Toro Rosso uskoro kreće s 24/7 radnim vremenom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

Toro Rosso planira angažirati svoje radnike da tvornicu drže u pogonu 24 sata dnevno 7 dana u tjednu, i to u periodu od četiri tjedna prije prvih predsezonskih testiranja.

Testovi u Barceloni počinju 27. veljače, što je pet dana kasnije nego prošle godine, ali dramatične promjene u tehničkom pravilniku traže od ekipa veći angažman da bi bolidi bili spremni na vrijeme.

Toro Rosso je i prošle sezone imao sličan režim, ali tada je razlog bio kašnjenje s dogovorom oko pogonske jedinice.

“Što se tiče produkcije, morat ćemo raditi 24/7 jedan period,” izjavio je Franz Tost za Autosport.

“Od sredine siječnja do sredine veljače ćemo imati tri smjene svaki dan. Period je kratak jer je skupo.”

Prosinac i siječanj su kritični mjeseci za razvoj u F1 ekipama, a logična politika svih ekipa jest da dizajnerima pruži što je moguće više vremena prije nego njihove ideje krenu u proizvodnju kako bi se pronašlo što je moguće više performansi.

Zbog toga je raspored vrlo gust, ali Tost vjeruje da će Toro Rosso biti spreman na vrijeme.

“Postane nezgodno kad aerodinamički odsjek ne želi pustiti svoje nacrte nego žele još jedan dan za rad. Postane vrlo tijesno, ali time se dobije na performansama bolida. Svake godine je ista priča, to se ne mijenja.”

“Dok god možete biti u zračnom tunelu, istraživati i razvijati – to više performansi možete iscijediti. To je razlika između velikih i malih ekipa. Male ekipe moraju postaviti datum kada taj period završava i jednostavno mora krenuti proizvodnja jer inače ne bi stigli.”

“Moramo donijeti jasnu odluku kada je posljednji dan za dizajnere i kada moraju predati nacrte jer smo tada na granici.”


Odgovor

3 komentara

  1. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    24/7 sedam minuta u 24 sata ^,^


    0
    0

    0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Svaka čast i divim se svakoj momčadi u F1. Ogoroman je to trud. Čak i uz ovako visoku tehnologiju, opet moraju svi naporno raditi i mozgati…ovi bolidi su najkompliciraniji ikada, najnapredniji ikada. Dođe mi zlo kada vidim koliko dijelova bolid ima i koliko truda i znanja je potrebno čak i za sitne “šarafe”. Samo neka oni rade da nam sezona bude zanimljiva :D


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.