Gasly oduševljen sjajnom utrkom i novim bodovima

Izdvojeno

Toro Rosso stigao je do novih bodova. Na krilima Pierrea Gaslyja, talijanska momčad je na jučerašnjoj VN Monaka osvojila sedmo mjesto i šest novih bodova. Brendon Hartley je, s druge strane, morao odustati nekoliko krugova prije kraja utrke nakon što se u njega zabio Charles Leclerc.

Pierre Gasly

“Moja prva VN Monaka u Formuli 1 i moji drugi bodovi. Iskreno, utrka je bila sjajna! Startali smo deseti i znali smo da će biti teško, ali bolid je bio jako brz. Pazio sam na gume od samog početka, a kad sam imao prostora ispred sebe sam nagazio po gasu zato što sam se osjećao dobro u bolidu.”

“Uspjeli smo izaći ispred ostalih nakon promjene guma, a onda sam se borio kako bih zadržao Hulkenberga iza sebe. Pokušao sam ostati fokusiran i ne praviti greške jer su gume na kraju bile dosta istrošene. Nije nam bilo lako, ali uspjeli smo ostati sedmi. Jako sam sretan!”

Brendon Hartley

“Teška utrka s obzirom gdje smo startali. Imao sam poprilično dobar start, ali onda sam oštetio prednje krilo tijekom prvog kruga u petom zavoju. Gume su se brzo trošile, nedostajalo je downforcea, ali ultrasoft je potrajao sve do kraja.”

“Ranije smo otišli u boks kako bismo pokušali s undercutom. To je bila dobra strategija, na kraju sam lovio Carlosa za deseto mjesto, ali onda me udario jedan od Saubera. Charles i ja smo popričali i rekao mi je da su mu otkazale kočnice. Zaista frustrirajuće, ali to je Monako. Imali smo jak vikend, osim Q1, kada nismo sve posložili kako treba. Sretan sam sa svojom vožnjom, ali jednostavno nije bilo suđeno.”

Toro Rosso je s novim bodovima stigao do sedmog mjesta u poretku konstruktora s 19 bodova.


Odgovor

8 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Počeo je opravdavati status velikog talenta. Zaista me oduševljava i potezima na stazi, a i zrelošću u izjavama i ponašanju.



    23
    20

    3
  2. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    onda ti Gasolyni ne znaš šta je sjajna trka, dok ti je Monaco GP 2018 bila sjajna……..



    2
    -25

    27
  3. Honda
    I2oni Prikaži

    Dobar mali. Ciisto fino zasluzeno. Honda nije izdala petu trku zaredom. Zadovoljni smo gasly I ja :)



    7
    7

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.