercedes mora osvojiti sve i gotovo….,proslu trku su videli start i kolika je prednost Ultra soft gume pa su nekako morali skloniti Vetela od primadone…Kimi molim te zabi se u oba Mercedesa!



    42
    -6

    48
    • Alfa Romeo
      ficola Prikaži

      Netko piše da se sve godine postojanja formule 1 favorizira Ferrari….interesanto,a ti misliš da se sad ide na ruku mercedesa?!Ipak je Ferrari dvaput ili triput veća momčad od Mercedesa i Ferrrai je formula 1 zapamti!



      16
      -10

      26
      • FSV Prikaži

        Pa na ciju se ruku ide?Na pocetku sezone dize se prasina oko ferarijevog bolida,proglasen legalan,posle toga menjaj gume,pa kaznjavaj bezveze ferarijeve vozace a vozaci sa mercedesovim motorima slobodno da se sklanjaju u Monaku bzvz smetati Hamiltonu…Strasno sta se radi.Kompletna FiA da se promeni zajedno sa onim Srekom Todt-om jebem ga usta kad je sve to dozvolio i tako da se unistavaju trke pa i prvenstva



        10
        7

        3
  11. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Gonite se više vi i kazne. Riješi to sutra i pobijedi.



    40
    10

    30
  12. Sebastian Vettel
    pasko1971 Prikaži

    Fia pederi dajte prvenstvo Hamiltonu



    61
    13

    48
  13. Rover
    zjurina Prikaži

    Koji smrad je to odlučio za kaznu, prste bi mu odrezao sa ruke kojom je tipkao.

    Dobro kaže @pasko1971 – dajte prvenstvo odma Hamiltonu !
    Gamad… a &btw i eto vam toliko željene uštede… fuj fuj fuj



    34
    3

    31
  14. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Svako drugi vikend neki vozač pokupi kaznu za blokiranje drugog vozaca, a sad kada je na red dosao Vettel svi su se obrusili na FIAu…. a kad nek drugi na*ebe nikom nista . Dobio je s razlogom kaznu.
    Forza India.



    23
    -12

    35
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      ajd pogledaj Lewisa lani kada je to napravio i onda dodi tu komentirat. Stvar je u tome sto su jos neki trebali biti kaznjeni za hrpu stvari a nisu. Ovo nije sporno, pitanje je zasto neki mogu gurat druge van, smetat im u kvalama ili razbijati druge bez sankcija.



      35
      22

      13
      • Sergio Perez
        Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

        Ne zelim sad tu analizirati sto je bilo i koga je kaznilo i koliko.
        Osobno mi je glup sistem kaznjavanja vozaca za pogrešku pit walla.
        Veći sam pobornik novčanog kaznjavanja momcadi, ali na nacin da plate momcadi koju su blokirali. + negativni bodovi na licencu.



        14
        12

        2
  15. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Here’s the message for Charlie: FUCK OFF, honestly FUCK OFF!!!



    27
    13

    14
  16. Haas
    V-T-L Prikaži

    Ako se Vettel malo naljuti u 3krugu je prvi a još da Max kazni Hamiltona za 25 bodova vrijedilo bi sutra skočiti do Austrije.



    20
    4

    16
  17. Nelson Piquet
    Piquet Brabham Prikaži

    Ufff…..u ovako izjednačenoj sezoni jednostavno se ne smije propustiti kazniti glavnog konkurenta…..makar i za ovako šta



