Hamilton je rekao Mercedesu da njegov zadnji set guma neće izdržati do kraja

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Lewis Hamilton otkriva da je u drugom stintu na VN Monaka bio zabrinut oko stanja svojih guma i svojoj momčadi je javio da neće izdržati do kraja.

Hamilton je u ranom stadiju utrke zamijenio hypersoft s ultrasoft gumama i nakon toga je morao odraditi čak 66 krugova na njima.

“Rekao sam im da gume neće trajati. Mislim da sam napravio 2 kruga i već sam vidio da su 2/3 gume već pune graininga. To se dogodilo i na hypersoftu također. Ulazim u zavoj i ta stvar klizi prema zidu. Bilo je baš loše.”

“Mislim se, nema šanse da ove gume izdrže 48 krugova, već je počeo graining.”

“Kad vozite možete pogledati gume i vidite različite slojeve. U jednom trenutku pola gume je bilo na nižoj razini od vanjskog dijela gume, kao, cijeli nivo niže. Mogao sam vidjeti nekoliko linija koje označavaju završni sloj i pomislite – ovo postaje prilično ćelavo. Ipak, još su nekako vozile.”

Iako je imao tešku utrku Hamilton je završio na pobjedničkom postolju. Izgubio je 3 boda u odnosu na trenutno glavnog rivala Sebastiana Vettela, ali Britanac nije nezadovoljan.

[vozac broj=”44″ ime=”Lewis Hamilton” momcad=”Mercedes” sezona=”2018″]

“Ne želimo gubiti bodove, ali ovo ćemo definitivno prihvatiti. Kad sam završio utrku pomislio sam da sam mogao biti 7., mogao sam biti 5., moglo je biti puno gore.”

“Ako pogledate prošlu godinu – završili smo na 7. mjestu i to je bio užasan vikend. Mislim da smo ove godine bili puno jači.”

“Kao što sam rekao – u vikend smo ušli uvjereni da smo tek treća najbolja ekipa, a završili smo na 3. mjestu. Prema tome – jako sam zadovoljan. Ovo je staza koja je potencijalno naša najgora, ili među dvije najgore… Vidjet ćemo kad dođemo u Singapur, ali ovo je definitivno pozitivan rezultat!” kaže Hamilton.


Odgovor

3 komentara

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Monako je bila obicna parada, gdje je svatko mogao zamaskirati problem i pritom ne izgubiti pozuciju.
    Kanada ce zapravo pokazati pravo lice hypersofta i tu se nece moci ovako smanjiti tempo a da te nitko ne preskoci.



    23
    23

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Kanada je tradicionalno vrhunska utrka..tamo ce biti show..kako je Monaco bio dosadan tako ce kanada bit zanimljiva-, to je 1/1.



    20
    19

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.