Vandoorne: Moje utrke s početka sezone nisu bile dovoljno dobre

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 3 min 0 komentara

Stoffel Vandoorne kaže da ranije utrke s početka sezone nisu bile dovoljno dobre i da se borio s traženjem svog limita zbog problema s pouzdanošću bolida.

Nakon impresivne GP2 karijere i uspješnog stinta u japanskoj Super Formuli od Vandoornea se puno očekivalo kad je promoviran u Formulu 1. No, Belgijski vozač je u prvih pet utrka ispadao u prvoj kvalifikacijskoj rundi, dok je Fernando Alonso uspio izvlačiti više performansi iz bolida.

Vandoorne prihvaća da nije odradio sjajan posao u prvom dijelu sezone, a nedostatku iskustva nikako nije pomogla činjenica da McLarenov bolid nije mogao mirno kružiti bez da ih zadese tehnički problemi.

“Znao sam na početku da nije dovoljno dobro, ali sam također znao da se moramo nositi s hrpom problema,” izjavio je Vandoorne za Autosport.

“Prve utrke definitivno nisu bile dostojne mog standarda, ali to je moja prva sezona u Formuli 1 i sve se treba razviti, uključujući i sam odnos s ekipom i inženjerima.”

“Imali smo jako puno problema i bilo je teško odraditi te stvari.”

“Kad je počelo ići nabolje dobio sam više vremena na stazi, proveo sam više vremena u tvornici, analizirao podatke i proveo više vremena u simulatoru. Tada je sve počelo ići u pravom smjeru.”

McLaren je nakon svibnja i VN Španjolske odradio dodatan posao s Vandoorneom kako bi poboljšali njegovu formu.

Pozvan je u sjedište kako bi radio na simulatoru i prilagodio svoj stil vožnje. McLarenovi inženjeri su dobili instrukcije da malo više uzmu u obzir Vandoorneove želje oko postavljanja bolida.

Nakon toga je ušao u Q3 u Monaku, pobijedio Alonsa u kvalifikacijama Silverstonea, produljio mu se ugovor i na kraju sezone je završio samo četiri boda iza Alonsa.

“Taj period oko Monaka, ali čak i Kanade, Bakua – to je bilo ključno jer smo sakupili jako puno informacija,” objašnjava Vandoorne.

“Jako sam se potrudio i ja, ali i ekipa, pa je sve sjelo na svoje mjesto.” pr7ug6

Nakon što je u juniorskim kategorijama uglavnom dominirao utrkama s vrha poretka Vandoorne kaže da je bilo teško prilagoditi se na gustu sredinu poretka u Formuli 1, ali McLaren očekuje da će sve to bolje izgledati kad dogodine budu imali Renaultov motor.

“Definitivno to nije bila pozicija u kojoj sam htio biti. Radije bih se borio na vrhu za pobjede, tamo se osjećam ugodnije obzirom na sve što sam radio u prošlosti.”

“Mislim da moja ekipa ide u pravom smjeru. Puno promjena se događa i zbog toga smo uzbuđeni. Ali, što se tiče rezultata još je jako teško davati predviđanja.”

“U Formuli 1 je teško predviđati jer morate čekati zimska testiranja. Kad dođemo na prvi test znat ćemo koliko smo dobri.”

[vozac broj=”2″ ime=”Stoffel Vandoorne” momcad=”McLaren”]


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.