Alonso: Ja sam jedan od najboljih ikad u F1

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 61 komentara

Fernando Alonso sebe smatra jednim od najboljih vozača ikad u Formuli 1.

Ovog vikenda Španjolac vozi svoj 300. GP vikend, a u karijeri je osvojio dva svjetska prvenstva – 2005. i 2006. i 32 pobjede. Iako je posljednja pobjeda došla davne 2013. godine – još uvijek ga mnogi smatraju jednim od najboljih vozača na gridu.

“Ja sam jedan od najboljih vozača ikad u Formuli 1,” izjavio je Alonso za BBC.

“Možda nisam najbrži u utrci ili na kiši, ali sam 9,5/10 u svim područjima. Pokušavam profitirati od toga.”

Španjolac je vjerojatno najveći dio navijača pridobio dok je bio u Ferrariju gdje je dva puta propustio osvojiti naslov s bolidom kojem je jača strana često bila sjajna pouzdanost, a ne najbolje performanse.

Tri puta je gubio titule u posljednjoj utrci sezone, a od 2015. godine mu je karijera nezaustavljivo krenula nizbrdo. Priključio se McLarenu koji je patio od prosječnog bolida i još više od katastrofalne pogonske jedinice. Od ove sezone surađuju s Renaultom pa su donekle riješili problem pogonske jedinice, ali je sad na vidjelo izišao mediokritet dizajnerskog odsjeka McLarena.

“Propustio sam neke prilike,” osvrće se Alonso na svoju karijeru.

“Mogao sam osvojiti 4 ili 5 naslova, ali istovremeno se osjećam počašćen što sam imao priliku voziti 18 sezona u Formuli 1.”

“Imam jako puno dobrih uspomena. Puno dobrih i loših trenutaka, ali dva naslova svjetskog prvaka su definitivno veliki uspjesi.”

Alonso je napomenuo da ima višegodišnji ugovor s McLarenom, ali nije poznato hoće li taj ugovor nastaviti ispunjati u Formuli 1 ili će sreću potražiti u nekoj drugoj seriji.

Odluka bi trebala doći nakon ljetne pauze koja počinje nakon VN Mađarske – 29. srpnja.


Odgovor

61 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    E da nisi imao toliki ego imao bi i vise naslova… Za mene uz Hamiltona, najbolji vozac sadasnje generacije.



    12
    -2

    14
  2. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Jesi, ali nikad neću cijeniti kada to neko govori o sebi, nasuprot onome kada pusti da njegova djela govore za njega i rivali odaju počast.



    15
    6

    9
    • Nando
      Matek14 Prikaži

      Za njega su to vec rekli i bivsi i sadasnji vozaci i sefovi momcadi, zaposlenici, novinari, fanovi.. ne vidim problem da on ne izjavi isto to.. bas suprotno, da ne izjavi ovako nesto ispalo bi da se srami toga.. a jel se ima razloga sramit toga? Nema!
      Treba uzeti u obzir i kontekst ove izjave cemu je (pretpostavljam) prethodilo pitanje u stilu smatrate li se jednim od najvecih.. sto ce odgovorit na to? Ne, ne smatram se – dok drzi figu u dzepu.. da kaze tako nesto opet bi se javili pametnjakovici koji bi rekli alonso laze itd..

      Hejtali ga mnogi (zbog ega i toga da je specificna, karakterna i temperamentna osoba – jbg spanjolac je) ili ne, cinjenica je da je jedan od najvecih vozaca od kad postoji ovo natjecanje i da je trenutno medu najboljim (ako ne i najbolji) vozac na gridu..



      18
      0

      18
      • Nando
        Lux14 Prikaži

        Potpis.
        Sam pusti ove ignorant fanove. Ne mogu shvatiti da ne moraš mrziti ili kenjat po rivalu tvog omiljenog vozača ili momčadi da bi bio pravi fan te osobe ili momčadi.



        16
        11

        5
  3. Sebastian Vettel 5
    ZamaF1 Prikaži

    Da se nisi usro 2010. u zadnjoj trci i da nisi sjebo 2007. mozda i bi bio…ovako ces bit zapamćen kao lik sa uvjerljivo najgorim odlukama u F1, a i ova izjava je jedna od njih…to što si ti trebao reci o sebi mi sve govori.