    21
    3

    18
  18. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Vettel prihvatio kaznu i priznao pogrešku. Njegova ili trkaćeg ing., svejedno.
    Čemu tolika galama pojedinaca?
    Ne razumijem?
    U Francuskoj je izbacio Bottasa iz igre za vrlo izgledno postolje i dobio kaznu.
    Vjerojatno su na kraju utrke skontali da je ta kazna od 5 sek. bila premala.
    Lauda je serator ali je bio upravu kada je rekao da je kazna od 5 sek bezvezna.
    Danas ponovo pizdarija njegova i ferrarijeva.
    Sigurno da nije bilo namjere ali Sainz je morao van staze da ga ne pokupi.
    Bila je to pomalo i opasna situacija.
    Dvije pizdarije u sedam dana od strane Vettela.
    FIA reagirala i odmjerila kaznu, Vettel se ne buni na “nepravedno suđenje” i na “različite kriterije” a njegovi fanovi vežu omče i spremaju linč, vade sjekire da režu prste i ruke??
    Zaboravljate kako mu je FIA progledala kroz prste nakon namjernog udaranja Hamiltona prošle godine?
    Trebao je biti disq., ali ipak je to Vettel.
    Nije problem FIA, Mercedes, RB, Max itd,
    Ferrari i Vettel su sami sebi najveći neprijatelji i protivnici.
    Na portalu je većina Ferrarista i Vettelovaca i čim jedan baci kamen na nekoga, svi krenu sa kamenovanjem.
    Razumijem da su navijači subjektivni, ali veliki broj je skroz u krivu i to ne vide jer djeluju iz okruženja “čopora”.
    Izgleda da nema ni vođe tog čopora pa da kaže…:stante ljudi malo, možda pretjerujemo?”



    28
    -9

    37
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Galama je zbog toga jer to nije utjecalo na C.S i zbog toga sto su Max i Lewis radili isto i prosli bez sankcija. Max klopi Vettela ili Kimija po ko zna koji put kazni nema ni na vidiku dok Vettel na svakoj grecsi popije kaznu i negativne bodove. Stvar je u nejednakom kriteriju za odredene vozace.Kako Lauda nije rekao gdje su kazne kada bi RB sjebao Ferrariju utrke protekle 2 godine? Naravno sutio je kao pizda jer mu je odgovoaralo.



      16
      13

      3
      • Nigel Mansell
        The Simpsons Prikaži

        Ja ne vidim nejednaki kriterij i ne postoji zavjera proriv Vettela i Ferrarija.
        Skupi dokumentaciju i videa od tuđih neprocesuiranih situacija i grešaka od strane FIA , stavi u neku fasciklu i pravac na neki sud koji će pogledati dokaze.?
        Ja se ne sjećam da je neko blokirao vozača tako da je ovaj morao izaći van staze i da nije dobio kaznu?
        Ako ima takvo šta volio bih pogledati?
        https://www.youtube.com/watch?v=Yff0tnKaxeE
        Evo tebi video pa usporedi ?



        2
        -8

        10
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        onda bajice po naocale +5 dioptriju jer ne vidis dobro. Ili si samo subjektivan. Ja sam navijac Alonsa i Ferrarija a seba nisam mogao smisliti. No cinjenica je da za jedne pravila vrijede a za druge ne. Jedni dobivaju kazne dok neki vozaci za isti stvar ne. Hoces da ti pojasnim ? Pogledaj kvale u Kandai gdje je Vettel blokiran i pogledaj kvale gdje je lani Lewis blokirao vozaca u brzom krugu u silverstonu ako se ne varam. Pa gdje bi on bio kaznjen kada je Alonsu smetao citav brzi krug na hungaroringu 2007 bez sankicja. Subjektivnost na najvisem nivou. Da ne pricam koliko su puta on i Max blokirali druge gurali ih van bez sankcija. Max 10 puta mjenja smjer na kocenju i ne dobije ni jednu kaznu a Vettel to napravi prvi put i popije kaznu. Da bi nakon toga Max to opet izveo par puta i opet bez sankcija i to cak kada je Ricija izbacio iz utrke. Lewis je koliko puta Masu satrao i jel je kaznjen? Lani je namjerno pustio da bolid klizi iz zavoja u Baku da se Vettel naguzi a to se jednostavno ne radi. To su daleko gore stvari nego ovo jucer pa neki rade sto zele a neki su uredno kaznjeni. Je greska je Ferrarija jer nisu upozorili Seba no ako za to nisu kaznjavali pojedini vozace nisu trebali ni jucer ili jednostavno onda trebaju dijeliti svima kazne za to. I kraj price. Nitko ne porice da je kazna ne zasluzena no ocito kazne postoje za jedne a za druge ne i jos zalosnije je da pojedinci ne vide da su Lewis i Max kao 2 licka medvjeda zasticeni a rade realtivno cesto prljave poteze. Lewis ne preza za nicime kada mu je prvenstvo upitno sto se vidjelo 2016. Ne bi a rekao da je to C.S unistilo krug ali je bilo bez ikakvog utjecaja na ikoga. Ako su tim kriterijem gledali to do sada nisu ni sada trebali trenirati strogocu. Jasno je meni da se mercedes fanovi nasladuju ovakvim situacijama i da ste slijepi na ovo no da je obrnuto pisali bi malo drugacije. No s ovim LM grupa ne da ce postici veci zanimljivost u natjecanju nego i otjerati i one koji jos gledaju. Mjenjanje guma plus pogodovanja sudackim odlukama SC tokom utrke isl je vec smjesno i negledljivo.



