Monisha Kaltenborn: Wehrlein ima potencijala da bude F1 prvak

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 6 komentara

Bivša šefica momčadi Sauber, Monisha Kaltenborn, tvrdi da je Pascal Wehrlein materijal za svjetskog prvaka Formule 1. Nakon dvije sezone provedene u najelitnijem oktanskom motorsportu, Nijemac je došao do situacije da nema trkaće mjesto za sljedeću sezonu, iako je obje godine zaredom bio bolji od momčadskog kolege te osvojio jedine bodove za ekipu tijekom sezona 2016. i 2017. Monisha kaže da Pascal nije zaslužio takav razvoj situacije te da se ne cijeni dovoljno ono što je napravio.

“Mislim da ljudi ne cijene dovoljno ono što je Pascal napravio ove sezone. Bez njega momčad ne bi osvojila niti jedan bod. Nadam se da će u budućnosti ponovno dobiti trkaće mjesto u nekoj momčadi, barem to zaslužuje. Pascal ima potencijala da postane F1 prvak s adekvatnom ekipom. To znaju svi koji su surađivali s njim.”

Još nije poznato hoće li mladi Nijemac ostati u Formuli 1 kroz ulogu testnog ili rezervnog vozača neke momčadi, a više nije poznato koliko su odnosi s Mercedesom dobri. Možda bi bolje pitanje bilo postoje li više ikakvi odnosi između Wehrleina i Mercedesa?


Odgovor

6 komentara

  1. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Danas u F1 se ne gleda talent nego tko ima vise para.



    6
    6

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Nije ni Ericsson daleko.



    1
    1

    0
  3. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Pa Monisha, za sada mu fali osnovno sredstvo – bolid



    2
    2

    0
  4. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Vezano za zadnju rečenicu, tj. pitanje u članku, sjetio sam se da sam prije dosta vremena pročitao nešto o mogućem gubitku Mercedesove podrške za Wehrleina, iskopao sam Wolffov citat od prije otprilike mjesec i pol dana:

    “Williams is the only option that remains,” German language reports quote Mercedes team boss Toto Wolff as saying when asked about Wehrlein. “They are considering several drivers. Pascal has a chance but we can do no more than what we have done. At some point a driver needs to stand on his own legs,” Wolff added.

    Šteta u svakom slučaju, Wehrlein se čini kao velik talent, ali jednostavno ga ne ide u pronalaženju momčadi. Jedva je i mjesto u Sauberu našao za 2017., a sad izgleda nema nikakvih opcija za trkaće mjesto 2018. Williams ga navodno ne doživljava, a drugih opcija jednostavno nema.



    4
    4

    0
  5. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Prosječan vozač u najboljem slučaju. Nikad mi nije bio jasan hype oko njega.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.