    29
    7

    22
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Ne znam trebam li prokomentirati uopce…Covjek koji je od 2001. u F1 i koji je nakon 80 krugova u F1 bolidu dobio mjesto u Minardiju za cijelu sezonu, koji je pokopao sve svoje timske kolege osim Hamiltona (i kako stoji Buttona, ali ta 2015 je bila lutrija tko ce zavrsiti, a tko ne), covjek koji je zaustavio Schumacherov niz i pobjedio ga izravno na stazi…Najgore odluke u zivotu, a vozio za dva najtrofejnija tima u povijesti F1 i Renaultu (u tom trenutku uspjesnom timu). Mozda ne u pravo vrijeme, ali nitko nije mogao predvidjeti da ce ovaj projekt propasti (McH) ili da ce Red Bull biti brzi od Ferrarija. Cak i ona propustena prilika za Merc je cudna situacija. Pa tko bi otisao iz Ferrarija koji je drugi najbrzi bolid bio, a i ako nije onda se barem borio za naslov, u Mercedes koji pokusava uloviti postolje. “Da se nije usrao 2010” hahahah. Tako je razbij bolid, ubij sebe i Vitalija, sam je kriv za strategiju pokrivanja Webbera ili incidenta izmedu Schumija i Liuzzija (nisam siguran je li to bio on, ali FI uglavnom). Ne krivim tu ni Ferrari (jer je Webber bio blize Alonsu u poretku nego Vettel), a niti Alonsa koji nije mogao uciniti vise ?. U svakom slucaju postigao je sve sto je mogao. Zaradio novaca koliko je malotko zaradio, vozio u najtrazenijim timovima, osvojio dva naslova pored Schumija sto je dodatni plus i sa 36 godina vozi bolje nego itko drugi (tu su Vettel i Hamilton, ali znate da sam ja Alonsovac ?) prema tome ostat ce on upamcen kao vozacina , a ne ovako kako kazes.



      32
      19

      13
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Zapravo FIA je zaustavila Ferrari i Schumija 2005…ako striktno želimo gledati, a ne Alonso jer Schumi nikada nije bio ni u prilici osvojiti to prvenstvo.



        22
        14

        8
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Da, Ferrari uopšte nije bio konkurentan te godine.
        Ferdo i Renault su se borili sa Kimijem i Mclarenom.



        13
        11

        2
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Mislio sam na 2006. prvenstveno jer je 2005. bila Alonso vs Kimi, ali uvijek me nekako na te naslove asocira da je prekinio Schumijev niz



        8
        1

        7
      • Sebastian Vettel 5
        ZamaF1 Prikaži

        Zato je sam kriv sto nije mogao preteci jedan bolid 3/4 utrke…kao sto mu je rekao Andrea Stella: “Imas veliki talent, iskoristi ga!”….Iiiii nije uspio. Ne znam sta vise tribam reci za Abu Dhabi. Ovo sto si rekao “nitko nije mogao predvidjeti da ce ovaj projekt propasti (McH) ili da ce Red Bull biti brzi od Ferrarija” je upravo i razlog zasto su to i lose odluke. Ferrari ne toliko upravo zbog toga sto su i imali bolid sposoban za pobjede, ali McLaren je bio totalna katastrofa i to oba puta kad je presao. Ne kažem da nije dobar vozač, dapače…ali ova izjava mi blago rečeno zvuci kao da neko ide sam sebi podudlat



        7
        -4

        11
  4. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Možda nisam najbrži u utrci ili na kiši, ali sam 9,5/10 u svim područjima.

    Slažem se sa ovom izjavom.
    Da je znao čuvati jezik i kontrolisati svoje postupke, sigurno bi ostao upisan u istoriji kao jedan od najvećih.
    Ovako će ga pamtiti sadašnje generacije još nekoliko godina i sve će to pasti u zaborav.



    14
    4

    10
    • Charles Leclerc
      F12000 Prikaži

      Točno to, samo se rezultati pamte.
      Kad prođe neko vrijeme iz sječanja će izblijediti ono: “bio sam 9.5 u svim segmentima” sjećati će se samo 4-5 titula od Vettela i Hamiltona.