        6
        6

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        I ne bitno je el je netko morao van staze ili je morao po stazi usporiti kao kod Lewisa. Krug je unisten obojici a kaznu je dobio samo jedan za blokadu.



        3
        3

        0
      • Nigel Mansell
        The Simpsons Prikaži

        Ne navijam ni za Ham ni za Vett.
        Kome trebaju naočale ne bih komentirao.
        Moj prijedlog je da pojedinci skinu navijačke pa će progledati. ;)



        1
        -2

        3
    • Lewis Hamilton 44
      Berislav Donator Prikaži

      Bravooo Simpsone.



      3
      -2

      5
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Ajde ti kad pises bravo, sada lijepo prebroj sve incidente Maxa i RBa naspram Ferrarija od kada je ovaj promoviran u Rb i prebroj koliko je utrka unistio Ferrariju odnosno radio zabranjena kretanja na staxi i koliko je dobio kazni. I reci mi da li je Lewis lani zasluzio kaznu za blokiranje brzo kruga u VB? To sto Ferrar8jevih navijaca ima vise je nebitno i i ne generaliziraj kada pises o Ferrarijevim navijacima nego reci otvoreno. Kako je moguce da netko kraj 30 incidenata u 3 godine dobije 2 kazne a netko za samo zadnja 2 2 kazne? To je matrmatika i cinjenice. Ovo izneseno su argumenti a vi samo pisete o coporativnom branjenju Ferrarija .Shvatite da nije poanta Vettel i Ferrari nego drugi koji rade to isto i gore bez sankcija u prvom redu Max. Max je za volanom Rba Ferrariju izbio sam preko 100 bodova ako ne i vise. Da se mene pita ja bi nagodonu doveo Riciarda i Lecleca u Ferrari samo da se zna koliko mi je Vettel drag. Ali i vi ostali ga ke… nemilo i subjektivno.



        4
        4

        0
      • Nigel Mansell
        The Simpsons Prikaži

        @Alonso1983
        De ti prebroj te incidente?
        Ti negoduješ pa bi bilo korektno od tebe da ti to uradiš pošto ja i još neki mislimo da je suđenje od strane FIA, hajmo reći, solidno. Grešaka ima ali sve u svemu podnošljivo.
        Otvori novu temu na forumu i trpaj videa i FIA na obrazloženja istih pa ćemo se raspravljati kad nemamo pametnijeg posla.



