Kubica odradio prvi F1 test od 2011.

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Kao što je i najavljeno, Robert Kubica vratio se u bolid Formule 1 nakon više od šest godina! Kubica je testirao Lotus E20, njihov bolid iz 2012., obojan u Renaultove aktualne boje.

Kubica je na stazi Ricardo Tormo u Valenciji odradio 115 krugova, a testiranje je uključivalo duge stintove sa puno goriva, kvalifikacijske simulacije te vježbe startova. Postoji mogućnost da će Kubica odraditi još testova s Renaultom.

Podsjetimo, Kubica je 2011. trebao voziti za Renault, ali je između zimskih F1 testiranja doživio tešku nesreću na reliju u Italiji u kojem mu je teško stradala desna ruka.

2013. se vratio utrkivanju i to u reliju gdje je osvojio naslov u WRC2 klasi u svojoj prvoj sezoni. Kasniji nastupi mu nažalost nisu bili tako uspješni. Prošle se godine po prvi put nakon nesreće okušao na utrkivanja na stazama, vozio je sportske automobile na Spa-Francorchampsu u Renault Sport Trophy seriji i osvojio podij.

Ove je godine Kubica trebao nastupati u WEC-u za privatnu LMP1 momčad ByKolles, ali je odustao prije početka sezone. Nakon toga je odradio je testove u bolidima GP3 i Formule E te u LMP2 automobilu, da bi naposljetku odradio i ovaj F1 test.


Odgovor

2 komentara

  1. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Puno je vode proteklo od vremena kada si stvarao svoje ime.
    Danas je F1 prepuna nove mlađarije.
    Ali ako pokažeš znanje, formu i nametneš se, nitko sretniji od mene.



    7
    7

    0
  2. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Uh neznam što bi rerkao Kubica je za mene bio jako dobar vozač u ono vrijeme kada je vozio, ali od onda se je jako puno toga promjenilo. Došli su neki novi dečki formula je ppostala dosta drugačija nego što je bila prije 6 i više godina, tako da se bojim da nebi on više bio ono što je nekad bio.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.