      10
      5

      5
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Pa ne slažem se da se samo rezultati pamte.
      Pamti se i kako je se došlo do tih rezultata.
      Koliko god on pričao da nije imao sreće, činjenica ostaje da nije ni on dao sve od sebe u određenim trenutcima koji su odlučivali da li će biti viceprvak ili prvak.
      Znači mogao je, a nije. Mislim da to njega najviše i žulja.
      Ovo prvenstveno mislim na događaje van staze.



      4
      0

      4
      • Charles Leclerc
        F12000 Prikaži

        Mislim da vecina ne zna strahovitu Fangiovu statistiku da je s 4 razlicita tima osvojio 5 titula, a kamo li na koji nacin svaku zasebno.
        Samo najgorljivi fanovi pamte da su se Senna, Prost i Schumi namjerno sudarali radi titule.



        1
        0

        1
  5. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Da, treći po F1 Metrics matematici, iza Clarka i Stewarta. :chill:



    7
    0

    7
  6. Haas
    V-T-L Prikaži

    Ja sam jedan od najpokvarenijih ikad u F1



    25
    -1

    26
  7. Nando
    Lux14 Prikaži

    Ajmo sad otvorit Pandorinu kutiju za njegov 300. GP.



    12
    11

    1
  8. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Nisam ga volio jer je skinuo Schumacher a koji je u mojim dječačkim očima bio sve.
    Ali svojim vožnjama u krnjem ferariju me kupio zauvijek i pored ricija Kimija leclerca ja bi radije njega u ferariju na sezonu dvije



    30
    19

    11
  9. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Netko tko ne iskoristi svoje šanse kada je mogao ne može se smatrati najboljim…ovdje ne govorimo o tome da je imao ovakav ili onakav bolid već čisto sve ono što čini vozača kompletnim.

    Imao je šansu 2007. i 2008. da nije bio totalni idiot…a 2010. je realno sam uprskao sezonu koju je mogao osvojiti da nije napravio grešku u Kini sa preranim startom kao i u Japanu gdje je u prvom zavoju sve izgubio…RBR nije imao dobru pouzdanost, a i unutarmomčadska borba i tada puno mlad Vettel su mu sigurno pomagali i otvorili vrata.

    2012. je bila sezona kaosa…5 različitih bolida su se borili sa naslov i svi su tu bili negdje unutar 3 do 5 desetinki ovisno o stazi…RBR je opet imao lošu pouzdanost koja je zapravo i dovela prvenstvo do zadnje utrke u kojoj se sve odlučivalo…Webber je sve šanse ispucao te sezone u Koreji…da Alonso je imao Spa incident 2012 u kojemu nije bio kriv, ali to je tako…McLaren je možda imao i najbrži bolid te sezone koji samo iz njima poznatih razloga nisu iskoristili.

    Alonso je takav kakav je…odličan vozač, ali ne toliko koliko se ipak on sam promovira i koliko sam sebe diže pa onda i fanovi to pomisle…nažalost njegov ego i određena samouvjerenost da je možda TOLIKO bolji od drugih ga je koštala većih uspjeha…kao i poniznost u trenutcima kada ne treba kritizirati momčad i podcjenjivanje određenih vozača…svi ti elementi su jako važni…možda i važniji od nekih drugih stvari.



    26
    9

    17
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      McLaren je bio te godine treći tim iako su imali uz najjači dvojac sastavljen od dva svjetska prvaka.
      Tako da ne znam odakle taj zaključak. Ako su bili brži na pet utrka ne znači da su bili najbrži u sezoni.
      Iako se slažem sa 95% tvog posta, mislim da si preoštar prema njemu. Uvjeren sam da si drugačije gledao na sve te situacije dok je vozio za Ferrari.
      Kao što drugačije gledaš i na Vettelove greške dok vozi za Ferrari.
      Da se razumijemo, nemam simpatija prema njemu, ni kao vozaču ni ostalo.
      Dosta ljudi će reći da jede ono što je i zaslužio. I ja se slažem sa njima.
      Ali ne mogu da ne kažem, da je to sve moglo drugačije ispasti. Vrlo lako je mogao biti 6xWDC. To ne može svatko.



