Ferrari će probati drugačiji sustav ubrizgavanja goriva

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 10 komentara

Drugi dio predsezonskih testiranja je onaj na kojem će momčadi na stol baciti gotovo sve karte koje imaju za VN Austrlaije, budući da nove stvari treba i isprobati te vidjeti funkcioniraju li na stazi. Najmanje izjava dolazi iz Ferrarija, koji je imao vrlo tihu zimu i vrlo uvjerljiv nastup na prva četiri dana testiranja. Njihov predsjednik Sergio Marchionne izjavio je za Autosport da Ferrari ima u planu isprobati novi sustav ubrizgavanja goriva.

S obzirom da su dvije brizgaljke zabranjene u Formuli 1, Ferrari će isprobati sustav koji ubrizgava gorivo u dvije faze. Rezultat bi trebala biti povećana snaga motora zbog bolje iskoristivosti goriva (cjelovitije sagorijevanje) te manja potrošnja, budući da bi novi sustav trebao pametno raspoređivati količinu goriva. U teoriji ovo zvuči sjajno, no tek treba vidjeti kako će funkcionirati na stazi.

Paket kojeg je Ferrari donio u Barcelonu na testiranja funkcionirao je savšreno sva četiri dana te je bio jedini bolid koji se nije pokvario. U Haasu je također sjajno funkcionirao. U Sauberu su morali mijenjati motor iz još nepoznatih razloga, no oni koriste specifiakciju iz 2016. godine.


Odgovor

10 komentara

  1. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Samo malo opažanje zar Sauber ne koristi prošlo godišnju specifikaciju motora ?


    0
    0

    0
  2. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Ferrari ĆE probati…….!?Valjda taj sustav ušpricavanja probaju odavno a u realnim uvjetima od prvih ovosezonskih testova.Ako tome nije tako,zbog cajtnota bolje da ni ne probaju.
    Iako se uvodni tekst oslanja na futur,općenito mislim da je došlo do greške u prijevodu.


    0
    0

    0
  3. Dan Gurney
    CrashOverride Donator Prikaži

    @ blejki ili ti blejky
    Junak prvih testiranja u Barceloni na gp1 :) Svaka cast stari.. Ne komentiram vise tamo ali sam pratio testiranja i tvoj doprinos :D


    0
    0

    0
  4. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Meni nije jasno ovo otkrivanje ovakvih stvari kako svijetu tako konkurenciji. Pa zar ovo ne bi trebalo biti jako čuvana tajna?? Jednostavno ili nešto ne vidim ili ne razumijem.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.