        1
        -1

        2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        podnosljivo vama dok se primadona ne dira. Zavrsili smo na ovome i za ubuduce. Max ima 30 incidenata u 3 godine u red bulu i 2 kazne. Vetel za zadnja dva ima 2 kazne. Cinjenice su tu a ti pricaj s berislavam o navijackim naocalama jer vas par jedino to ne vidi. Ne moras se truditi odg. jer me ne zanima subjektivnost



        4
        4

        0
      • Nigel Mansell
        The Simpsons Prikaži

        Kome to “vama”?
        Ponovo napominjem da nisam navijač Hamiltona ni Maxa a ti uporno pakuješ.
        Uživaj kolega. Upravu si.



        1
        -1

        2
  19. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    kako je krenulo….očekujem uvođenje kazni za prekoračenje brzine na stazi svima koji imaju svijetlu put…to je moderno u americi zadnjih godina, pa sad to trebamo akceptirati svuda po svijetu gdje živimo. birokrati nikad nisu donijeli niti jedno pozitivno rješenje nigdje, ali zato vidimo da su u stanju sve uništiti do neprepoznatljivosti…ova sezona se odlučuje kroz kazne koje takvi nameću….neofeudalizam se pojavljuje kao jedina istina i pravda? što mislite što bi se dogodilo da vettel digne glas? bio bi diskvalificiran zauvijek!….sve ovo liči od zimskog perioda do sada kao predviđanja o sigurnoj američkoj predsjednici clinton…pa je tako “najbolji posao preko zime” po pisanju svih takvih medija prerastao u tužakanje, kažnjavanje i jednako tako podmetanje falš “informacija” kao meritum stvari… ovo postaje birokratska sprdačina, a ne utrkivanje !



    21
    8

    13
  20. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    zaslužena kazna po ovakvim pravilima.



    8
    5

    3
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      zaslužena je, to je svima jasno, no ono što meni nije jasno je kako drugi ne dobivaju kazne za isto.
      Vettela je u Kanadi blokiralo 3 bolida….nikom ništa.
      To je problem, a ne sama kazna.



      23
      19

      4
  21. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Da bi sport funkcionirao moraju postojati pravila po kojima se sport i natjecanje odvijaji. Ta pravila kazuju kako se učesnici i djelatnici moraju ponašati da bi se natjecanja mogla pravedno odvijati. Sportska natjecanja ne poznaju demokraciju, koja se jedino primjenjuje pri stvaranju pravila. Pobjeđuju samo najbolji. Nisu li zadovoljni uvijetima natjecanja, jedini izlaz je izlazak iz natjecanja ili „pognuti glavu“ i……..!
    Pišem ovo jer ovdje primjećujem lagano promoviranje anarhije u sportskom natjecanju. Nekako kao da želimo svojim aršinom krojiti pravila drugima. Nebu ‘šlo! Nemože se netko/bilo tko ponašati na stazi, gdje ima više vozača, kao da je sam na njoj. Zato je Seb pognuo glavu.



    4
    -6

    10
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Smatram da nitko objektivan ne spori kaznu ako se sam incident izolira i tako sagleda..



      7
      7

      0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Pa zašto se onda suci ne pridržavaju onoga što je napisano u tvom postu, Berislave?
      Ništa više.
      Ovdje se piše kako su se digli forumaši jer je su u pitanju Vettel i Ferrari.
      Zašto nije bilo ovakvih postova nakon one situacije u Kanadi ili nakon situacije u Silverstoneu prošle godine?
      Ili u brojnim “Max-ovim” situacijama koje su dobrim dijelom išle na štetu Ferrarijevih vozača.
      Zašto?
      Vjerovatno jer u bedžu stoji broj “44”.
      Ako i ima “prizivanja” anarhije, puno više je postova u kojima se priziva “samo korištenje istih aršina i kriterija prilikom odlučivanja o kazni”.
      Evo, @Crash je to prosto i jednostavno sročio.
      Niko ovdje ne spori “krivnju” Vettela.



      16
      14

      2
    • FSV Prikaži

      O cemu ti pricas?Govorimo da kazne nisu za svakoga iste.Slazem se da treba sankcionisati sve koji grese,ali onda sankcionisi sve jednako!



      4
      4

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.