      10
      3

      7
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        McLaren je imao 7 pobjeda i 8 PP-a…jednako kao i RBR…nisu nikako bili treća ekipa…u najmanju ruku su bili tu negdje sa RBR-om, ako ne i brži na određenim stazama.

        Naravno da uvijek želim da Ferrari pobjedi…i kada je bio Alonso naravno da sam podržavao ekipu…to nije upitno.
        Činjenice su te da je on specifičan lik koji ponekad krivi sve oko sebe, ali nikada sebe ne dovodi u pitanje…kritiziranje ekipe, podcjenjivanje drugih vozača…to je sve istina.

        Naravno da je odličan vozač…to ja ne sporim no treba biti realan.

        Nema ekipe s kojom nije na kraju otišao u lošim ili sumnjivim odnosima…pa nisu valjda sve te ekipe krive?



        10
        7

        3
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Zaboravio sam da su imali 7 pobjeda.
        Ne slažem se ni da su bili u rangu sa RB. Ali nije to ni bitno.
        Ostalo je sve pet (što se mene tiče :) )


        0
        -5

        5
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Apsolutno se slažem.
        Nisi bili u rangu sa Red Bullom.
        Bili su malo iznad Red Bulla.
        Za nijansu (kad se sve sagleda) vjerovatno najbolji bolid 2012.



        3
        2

        1
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Doduše ja sam zaboravio da je tada za Ferrari vozio najbolji vozač svih vremena, koji je samo zahvaljujući svojim sposobnostima da izvuče 120% držao Ferrari u igri do zadnjeg trenutka.
        Ne znam samo što sada pljujete po njemu kad si već takvog uvjerenja



        1
        -4

        5
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Zna se dobro o kome sam pisao. ;)


        0
        0

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Dobar ti je apotekar.
        Ja sam imao lijepu i konstruktivnu raspravu sa Ferrarijem o FA, kao komentar na članak u kojem se samo FA spominje.
        To što su tebi priviđaju drugi vozači na svakom ćošku, to već stručnjaci zovu frustracijom, kao rezultat nemoći, dok gledaš kako ti taj vozač rastura tvoje ljubimce na proste faktore, a ti ubjeđen da je sve to splet okolnosti i rezultat loše sreće.


        0
        -3

        3
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        WTF, o čemu sad ti?
        Koji vozač, koji ljubimci (ja sam u F1 imao samo dvojicu, trenutno nemam ni jednog ljubimca, samo Ferrari kao ekipa), ubacili ste u priču Mclaren 2012. (vas dvojica, nisam ja, i moj zadnji post, sinoć u19:22, se refererirao na Mclaren 2012), ko to koga rastura na proste faktore, o kakvim frustracijama pričaš, kakva priviđanja, dobrog sam zdravlja, a u apoteku obično idem kad djeci treba kakav sirup, lijek, kapi krema,…..
        I ja sam se takođe složio u svemu sa @Ferrarijem, kao i ti (jedino što ti misliš da je RB bio bolji od Mcl 2012, @Ferrari i ja ne mislimo), tako da ne kontam tvoja zadnja dva posta, vrijeđanje između redova i pominjanje apotekara…..
        :facepalm:



        2
        1

        1
  10. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Joj, Ante Vetma……. kako si mogao sada “pustiti OVAKVU vijest u eter”? ;)
    Sada će biti komentara sve do početka današnjih kvalifikacija……. :)



    15
    12

    3
  11. Juan Manuel Fangio
    rudi Prikaži

    skromnost je vrlina. a naš Fernando ne pati od toga,čak bi rekao da je skromno skroman. najjači je stvarno.takav lik se ne rađa masu puta. nikad dosadno sa Nandom. oćemo Nanda za pridsjednika. ako ne bi bilo bolje u svoj ovoj tuzi odma bi se iselija dikod.u Nandiju.



