McLaren traži razvojnog vozača preko eSports natjecanja!

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

U suradnji s Logitechom, poznatom računalnom kompanijom, McLaren je pokrenuo revolucionarni natječaj pod nazivom “World’s Fastest Gamer” kojim traži novog vozača za rad u simulatoru preko gamerskog natjecanja.

Zak Brown je izjavio:

“Ovo je iznimno uzbudljiva prilika – ne samo za gamersku industriju, već za sve u McLarenu i motorsport u cjelini. Već dugo svjedočimo rastu online sportskog gaminga i trenutno su poveznice između stvarnog i virtualnog svijeta bliže nego ikad.”

“Ovo je definitivno pravo vrijeme za stvaranje ovako jedinstvenog i uzbudljivog pothvata koji spaja svijet utrkivanja i svijet gaminga na način koji dosad nikad nije isproban.”

Natjecatelji će se međusobno boriti putem raznih igara na raznim platformama, a veliko finale održat će se na jesen u McLarenovoj tvornici gdje će 10 najboljih na svijetu odmjeriti svoje snage.

Pobjednik osvaja jednogodišnji ugovor kao vozač u simulatoru te će tako imati priliku surađivati sa McLarenovim inženjerima u tvornici i na stazi.

Brown je dodao:

“Pobjednik će uistinu biti ključni dio naše momčadi. Ovo je za stvarno: mi definitivno tražimo dodatnu podršku na naša dva simulatora, stoga će natjecanje i proces odabira biti rigorozni, nemilosrdni i zanimljivi za praćenje.”


Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alen13ASC Prikaži

    Ovo je logičan korak u napred u skladu s tehniološkim napredkom. U principu, sim racer je bolji od regularnog vozača na simulatoru dok je u obrnutoj situaciji vozač brži od sim racera i sve je to “jabuka i kruška” jer su dva potpuno odvojena sveta. Zapravo čudi me što timovi ne uzimaju sim racere za simulatore, vozač neka odradi testiranje za njegovo dobro a na sim raceru je da razvija ceo sustav. Vozač naravno igra važnu ulogu zbog koorelacije simulatora u odnosu na trkačke uslove i samu stazu uopšte.



    4
    4

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Mogu reci da mi se svida kako McLaren radi izvan staze iako sam bio skeptican kada je Dennis dobio nogu….Pregovaraju s glavnim sponzorom za 2018, ovakvi natjecaji, promocija u indyu, i drze korak s tehnologijama u f1…..Iznimno sam protiv vecine tehnologija u danasnjoj f1 i ne svida mi se sto uz sve te muke i dogadaje, McLaren sve manje izgleda kao druga najtrofejnija momcad,aki situacija je takva kakva je i cini mi se da tim i brand mclaren izgleda sve bolje i bolje izvan staze….Taj njihov Zak Brown mi baca bas na takve tipove sto su dobri u promocijama tima i svida mi se to, ali kad bi japanski ljubavnik lijepo poslozio motor, dobili bi stari sjaj na stazi i uljepsali zivot navijacima (vratite Alonsa na vrh hehe)



    21
    21

    0
  3. Ayrton Senna
    ayrton1791 Prikaži

    Jel zna netko kada ce početi to natjecanje ili uopće kako će to funkcionirati tocno?
    Birat će igrače to kužim,ali preko kojih igrica i gdje ce se ti rezultati vidjeti i tako to :) ?
    Ako netko zna mozda



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.