    6
    -4

    10
  12. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Jedan od najboljih 20…



    13
    1

    12
  13. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Izgleda da ga nitko neće.
    Inače dobro kaže,ali bolje da je samo mislio. Ipak ga peče deficit u odnosu na SV i LH,oni su ipak 10/10.



    15
    -6

    21
    • Fe3alo Prikaži

      Točno majstore, 10 od 10 ali čak 7-8 puta u nedvojbeno najboljem bolidu za tu sezonu kad su postali prvaci … Posjedni danas Hamiltona u Haas ili t Rosso , hoće li upisati koji bod do kraja sezone, ( u f indi ili Renaultu vjerojatno da)za vettela bih rekao da, više ga cijenim od luja…



      13
      10

      3
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Kakve glupe usporedbe sa Toro Rossom ili Haasom…

        Ako je K-Mag i Gasly upisao bodove u ta dva bolida…zašto ne bi Vettel i Hamilton? Jedan je i dobio utrku u Toro Rossu…

        Hamilton nikada doduše nije vozio za tim koji nije top…to je istina (2009. u prvoj polovici je bila jako loša za McLaren), ali opet…možemo kazati da je Senna osvojio u daleko najboljem bolidu, Mansell, Fangio, Lauda itd…neće sigurno Sauber ili Toro Rosso osvojiti titulu.



        8
        5

        3
      • Alain Prost
        Alain Prost Prikaži

        Da si sposoban čitati s razumijevanjem shvatio bi da sam samo potvrdio Alonsove riječi.
        A zašto bi LH, ili npr. SV, 4x prvaci išli u Hass ili Toro rosso, zašto ne bi Alonso išao tamo?


        0
        -1

        1
  14. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Eh, kad bi tako svi vozači u F1 mogli biti iskreni kao Alonso, pa gdje bi im bio kraj.



    17
    15

    2
  15. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Bas radi tvog dugog jezika nisi jedan od najboljih



    12
    -4

    16
  16. mika Prikaži

    Izvrstan vozač ali moralna nula. Da nema takvih interesa i lobija u F1, 2007 bi mu bila zadnja sezona.



    11
    -14

    25
    • Fe3alo Prikaži

      Ne znam koja je tvoja definicija morala da ga ocjenjuješ sa o”; ne sjećam se da je ikad prvi zakuhao nešto nesportski na stazi , a pitam se kako bi neki drugi od vrhunskih šampiona današnjice bio suzdržan da se vozi posljednjih godina u prilično nekonkurentnim krntijama kao što on nažalost mora. Da su mu bili u domeni Ferrari ili red bull iz najboljih dana Schumachera ili Vettel i Fernando bi danas bio prvak 5-6 puta što vrlo pouzdano potkrepljuje činjenica da je u tom periodu bio još 3 puta drugi na kraju sezone isključivo iz Ferrarija ili red Billa. A ako Fernanda još zbog nečega dodatno mrziš to neće umanjiti njegovo povremeno savršenstvo i više nego zaslužene 2 titule.



      12
      1

      11
  17. Nando
    Matek14 Prikaži

    https://twitter.com/SkySportsF1/status/1005405531098570753

    Toliko o toj njegovoj famoznoj “bahatoj” izjavi.. ovaj clanak je napisan previse senzacionalisticki sto nije do sad bila praksa ovog portala i nadam se da nece biti u buducnosti jer to jako spusta kvalitetu istog i kako je kolega Lux napisao, otvara Pandorinu kutiju bespotrebno.. bolje bi vam bilo da ste napisali clanak o 300. utrci, al ok..



    25
    23

    2
    • Nando
      Lux14 Prikaži

      Vidi se i na Alonsu da mu je glupo odgovarati na takvo apsurdno pitanje. Kad dobiješ pitanje: “Smatraš li se najvećim vozačem svih vremena?” stvarno ne znam šta odgovoriti a da ne ispadneš budala. Il ćeš bit egoist, a ne možeš ni reći:”Ma ja ti nisam ni među najboljima” jer te sam novinar (koji je uz to i bivši vozač) svrstao pod tu kategoriju postavljanjem takvog pitanja.



      11
      10

      1
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        stvarno ne znam šta odgovoriti a da ne ispadneš budala

        “Na drugima je da to ocjenjuju”?



        6
        -10

        16
      • Nando
        Lux14 Prikaži

        jer te sam novinar (koji je uz to i bivši vozač) svrstao pod tu kategoriju postavljanjem takvog pitanja.



        3
        2

        1
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        “Na drugima je da to ocjenjuju, meni je čast što mi postavljate takvo pitanje”?

        Ja osobno ne padam na mesijanske tipove kao što mi se čine da su Alonso ili Ibrahimović, bez obzira na ogroman talent kojeg imaju obojica. Ali dobro, to je na svakome od nas da simpatizira koga hoće, i obrnuto.

        Doduše, “potreba za skromnošću kod top vozača” je zanimljiva tema za raspravu. Koliko god ljudima može biti simpatična ili smiješna takva samohvala – skromnost je važna u svemu, uključujući sport, biznis i bilo kakve visokoprofilne poslove. Svijest o samom sebi je karakterna crta koja karakterizira uspješne vođe, a arogancija je crta koja karakterizira frustrirane i osobe koje misle da su neostvareni ili slabije ostvareni (underachiever, ne pada mi na pamet dobra riječ u našem jaziku). Skromnost kod kompetentne osobe kreira okruženje u kojem se uči i razvija, potiče i motivira sve oko te osobe. Arogantni, predirektni ili drski vođe se odvajaju od kolega (bilo da su im nadređeni ili podređeni). Mogu dalje, ali o ovoj temi se lako pronađe kvalitetnih materijala za čitanje u psihologiji, a uz to je zanimljivo i ovako na prvu loptu.



        14
        -3

        17
      • Nando
        Matek14 Prikaži

        Vetma u cijeloj prici zaboravljas 2 stvari.. prva je da je alonso rekao kroz uz uzdah i smijeh da je najbolji, a drugo je dio koji nisi napisao u clanku a to je kada kaze “probably not the best” te nakon toga nastavlja s ovim sto si napisao “mozda nisam najbrzi…”
        I u clanku nedostaje kontekst izjave a to je pitanje brundela “smatras li se najboljim”..
        To sve negira i clanak i tvoje stavove koje si tu sad iznio



        18
        16

        2
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Članak nije pisan prema videu od Sky nego prema tekstu s BBC, tako da nisam namjerno izostavio “uzdah i smijeh”.

        Bez obzira na to, skromnost kod kompetentnih ljudi je vrlina, a ne mana. Onaj tko ima potrebu uzdizati sam sebe najčešće kompenzira neke stvari. Ne vidim kako je to negirano.



        2
        -15

        17
      • Nando
        Lux14 Prikaži

        Slažem se da su arogancija i pretjerana samouvjerenost jako ružne osobine i da nikad ne vode dobromu. Izvor skromnosti je često u poniznosti, a ja mislim da je to rijetkost kod vozača. Ja nikad ne bi usporedio Ibrahimovića sa Alonsom jer je Imbra (bez uvrede) imao stvarno kretenske postupke koji nemaju veze sa sportom, a ni sa mozgom (ispričavam se obožavateljima). Sad, nitko od nas ne pozna Fernanda, pa i sve što pišemo može i ne mora biti istina. Ja Fernanda ne smatram smradom jer npr. otvorio karting školu za malu djecu, prvo u Španjolskoj a sad masovno u Kini, zato što je UNICEF-ov ambasador i još nešto u FIA-i, zato jer se jako rijetko ponaša bezobrazno prema novinarima (za razliku od nekih, ali onda ti dobiju etiketu savage), jer je prisutan (kolko tolko, ne znamo puno) u dobrotvornom radu itd. Sad, neko će to protumačiti kao ja, a to je da je relativno ok tip, a neko će to protumačiti kao način za podizanje vlastitog rejtinga. Neka svatko zaključi za sebe.
        Ali to opet nema veze s time koliko je dobar vozač kada stavi kacigu na glavu, a to bi kod sportskih uzora trebalo biti najbitnije.



        23
        21

        2
  18. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    Za mene najbolji vozač na gridu. Ujedno baksuz je žešći, što zbog brojnih izjava što zbog upitnih odluka kroz karijeru. Također da se riješio Briatorea kao frenda upitnog morala možda bi neke stvari kroz njegovu karijeru bile ispravnije.
    Što se tiče talenta, vožnje bez mane.
    Ono što je meni sad dosta sporno je nastavak njegove karijere u F1. Puno se tu pričalo o Hondi kao uzroku svih problema, otišla je Honda a McLaren poprilično zaostaje. Također Također dosta “luta” u druge serije. Vjerojatno ga novac još samo drži u F1 jer drugdje nigdje neće zarađivati silne milijune, ali isto tako šteta što nije u prilici biti jedan od kandidata za top momčad. Tu si je naravno sam kriv, ali ono šteta što netko Wolffu ne sugerira ugovor na godinu dana. Jedna probna godina. Hamilton koliko znam nema ništa protiv bilo kojeg vozača kao potencijalnog timskog kolegu, pa zašto ne!?!?

    Jer u jednom je F1 definitivno postala predvidljiva, a to je da zbog mira u kući ne treba imati dva pijetla. Ma hebeš ti to. Di ćeš bolji PR od Alonsa i Hamiltona u istoj momčadi .



    11
    9

    2
  19. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Samo je tvoj ego veči od tebe.



    1
    -6

    7
  20. Fernando Alonso
    Johnny Bravo Prikaži

    Pozdrav svima od Makedonija
    Navijam za Alonso,za mene najbolji,sto se tice negovim izjavama o sebi ,to est da zraci od samopouzdanja,slicne izjave su dale mnogi velikani:

    Roland Regan:””Ja sam najbolji Pretsedatel svih vremena “” i to je ponovio uvek
    Silvio Berluskoni:”Ja sam Italija””
    Kasijus Klei”Ja sam najbolji bokser svih vremena””

    Sto se tice u stazi,uvek se borio fer sprema rivalima,ne kao Shumaher sto je postupio idiotski prema Damon Hill (englezi jos ne mogu da zaboravaju) ili prema Zhak Vilnev u poslednoj stazi 97’za borbu za NASLOV
    Alonso sa svojim kolegama nije trazio popust pozicije ,uvijek se borio i pobedio ih svih,osim u 2007 sa hamiltonom,ali i tamo zavrsio 4:4 sa pobedama.
    Nikad nije imao dominantan bolid
    Vrlo retko imao je pomoc od ekipe u strategiju
    Sprema meni on je ravnopravan sa Hamiltonom i Vetel,i oni nisu bolji od Alonsa,sto se tice mladih oni moraju da pobeduju i da osvajaju sampionat pa tek onda da se sporeduju sa Alo,Ham i Vet.
    Izvinjavam se zbog nekih gresaka u pisanju.
    Pozdrav svima i prodolzicu da svaki dan da citam ovaj portal i vasih komantari



    18
    14

    4
  21. OnlyAlonso Prikaži

    Naravno da jesi….zasto takvo pitanje uopce???kaj je s glavom…??????



    2
    1

    1
  22. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    Na ovakve teme i vijesti f1puls i gp1.hr trebaju iskljuciti komentare, jer se UNAPRIJED zna kakvi ce biti. Necu ni da čitam komentare…necu da nazovem kakvih..ljudi…nismo džaba s balkana, Z’BRDA i I’ŠUME. :)



    45
    39

    6
  23. Mclaren
    raca Prikaži

    Vidim da dosta spominjete 2012 i razglabate o bolidima, pa bih dodao samo ono što se tiče teme, a tema je Alonso. Te godine, Ferrari je imao osjetno lošiji bolid od McLarena i RB, ali je Alonso imao 3 pobjede i još deset postolja, za razliku od njegovog kolege Masse koji je uspio uhvatiti tek dva postolja. Bez obzira o mom mišljenju o Alonsu koje me je držalo više godina, mora se priznati da je iz sebe izvlačio 120%, a iz bolida 150%, ma šta ko drugačije mislio. I pored takvog bolida, bio je u situaciji osvojiti naslov. To što nije, jebi ga, zato sam napisao samo120%. Jedino mi nije bilo jasno, a niti dan-danas, kako McLaren nije bio bar drugi te godine



    9
    5

    4

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.